ÎN PERIOADA IANUARIE - MAI 2017:  TAP Portugal a transportat cu 1,1 milioane pasageri mai mulţi decât anul trecut

A consemnat ADELINA TOADER
Ziarul BURSA #Companii #Aeronautică / 31 iulie 2017

TAP Portugal a transportat cu 1,1 milioane pasageri mai mulţi decât anul trecut

Compania aeriană a reluat recent cursa Bucureşti - Lisabona cu tarife ce pornesc de la 115 euro

TAP Portugal deserveşte, în prezent, cu zboruri proprii, 87 destinaţii, din 34 ţări

Lisabona, Porto, Faro, Algarve - destinaţiile preferate de clienţii TAP Portugal

Compania aeriană portugheză TAP Portugal, desemnată cea mai sigură companie aeriană din Europa de Vest, potrivit unui raport JACDEC privind siguranţa companiilor aeriene, a înregistat anul trecut un profit net de 34 de milioane euro şi a transportat 11,7 milioane de pasageri. În perioada ianuarie - mai 2017, compania a transportat cu 1,1 milioane pasageri mai mulţi faţă de perioada similară a anului trecut, ceea ce înseamnă o creştere de 27%.

Claudia Stroescu, sales manager TAP Portugal pentru România şi Republica Moldova, ne-a acordat un interviu în cadrul căruia ne-a vorbit de investiţiile pe care TAP Portugal le-a făcut anul trecut în flotă, despre noile rute introduse, dar şi despre aşteptările pe care le are compania aeriană de la noua cursă Bucureşti-Lisabona.

Totodată, domnia sa ne-a explicat cum face faţă TAP Portugal la promoţiile agresive din partea companiilor de zbor low-cost.

Reporter: Care a fost cifra de afaceri a companiei anul trecut?

Claudia Stroescu: TAP Portugal a avut în 2016 încasări de 2,24 miliarde euro, realizând un profit net de 34 milioane euro.

Reporter: Cum faceţi faţă promoţiilor agresive din partea companiilor de zbor low cost?

Claudia Stroescu: Turiştii care vor călători cu TAP Portugal se vor bucura de servicii de calitate, complete: platou cald la bord, posibilitatea alegerii gratuite a locului în avion, bagaj înregistrat gratuit, confort sporit al scaunelor, inclusiv la clasa Economică, o cabină cu un design nou în clasa Business. În plus, vor putea alege zboruri pe distanţe medii şi lungi, via Lisabona, către destinaţii finale aflate pe toate continentele.

Programul de fidelizare pentru pasageri, Victoria, cel de stopover gratuit în Portugalia, prin care turiştii vor putea beneficia de zile de cazare gratuite, sunt doar două exemple de produse ale companiei, gândite pentru a oferi beneficii suplimentare pasagerilor care aleg să călătoarească cu TAP.

Reporter: Care au fost cele mai căutate destinaţii de către clienţii TAP Portugal anul trecut şi care sunt previziunile pentru acest an?

Claudia Stroescu: În preferinţele clienţilor TAP Portugal din România s-au aflat întotdeauna destinaţiile principale portugheze, Lisabona, Porto, Faro, Algarve, apoi Madeira: Funchal, Porto Santo, Azore: Ponta Delgada şi Terceira. Acestora li se adaugă insulele Capul Verde, precum şi cele 10 destinaţii din Brazilia, deservite de zboruri directe din Lisabona. Există însă multe alte destinaţii interesante de descoperit împreună cu TAP Portugal, prin Lisabona, către toate continentele. În total, TAP Portugal deserveşte în prezent, cu zboruri proprii, 87 destinaţii din 34 ţări şi multe altele în parteneriat cu alte companii aeriene.

Reporter: Ce aşteptări aveţi de la deschiderea noii rute Lisabona - Bucureşti?

Claudia Stroescu: Până la finele anului, compania estimează că va transporta un număr de 70.000 pasageri între cele două capitale, Bucureşti şi Lisabona, zborurile având un factor de ocupare, în medie, de 82%.

Reporter: Care vor fi tarifele pentru această rută?

Claudia Stroescu: Pasagerii TAP Portugal, companie de linie cu o tradiţie de 72 ani în domeniul transportului aerian, vor beneficia, în primul rând, de un orar de zbor regulat, de 6 zboruri directe pe săptămâna, pe ruta Bucureşti - Lisabona. Tarifele pornesc de la 115 euro în clasa Economică şi de la 604 euro în clasa Business.

Reporter: Ce alte rute aţi introdus şi ce noi destinaţii aveţi în plan să deschideţi?

Claudia Stroescu: Compania aeriană portugheză, membră a Star Alliance din 14 martie 2005, se află într-o continuă expansiune. Pe lângă Bucureşti, TAP Portugal a introdus vara aceasta 7 rute noi către Toronto (America de Nord, 10 iunie), Abidjan (Africa, 17 iulie) şi alte cinci destinaţii din Europa: Alicante şi Gran Canaria (Spania, 10 iunie), Budapesta (Ungaria, 1 iulie), Koln (Germania, 15 iulie), Stuttgart (Germania, 10 iunie). De asemenea, a crescut şi numărul de curse către Statele Unite, pe rutele deja deservite: New York (două aeroporturi), Boston, Miami. Recent, a fost semnat un parteneriat cu compania Beijing Capital Airlines, astfel încât din 26 iulie 2017 sunt posibile noi conexiuni, din Lisabona, către două oraşe importante din China: Beijing şi Hangzhou. Ca noutate pentru sezonul de iarnă 2017 - 2018, din 30 octombrie, TAP va introduce 6 zboruri pe săptămână către Fez, Maroc. Turiştii români vor avea astfel la dispoziţie legături foarte bune din Bucureşti, prin Lisabona, către 4 destinaţii din Maroc: Casablanca, Marrakesh, Tanger şi Fez.

Reporter: Ce investiţii s-au făcut la nivelul flotei?

Claudia Stroescu: TAP Portugal revine în ţara noastră cu ruta Lisabona-Bucureşti-Lisabona, după ce anul trecut a investit în 53 de avioane noi. De asemenea, a modernizat flota existentă printr-o investiţie de 81 de milioane de euro. În iunie 2016, două noi aeronave moderne A330-200 au fost integrate în flota companiei, adăugându-se celor 14 deja existente, pentru a deservi în special rutele către Statele Unite. Membră a Star Alliance şi client de lansare pentru Airbus A330neo, TAP Portugal a recepţionat pe 11 aprilie 2017 şi primul A330-300. Până la finele anului, compania va avea în dotare 4 astfel de aeronave, cu noi interioare ce se bucură de un real succes în rândul pasagerilor.

Reporter: Câţi angajaţi aveţi în prezent?

Claudia Stroescu: Numărul total de angajaţi ai companiei depăşeşte cifra de 7.300, TAP Portugal fiind o companie reprezentată în mai multe ţări.

Reporter: A crescut numărul pasagerilor transportaţi anul trecut, faţă de 2015?

Claudia Stroescu: În total, în lume, TAP a transportat în 2016 11,7 milioane de pasageri, cu 400.000 mai mulţi comparativ cu 2015.

Reporter: Care sunt aşteptările financiare pentru 2017?

Claudia Stroescu: Angajamentele sunt foarte bune pentru 2017. Pot să vă spun că în perioada ianuarie - mai 2017, TAP Portugal a transportat cu 1,1 milioane pasageri mai mulţi decât în aceeaşi perioadă a anului anterior, ceea ce înseamnă o creştere de 27%.

Reporter: Vă mulţumesc!

TAP Portugal a realizat un profit net de 34 milioane euro, în 2016.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb