BVB Corecţii negative la Bursă

Raluca Ungureanu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 26 ianuarie 2005

Şedinţa bursieră de ieri a fost caracterizată prin corecţii negative ale cotaţiilor la majoritatea titlurilor tranzacţionate.

Pe parcursul şedinţei, persoana fizică Ionel Bocioc a raportat că deţine 10,09% din titlurile "Zimtub" Zimnicea. Societatea are ca obiect de activitate producerea de ţevi din oţel sudate elicoidal şi longitudinal. Capitalul social al companiei este de 96,57 miliarde de lei. Potrivit ultimelor raportări, Ionel Bocioc deţinea 5,1% din titlurile companiei.

SIF "Muntenia"

Cursul acţiunilor SIF4 a cres-cut în primele minute de tranzacţionare de la 7.200 lei/titlu la 7.250 lei/titlu (nou maxim istoric), după care trendul s-a inversat. Minimul atins ieri de curs a fost de 6.950 lei/acţiune. În ultima parte a şedinţei, preţul a înregistrat o uşoară creştere, astfel că ultima tranzacţie a fost efectuată la preţul de 7.150 lei/titlu, acelaşi cu preţul de închidere de luni.

Societatea a anunţat ieri că va participa în continuare la finanţarea proiectului de inves-tiţii în curs de derulare la SC "Casa Bucovina Club de Munte", prin achiziţionarea unor pachete de valori mobiliare în valoare totală de 500.220 dolari. Totodată, SIF "Muntenia" va participa la majorarea de capital de la "Aro Palace", valoarea totală a acţiunilor subscrise de căţre societatea de investiţii financiare în cadrul acestei operaţiuni ridicîndu-se la 23,28 miliarde de lei. SIF-ul va mai participa cu 39,59 miliarde de lei la majorarea de capital de la "Transilvania Leasing" şi cu 30,64 miliarde de lei la majorarea capitalului societăţii "Cormoran Prod Impex".

"Rompetrol Rafinare" Constanţa

Cotaţia acţiunilor RRC a înregistrat o volatilitate ridicată pe parcursul şedinţei bursiere de ieri, pe fondul unui volum mare de tranzacţionare. Pe parcursul şedinţei au fost efectuate două tranzacţii speciale cu 11,81 milioane de acţiuni RRC, la preţul de 1.270 lei/titlu.Numărul total al acţiunilor "Rompetrol Rafinare" transferate pe parcursul şedinţei de ieri a fost de aproape 60 milioane de acţiuni, valoarea totală a transferurilor perfectate cu acestea fiind de 74,46 miliarde de lei.

Cursul a înregistrat pe parcursul şedinţei un minim de 1.210 lei/acţiune şi un maxim de 1.280 lei/acţiune, acesta din urmă fiind şi maximul istoric al preţului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb