BVB Indicii au revenit pe minus, pe fondul unei lichidităţi de 6 milioane euro

S.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 13 octombrie 2016

Indicii au revenit pe minus, pe fondul unei lichidităţi de 6 milioane euro

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de ieri depreciindu-se, în contextul în care a fost înregistrat un volum de tranzacţionare de 26,4 milioane de lei (5,87 milioane euro), mai mic decât marţi (6,2 milioane euro).

"Toţi indicii au scăzut uşor în şedinţa de astăzi (ieri, n.r.), în condiţiile unei volatilităţi foarte mici a pieţei. Indicele de referinţă BET s-a depreciat cu 0,11%, în principal pe seama scăderilor înregistrate de cotaţiile acţiunilor Trans-gaz (TGN), -1,29% şi BRD - Groupe Societe Generale (BRD), -0,9%. Valoa-rea tranzacţiilor a rămas în apropierea nivelului de ieri (marţi, n.r.), 5,9 milioane de euro per total, dintre care 5,7 milioane pe piaţa de acţiuni şi 180 mii pe cea de certificate", se arată în raportul zilnic realizat de firma de brokeraj Prime Transaction.

O tranzacţie importantă, de 7,5 milioane de lei, a fost încheiată pe piaţa "AeRO", cu titluri "Braiconf Brăila" (BRCR), la preţul unitar de 0,6 lei. Pachetul de 12,5 milioane de acţiuni tranzacţionat ieri reprezintă aproximativ 28% din companie.

Pe piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile "Transelectrica" (TEL), simbol pe care au fost realizate tranzacţii în valoare de 6,53 milioane de lei. Cotaţia TEL a urcat cu 0,17%, preţul de închidere fiind de 29,25 lei/unitate.

Titlurile "Fondul Proprietatea" (FP) au crescut cu 0,37%, la 0,807 lei/unitate, în urma unui rulaj de 2,55 milioane de lei.

Tot ieri, au fost schimbate acţiuni "Banca Transilvania" (TLV) de 0,65 milioane de lei, preţul de închidere fiind de 2,425 lei/unitate, în scădere cu 0,21%.

Locul al patrulea în topul lichidităţii a revenit titlurilor "Electrica" (EL), cu un rulaj de 0,61 milioane de lei. Cotaţia EL s-a depreciat cu 0,15%, ultimul preţ fiind de 13,48 lei/unitate.

Pe piaţa "deal" au fost înregistrate, în total, patru tranzacţii.

Cea mai importantă dintre aces-tea, în valoare de două milioane de lei, a fost realizată cu titluri "Impact Developer & Contractor" (IMP), la preţul unitar de 0,696 lei.

De asemenea, au mai fost încheiate două tranzacţii "deal" cu titluri TLV, însumând 1,66 milioane de lei, în scădere cu 0,41%, la preţul 2,42 lei/acţiune.

Nu în ultimul rând, a fost realizat un schimb de 1,44 milioane de lei cu acţiuni "Romcarbon" (ROCE), la preţul unitar de 0,144 lei, cotaţia emitentului depreciindu-se cu 0,35%.

Indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a coborât cu 0,1%, iar indicele BET-FI, al SIF-urilor plus Fondul Proprietatea, s-a depreciat cu 0,03%.

Indicele extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a scăzut cu 0,12%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de inves-tiţii, a coborât cu 0,11%.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Ce folos daca ieri s-au rulat 6 mil de euro si azi,fiind trecuti deja de jumatatea zilei de tranzactionare,nu avem nici macar 1 mil de euro...?Maine e vineri si,fiind in buza week endului,daca trecem de 2 mil rulaj,mare minune...

    Ieri, un *cracanat idiot* de la nu stiu ce ... societate de brokeraj anunta *fudulul de udiot* ca BVB esre pe PLUS, care naiba PLUS *imncinios rapanios* ramas in trecut ca, la BVB valoarea actiunilor la aproape toate simbolurile sunt *intro cadere continua*, se pare fara nici un obstacoil in calea *prabusitii lor !!!. Cum naiba acceptati la publicare *minciuni atat de ... lipsite de bun simt ?.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb