BVB/ GABRIEL ROTARU, INTERCAPITAL INVEST: "Preţul de răscumpărare anunţat de FP nu a fost întocmai cu aşteptările unei părţi a investitorilor"

MINA IRINA
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 29 iulie 2016

"Preţul de răscumpărare anunţat de FP nu a fost întocmai cu aşteptările unei părţi a investitorilor"

Titlurile "Fondul Proprietatea", cele mai volatile

Rotaru: "Blue chip-urile locale au bătut în retragere, odată cu pieţele externe"

Şapte dintre indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de ieri în depreciere, în contextul în care a fost înregistrat un volum de tranzacţionare de 49,58 milioane de lei (11,11 milioane euro), mai mare decât miercuri.

Domnul Gabriel Rotaru, trader în cadrul Intercapital Invest, ne-a declarat: "După câteva şedinţe de apreciere, blue chip-urile de la BVB bat în retragere odată cu pieţele externe. Per ansamblu, corecţia a fost moderată, indicele BET coborând doar cu jumătate de procent. Cele mai volatile acţiuni au fost cele ale Fondului Proprietatea (FP), în scădere cu 1,41%. Preţul de răscumpărare anunţat ieri (miercuri, n.r.) de către Fond nu a fost întocmai cu aşteptările unei părţi a investitorilor, aceştia preferând mai degrabă să vândă din deţineri. Schimburile cu acţiuni FP nu s-au situat la un nivel prea ridicat, fiind cu puţin depăşite de cele de la BRD şi Romgaz. Până la urmă, cel mai mare rulaj s-a consemnat din tranzacţiile cu acţiuni Electrica, dublu faţă de rulajele emitenţilor menţionaţi mai devreme, şi mult peste cel de la Banca Transilvania aflat în scădere vizibilă după numai trei şedinţe de la alocarea acţiunilor gratuite".

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat miercuri solicitarea Fondului Proprietatea pentru iniţierea unei oferte publice de cumpărare în legătură cu accelerarea celui de-al şaselea program de răscumpărare. Preţul de cumpărare anunţat de FP a fost de 0,8420 RON per acţiune, respectiv valoarea în USD echivalentă cu 42,10 RON per GDR, calculată conform prevederilor documentaţiei de ofertă.

Aşadar, pe piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus, în şedinţa de ieri, de acţiunile "Electrica" (EL), simbol pe care au fost realizate tranzacţii în valoare de 11,11 milioane de lei. Cotaţia EL a scăzut cu 0,46%, preţul de închidere fiind de 13,12 lei/unitate.

Titlurile "BRD - Groupe Societe Generale" (BRD) au coborât cu 0,31%, la 9,8 lei/unitate, în urma unui rulaj de 5,57 milioane de lei.

Tot ieri, au fost schimbate acţiuni "Romgaz" (SNG) de 5,41 milioane de lei, preţul de închidere fiind de 22,75 lei/unitate, în scădere cu 0,44%.

Locul al patrulea în topul lichidităţii a revenit titlurilor FP, cu un rulaj de 5,37 milioane de lei. Ultimul preţ al transferurilor cu acţiuni FP a fost de 0,771 lei/unitate.

Pe piaţa "deal" a fost înregistrată o tranzacţie de 1,13 milioane lei, cu titluri SNG, realizată la acelaşi preţ ca şi pe piaţa "regular".

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece acţiuni, a coborât cu 0,49%, iar indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a scăzut cu 0,41%.

Indicele BET-FI, al SIF-urilor plus Fondul Proprietatea, s-a apreciat cu 0,19%.

Indicele extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a coborât cu 0,23%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de inves-tiţii, a crescut cu 0,2%.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. la banca transilvania urmeaza programul de răscumpărare de actiuni.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb