ZIARUL BURSA

31 iulie 2017
Ediţia din 15.08.2024
Radu Hanga, membru provizoriu al Consiliului Bursei

Radu Hanga, membru provizoriu al Consiliului Bursei

A.S.Piaţa de Capital / 31 iulie 2017

Actualizare 18:50 Consiliul Bursei a decis în şedinţa din 31 iulie 2017 numirea domnului Radu Hanga că membru provizoriu al Consiliului Bursei pe poziţia rămasă vacantă în urma decesului lui Cristian Micu, finalizând astfel demersurile iniţiate anterior, în conformitate cu prevederile art. 137 indice (2), alin (1), din Legea societăţilor nr. 31/1990, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, potrivit unui comunicat BVB.

---------

Lucian Anghel, preşedintele BVB, a convocat pentru astăzi Consiliul Bursei de Valori Bucureşti pentru a discuta termenii contractului lui Ludwik Sobolewski, al cărui mandat expiră pe 21 august. Potrivit unor surse apropiate situaţiei, Lucian Anghel va propune reînnoirea mandatului lui Ludwik Sobolewski pentru încă patru ani, păstrarea actualului salariu şi renegocierea bonusului.

Mai credeţi că banii din bancă sunt ai dumneavoastră?

CONSILIUL UE PROPUNE ÎNGHEŢAREA TUTUROR CONTURILOR DIN BĂNCILE AFLATE ÎN PERICOL Mai credeţi că banii din bancă sunt ai dumneavoastră?

CĂLIN RECHEABănci-Asigurări / 31 iulie 2017

CĂLIN RECHEA

Prăpastia dintre declaraţiile autorităţilor europene şi acţiunile lor se adânceşte, chiar dacă au trecut destui ani de la faza acută a crizei bancare şi a datoriilor suverane. Oficial ne merge bine, iar Europa este aproape de atingerea unei creşteri economice sustenabile, care va permite şi "vindecarea" definitivă a sistemului bancar. Dar cum poate fi sustenabilă a economie susţinută masiv cu ajutorul tiparniţei Băncii Centrale Europene? Oare conducătorii Europei cred cu adevărat în declaraţiile lor? Se pare că nu, după cum arată o iniţiativă recentă venită de la preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, deţinută în prezent de Estonia.

Decizia Ungariei privind BRUA intră în contradicţie cu Strategia pentru Securitate Energetică a UE

EUROPARLAMENTARUL RAMONA MĂNESCU: Decizia Ungariei privind BRUA intră în contradicţie cu Strategia pentru Securitate Energetică a UE

A.S.Internaţional / 31 iulie 2017

Anunţul operatorului maghiar de transport al gazelor FGSZ potrivit căruia BRUA nu va mai ajunge până în Austria, ci se va opri în Ungaria a fost surprinzător şi nu a venit ca urmare a unor consultări cu partenerii regionali sau cu Comisia Europeană, ne-a declarat europarlamentarul Ramona Mănescu. Domnia sa consideră că decizia Ungariei reprezintă o poziţie care intră în contradicţie cu Strategia pentru Securitate Energetică a Uniunii Europene.

"Vom sesiza Preşedinţia, Parlamentul României şi CSAT pentru numirile politice ale PSD"

OVIDIU DEMETRESCU: "Vom sesiza Preşedinţia, Parlamentul României şi CSAT pentru numirile politice ale PSD"

A consemnat ANCUŢA STANCIUPiaţa de Capital / 31 iulie 2017

Reporter: Fondul Proprietatea (FP) şi-a exprimat, recent, indignarea şi surprinderea cu privire la amendamentele propuse de Ministerul Energiei la actualele contracte de mandat ale membrilor Consiliului de Supraveghere al Hidroelectrica. Potrivit FP, contractele de mandat propuse cresc în mod evident riscul unor potenţiale practici corupte şi abuzive, din cauza faptului că elimină sau reduc substanţial câteva dintre obligaţiile-cheie ale membrilor Consiliului, care erau prevăzute în contractul anterior. Care este opinia dumeavoastră cu privire la acest fapt?

Ovidiu Demetrescu: Amendamentele propuse de Ministerul Energiei la actualele contracte de mandat ale membrilor Consiliului de Supraveghere al Hidroelectrica deschid cutia Pandorei, ceea ce nu era necesar. Este un lucru care nu se face, conform bunelor practici din orice jurisdicţie.

Antimodernism sistemic

CRISTIAN PÎRVULESCUEditorial / 31 iulie 2017

CRISTIAN PÎRVULESCU

În România, antimodernismul este o tradiţie sacră. Reacţia virulentă faţă de o modernitate considerată nu doar invazivă şi impură, ci de-a dreptul conrară spiritului şi purităţii româneşti, străbate istoria ultimelor două secole. În tot acest timp, două antimodernisme s-au întrepătruns: antimodernismul elitelor şi cel al poporului.

"Măsura privind trecerea contribuţiilor sociale în sarcina angajatului nu trebuie introdusă"

FLORIN JIANU, CNIPMMR "Măsura privind trecerea contribuţiilor sociale în sarcina angajatului nu trebuie introdusă"

RAMONA RADUCompanii / 31 iulie 2017

Ministerul Finanţelor a anunţat, săptămâna trecută, că, începând din 1 ianuarie 2018, contribuţiile sociale obligatorii vor fi datorate de către angajat, dar obligaţia stabilirii, reţinerii şi plăţii acestora către bugetele de asigurări sociale va reveni, în continuare, angajatorului, ceea ce a generat incertitudini, dar şi reacţii negative, în rândul contribuabililor, al specialiştilor din domeniul fiscal şi din mediul de afaceri.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 31 iulie 2017

MACRO NEWSLETTER 31 iulie 2017

Internaţional / 31 iulie 2017

Creditul total din Brazilia şi-a temperat declinul anual în iunie 2017, până la 1,6%, de la 2,6% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,4%. Creditul acordat companiilor şi-a temperat declinul anual până la 7,3%, de la 8,8% în...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo