ZIARUL BURSA

13 octombrie 2016
Ediţia din 18.10.2024
Scenarita BNR

LEGEA CONVERSIEI Scenarita BNR

E.O.Bănci-Asigurări / 13 octombrie 2016

BNR, într-un răspuns către Andreea Paul: "Devalorizarea leului şi creşterea dobânzilor, posibile efecte ale Legii conversiei la curs istoric" 

---------

Actualizare 14:55 Andreea Paul, PNL: "BNR greşeşte când ameninţă cu deterioarea cursului leului"

Deputatul PNL Andreea Paul consideră că Banca Naţională a României (BNR) greşeşte atunci când ameninţă cu deterioarea cursului leului şi când invocă transferurile în lei făcute de către băncile obligate să-şi închidă poziţiile scurte în valute.

Actualizare 11:40 Fitch Ratings contrazice BNR: Conversia creditelor în franci elveţieni nu are niciun impact imediat asupra ratingului băncilor din România

Fitch Ratings-Londra a precizat că adoptarea deciziei de către Parlamentul României, stabilită în cursul săptămânii viitoare, a legii care permite persoanelor să convertească în franci elveţieni (CHF) împrumuturile în moneda locală la cursul de schimb istoric nu va avea nici un impact de rating imediat asupra băncilor din România.

--------

Aprobarea Legii conversiei în lei la cursul istoric a creditelor contractate în franci elveţieni (CHF) este posibil să aibă ca efecte devalorizarea leului şi creşterea dobânzilor, în condiţiile în care aplicarea actului normativ în forma discutată în Parlament ar forţa băncile să vândă lei şi să cumpere echivalentul a 1,2 miliarde euro de pe piaţă, precizează Banca Naţională a României (BNR), într-un răspuns transmis la solicitarea deputatului PNL Andreea Paul şi citat de News.ro.

"O nouă economie energetică mondială este în curs de dezvoltare"

CORESPONDENTA DIN ISTANBUL / IONEL BLĂNCULESCU: "O nouă economie energetică mondială este în curs de dezvoltare"

EMILIA OLESCUCompanii / 13 octombrie 2016

O nouă economie energetică mondială este în curs de dezvoltare, spune analistul economic Ionel Blănculescu, apreciind că civilizaţia noastră "are nevoie să îmbrăţişeze energia regenerabilă pe o scară şi într-un ritm aşa cum nu am văzut până acum".

Ionel Blănculescu, Senior Advisor la Global Resources Partnership, pentru România, Turcia şi ţările din Centrul şi Sud-Estul Europei, prezent la Congresul Mondial al Energiei, ne-a transmis că evenimentul îşi continuă lucrările la Istanbul, tema celei de-a treia zi fiind "Soluţii politice pentru asigurarea prosperităţii: Îmbrăţişarea Trilemei" şi vizând schimbările instituţionale necesare pentru a echilibra Trilema Mondială din domeniul energiei.

ASF pune cruce consolidării acţiunilor SIF Moldova

ASF pune cruce consolidării acţiunilor SIF Moldova

A.A.Piaţa de Capital / 13 octombrie 2016

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a respins, ieri, prospectul întocmit de SIF2 Moldova în vederea consolidării valorii nominale a acţiunii SIF2, punând, astfel, capăt unui subiect controversat, care a declanşat inclusiv procese în instanţă.

"Sabina Product" - scheme piramidale, bănci, politică valutară, legislaţie comercială şi piaţă de capital

DIN ISTORIA DEVENIRII "SĂNĂTOASEI" NOASTRE ECONOMII "Sabina Product" - scheme piramidale, bănci, politică valutară, legislaţie comercială şi piaţă de capital

MIHAI ANTONESCUMacroeconomie / 13 octombrie 2016

În noaptea de joi, 12, spre vineri, 13 octombrie 1995, Sergiu Băhăian a fugit din ţară, trecând frontiera bulgară, într-un Citroën XM negru, însoţit de Laura Petrov şi Raluca Dumitru, lăsând în urmă un prejudiciu de 57 miliarde de lei, cam 5000 de păgubiţi, autorităţi perplexe şi dosarul unei subscripţii publice în curs de pritocire pe masa tinerei CNVM.

Adrian Vasilescu

POLEMICI CORDIALE Bibliografii ignorate

Adrian VasilescuBănci-Asigurări / 13 octombrie 2016

Cunoscutul avocat Gheorghe Piperea, profesor la Facultatea de Drept a Universităţii Bucureşti, şi-a exprimat intenţia de a da în judecată Banca Naţională. Că o va chema, deci, dinaintea unui tribunal.

DNA cere aviz la Camera Deputaţilor pentru urmărirea penală a Elenei Udrea

SUSPECTATĂ DE NOI FAPTE ÎN DOSARUL FINANŢĂRII CAMPANIEI DIN 2009 DNA cere aviz la Camera Deputaţilor pentru urmărirea penală a Elenei Udrea

Anticorupţie / 13 octombrie 2016

Actualizare 15:36 Traian Băsescu: "Kovesi are obligaţia să clarifice suspiciunile care circulă public la adresa ei"

Fostul preşedinte Traian Băsescu consideră că procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, are obligaţia să clarifice suspiciunile care circulă public la adresa ei, în contextul scandalului "cucuveaua mov" şi al plagiatului tezei de doctorat.

Actualizare 11:20 Procurorul general a trimis Camerei Deputaţilor cererea DNA de urmărire penală a Elenei Udrea

Remus Borza

Hidroelectrica a câştigat ultimul proces cu Energy Holding

Ionuţ StănescuCompanii / 13 octombrie 2016

Tribunalul Bucureşti a dat câştig de cauză Euro Insol şi Hidroelectrica în cererea formulată de Energy Holding, prin care şi acest trader a solicitat despăgubiri de la Hidroelectrica pentru denunţarea contractului de vânzare energie de către administratorul judiciar Euro Insol.

Marile bănci avertizează: Risc de exod din Marea Britanie, în 2017

A.V.Internaţional / 13 octombrie 2016

Băncile de top au avertizat, săptămâna aceasta, că ar putea începe să-şi transfere angajaţii din Marea Britanie, la începutul anului viitor, dacă nu se vor clarifica rapid aspectele legate de posibilitatea ca Regatul Unit să-şi păstreze accesul la piaţa unică europeană la momentul ieşirii din UE (Brexit), potrivit Reuters.

PNL sesizează legea plagiatelor la CCR

PNL sesizează legea plagiatelor la CCR

Diana MihuPolitică / 13 octombrie 2016

Actualizare 19:47 Iohannis: "E clar că nu se va opri în acest punct parcursul Legii privind doctoratele"

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat astăzi că este clar că "nu se va opri în acest punct parcursul" proiectului de lege de modificare a OUG privind doctoratele, care a trecut de Senat.

-----------

Liberalii contestă la Curtea Constituţională legea care modifică ordonanţa plagiatelor. Legea, votată luni, reducea atribuţiile CNATDCU (Consiliul Naţional pentru Atestarea Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare).

Profitul brut al Hidroelectrica a crescut cu 30% în primele nouă luni ale anului

FAŢĂ DE PERIOADA SIMILARĂ DIN 2015, Profitul brut al Hidroelectrica a crescut cu 30% în primele nouă luni ale anului

S.A.Companii / 13 octombrie 2016

Hidroelectrica a înregistrat în luna septembrie un profit brut estimat de 93 de milioane de lei, dublu faţă de aceeaşi perioadă a anului 2015, şi un profit estimat cumulat pe primele nouă luni ale acestui an de 1,13 miliarde de lei, reprezentând o creştere cu 30% faţă de perioada similară a anului trecut, potrivit unui comunicat al companiei, remis Redacţiei.

Ioan Niculae

Ioan Niculae, la DIICOT

Luciana BănicăAnticorupţie / 13 octombrie 2016

Ioan Niculae a ajuns în această dimineaţă la DIICOT pentru a fi audiat, din nou, după ce procurorii au decis reluarea anchetei în dosarul "Gaze ieftine".

Oasis demarează construcţia unui parc de retail la Oradea

Oasis demarează construcţia unui parc de retail la Oradea

LARISA BĂNICĂCompanii / 13 octombrie 2016

Oasis Retail & Development Consulting, dezvoltator pe piaţa centrelor comerciale din ţara noastră, va investi 12 milioane de euro în proiectul Prima Shops din Oradea, un parc de retail, cu o suprafaţă de zece mii de metri pătraţi, potrivit lui Klaus Reisenauer, acţionar în cadrul Oasis, care a precizat într-o conferinţă de presă: "Poziţionată în centrul oraşului, noua galerie comercială va fi ridicată pe bulevardul Decebal lângă cel mai bine dezvoltat cartier, Rogerius.

Înalta Curte retrimite dosarul lui Gelu Diaconu la DNA

Înalta Curte retrimite dosarul lui Gelu Diaconu la DNA

A.S.Anticorupţie / 13 octombrie 2016

Fostul şef al ANAF Gelu Diaconu a câştigat în prima etapă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în procesul cu Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), într-un dosar în care este acuzat de abuz în serviciu, potrivit minutei şedinţei ICCJ.

Carmen Ganea: "Clinicile de reproducere asistată de la noi se axează pe aspectul financiar, nu pe pacient"

CLINICĂ LOCALĂ VERSUS CLINICĂ DIN STRĂINĂTATE Carmen Ganea: "Clinicile de reproducere asistată de la noi se axează pe aspectul financiar, nu pe pacient"

A consemnat Larisa BănicăMiscellanea / 13 octombrie 2016

Reporter: După multe încercări, aţi reuşit să vă îndepliniţi visul! Când s-a întâmplat?

Carmen Ganea: La începutul anului 2014, după ce am decis să merg la o clinică de fertilizare in vitro din oraşul Zlin, Cehia. Atunci mi-am dat seama ce diferenţă uriaşă este între abordarea medicilor din România şi a celor din străinătate.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Dragoş Grigore a suferit o fractură de piramidă nazală în meciul de la Astana!

Evul mediu fotbalistic, redescoperit în Kazahstan!

DAN NICOLAIE Sport / 13 octombrie 2016

Meciul dintre Kazahstan şi România, scor 0-0, ar trebui studiat de comisiile tehnice ale FIFA şi UEFA, dacă nu în interesul fotbalului, măcar pentru fondarea unei noi discipline sportive, derivate din sportul rege.

MACRO NEWSLETTER 13 octombrie 2016

MACRO NEWSLETTER 13 octombrie 2016

Internaţional / 13 octombrie 2016

Încrederea investitorilor în economia Germaniei a crescut peste aşteptări în octombrie 2016, până la 6,2, de la 0,5 în luna precedentă, în condiţiile în care indicele situaţiei curente a crescut peste aşteptări, cu 4,4 puncte, până la 59,5.

SIBEX Participanţii la piaţă, fără vlagă

S. N.Piaţa de Capital / 13 octombrie 2016

La Sibex, şedinţa de la mijlocul săptămânii se anunţa una în nota obişnuită, fără prea multe şanse pentru o creştere semnificativă a lichidităţii, în condiţiile în care participanţii la piaţă păreau fără vlagă, iar evoluţiile externe nu stimulau...

"Lloyds" taie 1.340 de posturi

A.V.Jurnal de criză / 13 octombrie 2016

"Lloyds Banking Group" Plc, cel mai mare creditor ipotecar britanic, va elimina 1.340 de locuri de muncă, potrivit planului său de restructurare, informează New York Times.

REVISTA PRESEI 13.10.2016

Willy HomnerRevista Presei / 13 octombrie 2016

ADEVARUL 

Românul răpit în Nigeria a fost salvat, confirmă MAE

Cetăţeanul român răpit în Nigeria la data de 10 octombrie 2016 a fost eliberat, confirmă Ministerul Afacerilor Externe într-un comunicat. Inginerul român Christian Nedelcu, în...

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo