BVB Indicele BET, depreciere în toate zilele săptămânii

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 31 iulie 2017

Indicele BET, depreciere în toate zilele săptămânii

Aproape 40% din valoarea tranzacţionată, dată de titlurile "Banca Transilvania"

Săptămâna de tranzacţionare a încheiat în teritoriul negativ, principalul indice al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), BET, depreciindu-se pentru a cincea zi la rând. Volumul tranzacţionat, vineri, a fost de doar 21,6 milioane de lei.

Domnul Dragoş Mesaroş, director de tranzacţionare în cadrul societăţii de brokeraj "Goldring", a subliniat evoluţia slabă a pieţei de vineri: "Piaţa a avut astăzi (n.r. vineri) o lichiditate scăzută, singurul emitent cu un volum ceva mai ridicat fiind Banca Transilvania. Spre deosebire de bursele externe, la noi sunt tranzacţii de vară. Evoluţia de astăzi (n.r. vineri) a pieţei nu a ieşit cu nimic în evidenţă".

Pe de altă parte, brokerii de la "Prime Transaction" evidenţiază scăderea moderată înregistrată de piaţă în ultima zi de tranzacţionare a săptămânii: "Indicii au încheiat săptămâna cu o şedinţă de scădere uşoară, BET-BK depreciindu-se cel mai mult, cu 0,29%. Printre acţiunile cu cele mai slabe evoluţii ale zilei s-au numărat cele ale SIF Moldova (SIF2), -1,57% şi Bursa de Valori Bucureşti (BVB), -1,79%, în timp ce singurul emitent Blue Chip cu o creştere mai mare a preţului a fost Nuclearelectrica (SNN), +0,86%. Valoarea tranzacţiilor a fost de doar 4,7 milioane de euro, dintre care 4,6 milioane pe piaţa de acţiuni".

Pe piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile "Banca Transilvania" (TLV), simbol pe care au fost realizate tranzacţii în valoare de 8,63 milioane de lei. Cotaţia TLV a scăzut cu 0,68%, preţul de închidere fiind de 2,9 lei/titlu. Raportat la volumul de tranzacţionare înregistrat, transferurile cu titluri TLV au reprezentat circa 40% din total.

Titlurile "BRD Groupe Societe Generale" (BRD) au coborât cu 0,42%, la 14,06 lei/unitate, în urma unui rulaj de 4,86 milioane de lei.

Tot vineri, au fost schimbate acţiuni "Fondul Proprietatea" (FP) de 2,55 milioane de lei, preţul de închidere fiind de 0,873 lei/titlu, în urcare cu 0,34%.

Locul al patrulea în topul lichidităţii a revenit titlurilor "Romgaz" (SNG), cu un rulaj de 0,84 milioane de lei. Cotaţia SNG a stagnat la preţul de 28,5 lei/unitate.

Titlurile "Digi Communications NV" (DIGI) au încheiat şedinţa indecis, la preţul de 40,9 lei/acţiune, fiind transferate titluri în valoare de 0,19 milioane de lei.

Pe piaţa "deal" nu a fost înregistrată nicio tranzacţie.

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide treisprezece acţiuni, a scăzut cu 0,2%, iar indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 40 de acţiuni de la BVB, a coborât cu 0,24%.

De asemenea, o depreciere similară, de 0,24%, a fost înregistrată atât de indicele BET-FI, al SIF-urilor plus Fondul Proprietatea, precum şi de BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri de la BVB.

Topul celor mai mari creşteri

1. "VES" (VESY): +4,01%

2. "UAMT" (UAM): +2,46%

3. "Rompetrol Well Services " (PTR): +1,67%

4. "Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagră" (EFO): +1,02%

5. "Nuclearelectrica" (SNN): +0,86%

Topul celor mai mari scăderi

1. "Electrocontact" (ECT): -13,98%

2. "Electroputere" (EPT): -9,76%

3. "Cemacon" (CEON): -3,52%

4. "Electromagnetica" (ELMA): -3,11%

5. "Prebet" (PREB): -3,01%

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Vara ar putea tine deschisa bursa doar2-3 zile pe saptamana.Activitatea redusa ,poata din cauza concediilor,tranzactionandu- se mai putin,poate ar fi mai interesant.Atat investitorii cat,mai ales,brokerii sunt obositi dupa un an de tranzactionare aproape anost si si- au luat " liber"

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb