BVB Indicele BET-FI a închis pe creştere

ŞTEFANIA CIOCÎRLAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 30 septembrie 2011

Indicele BET-FI a închis pe creştere

Şedinţa de ieri a adus creşteri moderate aproape pentru toţi indicii Bursei de Valori Bucureşti, precum şi o lichiditate mai mare faţă de şedinţele din ultimele zile, de 92,9 milioane de lei. Pentru comparaţie, în şedinţa de miercuri, au fost rulate circa 33,5 milioane de lei.

Dintre indicii BVB, cel mai mult a crescut BET-FI, care arată evoluţia acţiunilor celor cinci societăţi de investiţii finaciare (SIF-uri) şi ale "Fondului Proprietatea". BET-FI a urcat, ieri, cu 1,3%, la 17.616,11 puncte, după ce miercuri a pierdut 0,95%. Indicele BET, care reflectă evoluţia celor mai lichide zece companii listate, a crescut, ieri, cu 0,94%, ajungând la 4.342,81puncte, iar indicele BET-C, care urmăreşte evoluţia acţiunilor de la BVB, a urcat până la 2.661,96 puncte, cu 0,7% faţă de şedinţa anterioară.

Excepţie de la creşterile de ieri a făcut indicele BET-NG, care arată evoluţia companiilor din sectorul de energie şi utilităţi. Acesta a scăzut cu 0,23%, la 599,66 puncte.

Acţiunile "Fondul Proprietatea" au urcat, ieri, cu 2,06%, la 0,445 lei/titlu, pe fondul unui rulaj de 12,3 milioane de lei. Cele 28 milioane de acţiuni FP schimbate, ieri, pe piaţa Regular, au avut preţurile cuprinse între 0,4359 lei şi 0,4455 lei/titlu.

Pe piaţa Deal a Bursei, au fost încheiate două tranzacţii speciale cu 13,5 milioane de acţiuni FP, la preţul de 0,44 de lei.

Acţiunile SIF5 "Oltenia" s-au menţinut, la fel ca în şedinţele anterioare, în topul celor mai lichide titluri de la BVB, generând tranzacţii de 2,73 milioane de lei.

Săptămâna trecută, acţionarii SIF5 au respins, în Adunarea Generală, propunerile pentru iniţierea demersurilor de listare a BCR, mandatând conducerea SIF să negocieze cu "Erste" alte modalităţi pentru lichidizarea acţiunilor deţinute la Banca Comercială Română.

Printre cele mai lichide acţiuni de ieri s-au numărat şi cele emise de compania "OMV Petrom", cu schimburi de 832.632 lei. Cotaţia SNP a stagnat, ieri, la 0,2850 lei/acţiune, la nivelul şedinţei de miercuri.

Reprezentanţii "Petrom" au dezminţit, ieri, informaţiile apărute într-un ziar financiar referitoare la o posibilă tranzacţie pentru vânzarea a 139 benzinării către compania petrolieră NIS. Reprezentanţii companiei au precizat şi că societatea "evaluează în mod constant performanţa benzinăriilor din reţeaua proprie în vederea optimizării acesteia".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb