BVB Cursul titlurilor SNP "Petrom" a scăzut cu 2,5%

Raluca Ungureanu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 27 iulie 2004

Pe parcursul sesiunii bursiere de luni, au fost efectuate tranzacţii în valoare de 90,5 miliarde de lei, cu 10% mai mult decît nivelul înregistrat în cadrul şedinţei de vineri. Pe fondul deprecierii cursurilor la aproape jumătate din simbolurile tranzacţionate, cei trei indici bursieri au înregistrat evoluţii contradictorii. Astfel, BET şi BET-C s-au depreciat cu 1,37% şi respectiv 1,3% în timp ce indicele BET-FI, care urmăreşte evoluţia acţiunilor SIF, a scăzut cu 0,18%.

SNP "Petrom" Bucureşti

Titlurile SNP au înregistrat, ieri, cea mai mare lichiditate, fiind transferate peste 19,2 milioane de acţiuni, valoarea tranzacţiilor perfectate cu acestea ridicîndu-se la 45 miliarde de lei. Cel mai mare pachet transferat a numărat 1 milion de acţiuni. Tranzacţia a fost perfectată la jumătatea şedinţei la preţul de 2.350 lei/titlu. Cursul a înregistrat o volatilitate ridicată, oscilînd între un maxim de 2.380 lei/acţiune şi un minim de 2.300 lei/acţiune. Ultimul transfer a fost efectuat la preţul de 2.370 lei/titlu, cu 2,5% mai mic decît cursul de închidere de vineri şi cu 10 lei peste preţul de deschidere de ieri. Brokerii consideră că evoluţia înregistrată ieri de preţul acţiunilor SNP a fost de natură speculativă.

"Rompetrol Rafinare" Constanţa

Preţul acţiunilor RRC s-a înscris pe parcursul şedinţei bursiere de ieri pe un trend descrescător, pe fondul unei lichidităţi ridicate. Au fost transferate peste 11,8 milioane de acţiuni, valoare tranzacţiilor perfectate cu acestea ridicîndu-se la 7,1 miliarde de lei. Cursul a atins în prima parte a sesiunii un minim de 595 lei/titlu. La jumătatea şedinţei a fost transferat un pachet numărînd 1 milion de acţiuni (cel mai mare pachet transferat ieri) la preţul de 2.350 lei/acţiune. Ultima tranzacţie a fost efectuată la cursul de 603 lei/titlu, cu 2,3% mai mic decît preţul de închidere de vineri. Brokerii consideră că scăderea preţului titlurilor RRC a fost generată de rezultatele slabe prezentate de companiei pentru primul semestru 2004.

"Amonil" Slobozia

Preţul acţiunilor AMO a scăzut în prima parte a şedinţei bursiere de la 431 lei la 421 lei/acţiune, acesta fiind şi preţul la care au fost perfectate cele mai multe tranzacţii. Spre finele şedinţei, cursul s-a înscris pe un trend crescător, ajungînd la un maxim de 449 lei/titlu, acesta fiind şi cursul de închidere. Cel mai mare pachet transferat a numărat 837.000 de acţiuni. Tranzacţia a fost perfectată în partea a doua a sesiunii la preţul de 420 lei/acţiune. Acţiunile "Amonil" au înregistrat ieri o lichiditatea ridicată, numărul titlurilor transferate depăşind 2,1 milioane.

"Compa" Sibiu

Preţul titlurilor CMP s-a înscris pe parcursul sesiunii bursiere de luni pe un trend ascendent, pe fondul unei lichidităţi reduse. Cursul a atins în a doua parte a şedinţei un nivel maxim de 7.950/acţiune. Preţul de închidere a fost de 7.500 lei/titlu, cu 6,4% mai mare decît cursul la care a fost perfectată ultima tranzacţie în cadrul şedinţei bursiere de vineri. Cel mai mare pachet transferat a numărat 33.000 de titluri iar transferul său a fost făcut la preţul de 7.500 lei/acţiune.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb