BVB Evoluţii modeste la Bursă

ANDREEA NEGRU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 17 august 2005

După ce în urmă cu două zile a fost tranzacţionat un pachet reprezentînd 16% din capitalul companiei "Biofarm", în cursul zilei de ieri tranzacţiile cu titlurile producătorului de medicamente au continuat. Investitorii instituţionali au raportat Bursei de Valori achiziţiile din ultima perioadă. Astfel, aceştia şi-au îndreptat atenţia către acţiunile "Biofarm". SIF "Moldova" a achiziţionat în data de 15 august un număr de 4,8 milioane de acţiuni ale emitentului, valoarea tranzacţiilor fiind de 1.488.000 RON. De asemenea, SIF "Banat Crişana" a achiziţionat în cadrul BER un pachet cu 8,1 milioane acţiuni BIOF, la un preţ de 0,31 RON/titlu, în valoare totală de 2.511.000 RON. În prezent, societatea de investiţii financiare deţine 4,3% din acţiunile "Biofarm".

În cadrul şedinţei de luni, SSIF "Broker" a cumpărat 5 milioane de titluri, la preţul de 0,31RON/acţiune. Tranzacţia a însumat 1.550.000 RON.

Societatea de investiţii financiare "Transilvania" a plătit a doua tranşă aferentă participării SIF3 la majorarea capitalului social al companiei "Turism" Felix. Tranşa a doua a fost în valoare de aproximativ 3,9 milioane de RON.

În cursul şedinţei de ieri au fost tranzacţionate peste 36 milioane acţiuni, în valoare totală de 26,7 milioane de RON.

Indicele BET, care reflectă evoluţia celor mai lichide zece acţiuni listate, a înregis-trat o scădere cu 0,38 %, ajungînd la nivelul de 5.733,99 puncte.

"Banca Transilvania" a fost emitentul cel mai tranzacţionat al şedinţei, cu un rulaj de 4,4 milioane de RON. Cotaţia la finele zilei a fost de 0,9100 RON/acţiune, în creştere cu 1,1% faţă de cea din ziua anterioară.

Cele peste 400.000 de acţiuni BRD au fost tranzacţionate la o valoare totală de 4,4 milioane RON. Preţul de închidere a fost de 12,400 RON/acţiune, în scădere cu 1,6% faţă de cel precedent.

La prima categorie, valoarea totală a transferurilor a însumat aproximativ 16 milioane de RON, din care un sfert l-au reprezentat tranzacţiile cu titlurile "Petrom" . În prima parte a zilei preţul acţiunilor "Petrom" au fluctuat în jurul valorii de închidere din ziua anterioară, după care în partea a doua a zilei cursul a suferit corecţii repetate. Preţul la finalul zilei a fost de 0,4650 RON/acţiune, în scădere cu 2,1% faţă de cel precedent.

La categoria SIF, cea mai mare creştere a înregistrat-o preţul acţiunilor SIF4 "Muntenia". Preţul la finele zilei a fost de 1,2 RON/acţiune, în creştere cu 1,7% faţă de cel din ziua anterioară.

"Rompetrol Rafinare" Constanţa

La categoria a II-a, cele mai tranzacţionate acţiuni au fost cele ale "Rompetrol Rafinare" Constanţa (RRC). Acţiunile RRC s-au tranzacţionat într-un volum de peste 7 milioane de acţiuni, cu o valoare totală ce a depăşit 700.000 RON. Preţul de închidere de ieri a fost de 0,0995 RON/acţiune, acelaşi ca în şedinţa precedentă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb