BVB Cursul titlurilor "Electroaparataj" s-a depreciat cu 9,8%

Raluca Ungureanu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 4 august 2004

În cadrul şedinţei bursiere de marţi, pe fondul deprecierii cursului la 29 din cele 59 de simboluri tranzacţionate, toţi cei trei indici bursieri au scăzut. Astfel, BET, care urmăreşte evoluţia celor mai lichide zece titluri de la prima categorie a Bursei, s-a depreciat cu 2,08% (68,79 puncte), iar nivelul BET-C a scăzut cu 1,9% (41,01 puncte) faţă de sesiunea precedentă. BET-FI, care exprimă evoluţia preţului acţiunilor SIF, a înregistrat ieri o depreciere de 0,13% respectiv 21,08 puncte.

Valoarea tranzacţiilor efectuate pe parcursul sesiunii s-a ridicat la 69,5 miliarde de lei, în creştere semnificativă, de peste 70%, comparativ cu şedinţa precedentă.

"Banca Română pentru Dezvoltare"

Cursul acţiunilor BRD s-a înscris pe parcursul şedinţei bursiere de ieri pe un trend descrescător, pe fondul unei lichidităţi medii. Au fost transferate 335.200 titluri în valoare totală de 8,9 miliarde de lei. Preţul a înregistrat în partea a doua a sesiunii un minim de 26.200 lei/titlu (cu 1.200 de lei mai mic decît cursul de deschidere), după care a urmat o creştere pînă la 27.000 lei/acţiune. Spre sfîrşit, a fost înregistrată o nouă scădere a preţului, ultima tranzacţie fiind perfectată la cursul de 26.500 lei/acţiune (cu 2,9% mai mic decît preţul de închidere de marţi). Brokerii consideră că anunţul făcut de către AVAS cu privire la vînzarea prin negociere a pachetului de 7% din titlurile băncii, a avut un impact negativ asupra preţului de tranzacţionare al acţiunilor BRD.

"Electroaparataj" Bucureşti

Acţiunile ELJ au fost reluate la tranzacţionare în cadrul şedinţei bursiere de ieri, după ce ele fuseseră suspendate în vederea desfăşurării AGA în cadrul căreia a fost aprobată întocmirea unui proiect de fuziune a societăţii cu "Aparataj Electric" Titu, "Romarta 2000" şi "Electrotehnica" Bucureşti. Cursul s-a înscris ieri pe un trend descrescător, pe fondul unui volum de tranzacţionare mai ridicat decît de obicei. Au fost transferate 33.640 de acţiuni, în valoare totală de 126,3 milioane de lei. Preţul de închidere a fost de 3.610 lei/acţiune, în scădere cu 9,8% faţă de cursul la care a fost perfectată ultima tranzacţie în cadrul şedinţei anterioare.

Brokerii precizează că, pe parcursl sesiunii de ieri, numărul cumpărătorilor a fost foarte mic, fapt ce a condus la deprecierea cursului.

SNP "Petrom" Bucureşti

Acţiunile SNP au înregistrat ieri un volum ridicat de tranzacţionare (peste 3,9 milioane de acţiuni), în condiţiile deprecierii preţului. Astfel, ultimul transfer a fost perfectat la cursul de 2.420 lei/acţiune, cu 70 de lei mai mic decît preţul de deschidere de ieri şi cu 3,2% sub nivelul înregistrat la finele şedinţei de luni.

Brokerii precizează că, pe parcursul ultimelor două sesiuni bursiere, a fost înregistrată o presiune la vînzarea acţiunilor SNP, ceea ce a condus implicit la deprecierea cursului acestora. Ei sonsideră, totodată, că cererea pentru aceste acţiuni este redusă întrucît investitorii preferă să aştepte demararea gestionării companiei de către OMV.

"Rompetrol Rafinare" Constanţa

Pe parcursul şedinţei bursiere de ieri, preţul titlurilor RRC a urmat tendinţa generală a şedinţei, respectiv de scădere, ultimul transfer fiind perfectat la cursul de 600 lei/titlu, cu 8 lei mai mic decît preţul de deschidere. Volumul de tranzacţionare a fost ridicat (cel mai ridicat de ieri), numărul titlurilor transferate depăşind 19,6 miliarde iar valoarea transferurilor realizate cu acestea ridicîndu-se la 11,8 miliarde de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb