BVB BVB, în creştere, pe fondul aprecierii burselor europene

ANDREI STAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 14 august 2015

Toţi indicii de la BVB au crescut ieri, în medie cu 0,5%, cea mai mare creştere fiind cea a indicelui ROTX. Această creştere a pieţei "a venit ca urmare a evoluţiilor pozitive din pieţele europene", ne-a declarat Nicu Grigoraş, Director Departament Tranzactionare şi Front Office al Intercapital Invest.

Un impact punctual pozitiv l-a avut, în opinia lui Marcel Murgoci, Director Operaţiuni la EstInvest Focşani, şi publicarea rezultatelor financiare semestriale ale unora dintre companii.

Lichiditatea a ajuns la 6,19 milioane de euro per total, iar acest volum de tranzacţionare a fost "mult mai redus decât cel din precedentele două şedinţe de tranzactionare", ne-a spus Nicu Grigoraş. "După două şedinţe de corecţii însemnate, astăzi piaţa închide pe plus, toţi indicii calculaţi de BVB terminând şedinţa în teritoriu pozitiv", a mai precizat domnia sa.

Acţiunile BRD au însumat tranzacţii de 4,77 milioane lei. Cotaţia BRD a crescut cu 0,89%, la valoarea de 11,3 lei/unitate.

Titlurile TLV au înregistrat transferuri de 3,99 milioane lei. Cotaţia TLV s-a apreciat cu 0,59%, la 2,38 lei/unitate.

Acţiunile FP au totalizat tranzacţii de 3,72 milioane lei. Cotaţia FP a urcat cu 0,58%, la 0,787 lei/unitate.

Pe piaţa "deal" a fost efectuat un transfer cu titluri OMV Petrom (SNP), în valoare de 773.000 lei.

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide 10 acţiuni, a crescut cu 0,39%.

Indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a urcat cu 0,4%. De asemenea, indicele BET-FI, al SIF-urilor, s-a apreciat cu 0,79%.

Indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a urcat şi el cu 0,46%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a crescut cu 0,69%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb