SIBEX Participanţii la piaţă, fără vlagă

S. N.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 13 octombrie 2016

La Sibex, şedinţa de la mijlocul săptămânii se anunţa una în nota obişnuită, fără prea multe şanse pentru o creştere semnificativă a lichidităţii, în condiţiile în care participanţii la piaţă păreau fără vlagă, iar evoluţiile externe nu stimulau implicarea acestora. Datele culese la ora 17.00 indicau un rezultat sub ziua de marţi: 11 contracte futures cu o valoare care se situa la 13.795 lei. Derivatul pe aur avea "exclusivitate", fiind singurul produs tranzacţionat în prima parte a sesiunii. Simbolul GOLD 16J care urmăreşte evoluţia preţului unciei de aur pe scadenţa din luna curentă a început ziua la un preţ de referinţă[1] de 1257,5 dolari şi, după aproape şapte ore de la startul sesiunii valora 1253,7 USD/uncie, depreciindu-se cu 3,8 dolari. Comparativ cu închiderea de marţi, cotaţia metalului nobil nu înregistra variaţii ample, afişând un plus de numai 0,2 USD. Prin urmare, "soarta" cotaţiei urma să se decidă în partea a doua a sesiunii, pe fondul influenţelor şi informaţiilor de pe piaţa americană.

De menţionat la capitolul diverse este şi faptul că, datorită unor dificultăţi tehnice, furnizarea cotaţiilor de market-making a fost temporar suspendată miercuri la bursa sibiană, situaţia fiind remediată după aproximativ 45 de minute.

[1]preţ teoretic al contractelor futures, calculat de ATHEXClear conform unui algoritm de calcul propriu şi care reprezintă preţul faţă de care se calculează variaţia maximă standard şi variaţia maximă extinsă în cursul unei şedinţe de tranzacţionare

Notă: Articol realizat conform datelor din piaţa Sibex de la ora 17.00

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb