BVB Cursul acţiunilor "Amonil" a crescut cu 14,9%

Raluca Ungureanu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 7 iulie 2004

Valoarea tranzacţiilor efectuate pe parcursul şedinţei bursiere de marţi s-a ridicat la 134,6 miliarde de lei, din care 42 de miliarde reprezintă valoarea unei tranzacţii cu 1.570 obligaţiuni ale "Băncii Române pentru Dezvoltare". Acestea au fost transferate la un preţ cu 2,5% mai mare decît principalul (25 milioane de lei). Toţi cei trei indici bursieri s-au apreciat pe fondul creşterii cursurilor la 39 din cele 60 de simboluri transferate. BET şi BET-C au atins noi maxime istorice. Indicele BET a înregistrat de la începutul anului o creştere de 50,05%, nivelul acestuia la finele sesiunii bursiere de ieri fiind de 3.259,72 puncte. Nivelul BET-C a atins marţi 2.149,69 puncte, cu 54,61% mai mult decît nivelul de la începutul anului.

"Amonil" Slobozia

Pe parcursul sesiunii bursiere de ieri, au fost transferate peste 4,6 milioane de acţiuni, toate la preţul de 400 lei/acţiune Preţul a fost cu 14,9% mai mare decît cursul la care au fost efectuate tranzacţiile în cadrul şedinţei anterioare. Au fost efectuate 47 de tranzacţii în valoare totală de 1,87 miliarde de lei. La jumătatea sesiunii a fost transferat un pachet de 983.000 de titluri (cel mai mare pachet transferat ieri), iar spre sfîrşitul şedinţei bursiere a fost transferat un pachet de 623.000 de acţiuni. Restul pachetelor tranzacţionate au numărat sub 500.000 de titluri. Brokerii consideră că, în cadrul ultimelor două şedinţe bursiere, investitorii s-au orientat către acţiunile tranzacţionate la preţuri mai mici decît valoarea activului net/acţiune, între acestea fiind şi "Amonil".

"Oltchim" Rîmnicu Vîlcea

Preţul acţiunilor OLT s-a înscris pe parcursul şedinţei bursiere de ieri pe un trend ascendent, pe fondul unei lichidităţi ridicate. Au fost transferate peste 1,7 milioane de acţiuni, valoarea tranzacţiilor efectuate cu acestea fiind de 2,3 miliarde de lei. În partea a doua a sesiunii a fost transferat un pachet de 88.000 de acţiuni (cel mai mare pachet transferat ieri) la preţul de 1.350 lei/acţiune. Ultimul transfer a fost realizat la cursul de 1.350 lei/acţiune, cu 20 de lei mai mare decît preţul de deschidere de ieri şi cu 14,4% peste cursul de închidere de luni.

SIF "Oltenia"

Valoarea tranzacţiilor efectuate pe parcursul sesiunii bursiere de ieri cu titluri SIF5 a fost de 17,3 miliarde de lei, la un număr de peste 2,4 milioane de acţiuni tranzacţionate. Cursul s-a înscris pe un trend ascendent, ultima tranzacţie fiind perfectată la preţul de 7.250 lei/acţiune, cu 2,8% mai mare decît preţul de închidere de luni. În partea a doua a sesiunii au fost transferate pachete mai mari de acţiuni. Cel mai mare pachet tranzacţionat a numărat 197.500 de titluri iar transferul a fost efectuat la preţul de 7.200 lei/acţiune.

"Sofert" Bacău

Pe parcursul şedinţei bursiere de marţi au fost efectuate tranzacţii cu peste 1,3 milioane de acţiuni SOF, în valoare totală de 644 milioane de lei. Toate transferurile au fost efectuate la cursul de 476 lei/titlu, cu 15% mai mare decît cursul de închidere de luni. În partea a doua a şedinţei au fost transferate două pachete a cîte 100.000 de titluri fiecare, acestea fiind cele mai mari pachete de acţiuni SOF transferate ieri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb