BVB Corecţii la Bursă în ultima zi a săptămînii

ANDREEA NEGRU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 16 ianuarie 2006

La finalul săptămînii trecute, indicii bursieri au înregistrat corecţii, însă de proporţii reduse. Astfel, indicele BET a scăzut cu 0,57%, în timp ce BET-FI s-a depreciat cu 1,78% în şedinţa de tranzacţionare de vineri. Rulajul total perfectat la Bursă s-a cifrat la aproximativ 64 de milioane de RON.

Vedeta zilei a fost tot SNP "Petrom", cu o valoare tranzacţionată de peste 9,7 milioane de RON, reprezentînd 42,4% din rulajul primei categorii. După ce în urmă cu cîteva zile, cotaţia titlurilor s-a apreciat, susţinută de o presiune la cumpărare, în cadrul sesiunii bursiere de la finele săptămînii, cursul a scăzut cu 2,5%. Încă din prima parte a zilei, vînzătorii au fost mai activi decît de obicei, cotaţia scăzînd către nivelul minim de 0,5750 RON/acţiune. Acesta a fost şi preţul de la finele şedinţei de tranzacţionare.

La aceeaşi categorie, un alt emitent care a evoluat în ton cu piaţa a fost "Banca Transilvania". Deşi nu s-au înregistrat scăderi notabile de curs, preţul la finalul zilei a fost de 1,39 RON/acţiune, cu 0,7% mai mic decît cel din ziua anterioară. Valoarea totală a tranzacţiilor s-a situat la peste 7 milioane de RON şi circa 5 milioane de acţiuni tranzacţionate. Un alt emitent din sectorul bancar, BRD a avut o depreciere mai accentuată a cotaţiei, astfel că, la finalul sesiunii, preţul a fost de 15,5 RON/titlu, în scădere cu 1,3% faţă de cel precedent. Au fost tranzacţionate circa 200.000 de acţiuni, în cuantum de aproximativ 3,2 milioane de RON.

Acţiunile celor cinci societăţi de investiţii financiare au evoluat vineri negativ, înregistrînd deprecieri de curs pe tot parcursul zilei. A fost efectuată şi o tranzacţie deal (specială) cu 1,64 milioane de titluri SIF1 "Banat Crişana", la preţul de 2,71 RON/acţiune, în sumă de 4,45 milioane de RON. Valoarea totală a tranzacţiilor efectuate cu acţiunile SIF1 a fost de peste 8 milioane de RON.

"Oil Terminal" Constanţa

Acţiunea companiei "Oil Terminal" a surprins întreaga piaţă, avînd o evoluţie peste aşteptări. Brokerii apreciază că în cursul şedinţei de vineri au fost tranzacţionate peste 14,5 milioane de acţiuni, un maxim în acest sens de la listarea companiei la cota Bursei. Cele 14,5 milioane de acţiuni reprezintă 2,4% din capitalul social al companiei. Preţul la finalul zilei a fost de 0,3020 RON/acţiune, în creştere cu 3,4% faţă de cel precedent, după ce anterior cotaţia a atins maximul zilei de 0,31 RON/titlu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb