BVB Cotaţia acţiunilor "Banca Transilvania" a atins un nou maxim

RODICA ORJANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 10 martie 2004

Valoarea tranzacţiilor încheiate în şedinţa bursieră de ieri s-a ridicat la 56,7 miliarde de lei, în uşoară creştere faţă de nivelul precedent. Lichiditatea mai ridicată a fost determinată de tranzacţiile realizate ieri cu acţiunile "Impact" Bucureşti şi "Banca Transilvania" Cluj, în sumă de 21 miliarde de lei.

Tendinţa generală a cotaţiilor a fost de stagnare, fapt reflectat şi de variaţiile nesemnificative ale indicilor bursieri. Indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni de la prima categorie a Bursei, s-a apreciat cu 0,14% faţă de nivelul de luni, în special datorită creşterii cu 2,4% a cotaţiei acţiunilor "Banca Transilvania".

Cotaţiile acţiunilor SIF au evoluat ieri pe un trend descrescător, indicele BET-FI diminuîndu-se cu 0,69% faţă de cel înregistrat luni. Cele mai lichide au fost acţiunile SIF "Moldova", de altfel, singurele pentru care a fost depăşit un volum de un milion de titluri. Cotaţia acţiunilor SIF "Transilvania" s-a menţinut relativ stabilă pe parcursul şedinţei de ieri, ultima tranzacţie fiind realizată la un preţ cu 1% mai mic decît precedentul.

"Banca Transilvania" Cluj Napoca

Lichiditatea acţiunilor TLV a crescut ieri, fiind trazacţionate 1,3 milioane de titluri. Pe fondul cererii ridicate, cotaţia acţiunilor a crescut ieri pînă la 6.300 lei/acţiune, valoare care reprezintă un nou maxim al ultimilor cinci ani. Ultima tranzacţie a fost realizată la cursul maxim, cu 2,4% peste nivelul de luni. Brokerii apreciază că preţul ac-ţiunilor TLV ar mai putea creşte, avînd în vedere că banca şi-a anunţat deja intenţia să-şi men-ţină politica de repartizare a profitului din 2003, capitalizînd o parte din rezultatul net al anului trecut.

"Impact" Bucureşti

Cotaţia acţiunilor IMP a înregistrat ieri o uşoară scădere, pînă la 5.650 lei/acţiune, pe fondul unui număr mai mare de vînzători. Lichiditatea ridicată a titlurilor IMP a fost determinată de faptul că ieri a fost ultima zi în care acţiunile au mai dat posibilitatea cumpărătorilor să figureze în registru la data de referinţă pentru majorarea capitalului social. Brokerii susţin că în şedinţele următoare, cotaţia acţiunilor IMP va înregistra scă-deri mai accentuate, investitorii care le vor cumpăra nemaiavînd dreptul să subscrie titlurile noi la 2.200 lei/acţiune.

"Azomureş" Tîrgu Mureş

Acţiunile "Azomureş" au fost intens vîndute în şedinţa de ieri, numărul titlurilor transferate fiind de aproape 2 milioane. Pe fondul unor ordine mai mari de vînzare, cursul a coborît pînă la 3.650 lei/acţiune. Ultima tranzacţie a fost realizată la 3.700 lei/acţiune, preţ cu 5,1% sub cel de luni. Pe parcursul şedinţei, cotaţia a crescut pînă la 3.850 lei/acţiune.

"Amonil" Slobozia

După scăderea accentuată a cotaţiei titlurilor AMO în utlimele trei şedinţe, ieri au apărut mai mulţi cumpărători. Pe fondul cererii ridicate, cotaţia acţiunilor AMO a crescut pînă la 149 lei/acţiune. Lichiditatea a fost ridicată, fiind transferate puţin peste şase milioane de acţiuni, cu o valoare de 891 milioane de lei. Preţul preferate de investitori a fost de 145 lei/acţiune.

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb