BVB "Deal-urile" cu acţiunile bancare continuă la BVB

Mihai Gongoroi
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 1 februarie 2019

"Deal-urile" cu acţiunile bancare continuă la BVB

O nouă zi pe minus la BVB

Un transfer de tip "deal" cu 0,5% din BRD - Groupe Societe Generale (BRD), în valoare de 34,15 milioane de lei, a animat şedinţa de ieri de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), tranzacţia negociată cu acţiunea instituţiei bancare asigurând 43,58% din rulajul zilei.

Schimbul, efectuat la preţul unitar de 9,9 lei, cu 1,2% sub referinţa din piaţa "regular", apare în condiţiile în care, în şedinţa anterioară, tot prin piaţa "deal", au fost schimbate un alt pachet de 0,47% din Banca Transilvania (TLV).

La nivelul cotaţiilor, şedinţa de tranzacţionare de ieri de la BVB a fost marcată de o nouă evoluţie preponderent negativă, toţi cei nouă indici bursieri de la BVB înregistrând scăderi ieri, în condiţiile în care rulajul înregistrat a fost de 78,52 milioane de lei, peste valoarea medie zilnică din acest an, de aproape 50 milioane de lei.

În raportul zilnic al societăţii, brokerii de la Prime Transaction au detaliat evoluţia de ieri a Bursei de Valori Bucureşti, astfel: "Toţi indicii au scăzut în şedinţa de astăzi (n.r. ieri). Variaţiile au fost cuprinse între o depreciere de 0,07% pentru BET-FI şi o scădere de 1,32% în cazul BET. Valoarea tranzacţiilor a ajuns azi (n.r. ieri) la 78,52 milioane lei, de data aceasta aportul substanţial venind din partea schimburilor cu acţiuni BRD, care au asigurat 64% din rulajul zilei. Şedinţa de azi (n.r. ieri) a debutat în creştere, însă în a doua parte a zilei, presiunea la vânzare a dus indicii pe minus. Din indicele BET, patru companii au închis ziua pe plus, una singură înregistrând o creştere de peste un procent, respectiv Digi Communications N.V. (DIGI), cu o creştere de 1,52%. La capitolul scăderi remarcăm declinul titlurilor Electrica (EL), de 3,04%, Fondul Proprietatea (FP), care s-a ridicat la 2,19% şi OMV Petrom (SNP), de 1,98%".

În piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus, din nou, de acţiunile TLV, ultima cotaţie a emitentului fiind de 1,57 lei/acţiune, în scădere cu 1,75%, pe fondul unor transferuri în valoare de 14,12 milioane de lei. 

Locul al doilea în acest clasament a fost ocupat de titlurile Romgaz (SNG), care au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul unitar de 28 lei, cu 0,88% sub referinţa din ziua anterioară, valoarea transferată cu titlurile producătorului de gaze însumând 7,36 milioane de lei.  

Acţiunile BRD au terminat ziua bursieră la preţul unitar de 10 lei, înregistrând o scădere de 1,2%, pe fondul unei valori transferate de 6,73 milioane de lei. 

Locul al patrulea în acest top a fost ocupat de titlurile SNP, care au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul de 0,322 lei/titlu, în contextul unui volum de 6,61 milioane de lei. 

Indicele BETPlus, care include în structura sa cele mai lichide 40 de acţiuni de la bursa noastră, a consemnat o retragere de 1,17%, în timp ce indicele extins BET-XT, care este compus din cele mai tranzacţionate 25 de titluri de la BVB, a avut o scădere de 0,9%, iar BET-NG, indicele companiilor energetice, a înregistrat o depreciere de 1,15%.

   Topul celor mai mari creşteri

1. "Zentiva" (SCD): +6,09%

2. "Rompetrol Well Services" (PTR): +5,33%

3. "Electroputere" (EPT): +5,26%

4. "Compa" (CMP): +4,77%

5. "Oltchim" (OLT): +4,1%

   Topul celor mai mari scăderi

1. "Amonil" (AMO): -14,81%

2. "Uamt" (UAM): -6,67%

3. "Electrica" (EL): -3,04%

4. "Fondul Proprietatea" (FP): -2,19%

5. "OMV Petrom" (SNP): -1,98%

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb