BVB Închideri mixte pentru indici

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 7 aprilie 2021

Închideri mixte pentru indici

Capitalizare bursieră de aproape 50 milioane lei pentru Firebyte Games, după prima zi în piaţa AeRO

Indicii pieţei noastre au avut închieri mixte în sesiunea de tranzacţionare de ieri de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), spre deosebire de creşterile din principalele pieţe europene.

Indicele compozit BETPlus a scăzut cu 0,25%, la 1.681,18 puncte, în timp ce indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii în acţiuni, s-a apreciat cu 0,03%, până la 2.152,37 de puncte.

În piaţa AeRO, acţiunile dezvoltatorului de jocuri pentru mobil Firebyte Games au încheiat prima zi bursieră la preţul de 1,41 lei, cu 151% peste cel din plasamentul privat, ceea ce îi conferă companiei o capitalizare bursieră de 49,66 milioane de lei. Schimburile cu acţiunile FRB s-au ridicat la 10,5 milioane de lei, a doua cea mai mare valoare de ieri, după Romgaz (SNG).

În total, tranzacţiile de la BVB au fost de 76,93 milioane de lei, puţin sub media zilnică a anului, de circa 77,4 milioane de lei.

Echipa de la Prime Transaction a scris, în raportul său zilnic: "Indicii BVB au înregistrat evoluţii mixte în şedinţa de astăzi (n.r. ieri). Variaţiile au fost cuprinse între -0,25% pentru BET şi 0,07% în cazul indicelui BET-NG. Valoarea tranzacţiilor a fost de 15,6 milioane euro, în creştere comparativ cu şedinţa precedentă. Acţiunile Romgaz au înregistrat cea mai mare lichiditate, de 13,6 milioane lei, din care 6,8 milioane lei proveniţi din două tranzacţii de tip «deal» (...). Din indicele BET, titlurile a două societăţi s-au apreciat cu peste 1%: Nuclearelectrica (SNN), 1,1% şi Alro (ALR), 1,05%. La polul opus, acţiunile Purcari Wineries (WINE) s-au corectat cu 1,49%".

În piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile Romgaz, care au cumulat un rulaj de 6,79 milioane lei, preţul acţiunii producătorului de gaze naturale având un declin de 0,3%, până la 33,3 lei.

Titlurile OMV Petrom (SNP) au stagnat, la preţul de 0,435 lei, în condiţiile unei lichidităţi de 3,66 milioane lei.

Pe poziţia a treia a clasamentului valorii tranzacţionate s-au situat acţiunile Nuclearelectrica (SNN), ce au cumulat schimburi de 3,58 milioane de lei, acţiunile SNN încheind şedinţa bursieră în creştere cu 1,1%, la preţul 27,5 lei.

Titlurile Banca Transilvania (TLV) au stagnat, la 2,405 lei, pe fondul unor tranzacţii în sumă de 3,32 milioane de lei.

În piaţa "deal" au fost realizate două schimburi cu acţiunile Romgaz, tranzacţiile fiind derulate la preţul unitar de 33,3 lei, cu 0,3% sub referinţa din piaţa "regular".

Şi în piaţa AeRO au fost înregistrate două schimburi speciale, cu 285,4 milioane de acţiuni Cerealcom Alexandria (CCOM), echivalentul a 55% din companie. Tranzacţiile au fost realizate la preţul unitar de 0,03 lei, cu 23,8% mai mic decât referinţa. Dimensiunea pachetului tranzacţionat arată că, de o parte a transferurilor s-a aflat Interagro, după cum reiese din informaţiile disponibile pe site-ul BVB.

Indicele BET-FI, al SIF-urilor şi Fondul Proprietatea (FP), a coborât cu 0,24%, la 43.391,54 de puncte, în timp ce indicele extins BET-XT, ce reflectă parcursul celor lichide 25 de acţini de la BVB, a scăzut cu 0,17%, la 994,4 puncte.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Numai geniul lui Gradinescu, numai profesionalismul lui si conceptia lui strategica au conus la evolutiile acestea. Ochiul lui vigilent bulbucat de atata concentrare urmareste piata, mintea lui patrunzatoare gandeste inovatia financiara, mana lui stapaneste totul. Este liniste, totul merge bine. Este liniste, nimeni nu mai scrie articole despre el, nimeni nu il critica. S-a facut pace.......

    1. Iar casandra.....?.

    ce inchidere trista a avut sif transilvania cu raportul curent privind litigiul pierdut.

    pai ce ai facut bobita moldovan? belele pe capul tau 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb