REVISTA PRESEI 13.10.2016

Willy Homner
Ziarul BURSA #Revista Presei / 13 octombrie 2016

ADEVARUL

Românul răpit în Nigeria a fost salvat, confirmă MAE

Cetăţeanul român răpit în Nigeria la data de 10 octombrie 2016 a fost eliberat, confirmă Ministerul Afacerilor Externe într-un comunicat. Inginerul român Christian Nedelcu, în vârstă de 52 de ani, şi echipa sa de securitate au fost răpiţi de persoane înarmate în localitatea Owa Oyibo, situată în departamentul Agbor, statul Delta. Din dispoziţia ministrului Afacerilor Externe a fost activată Celula de Criză, fiind iniţiate procedurile specifice în astfel de cazuri. După o operaţiune ce a durat aproximativ 48 de ore, românul a fost eliberat. Românul este în stare bună şi se află în siguranţă. Potrivit Digi24, el nu a fost răpit de o organizaţie teroristă, ci de o grupare criminală care intenţiona să solicite o răscumpărare pentru eliberarea sa.

Sistemul ticăloşit al listelor de semnături

Ticăloşia ridicată la rang de lege, aceasta este modalitatea prin care o clasă politică coruptă şi ineficientă în administrarea treburilor publice încearcă să se pună la adăpost de eventuala apariţie a unor noi mişcări politice care să le ameninţe hegemonia. PSD, PNL, ALDE, UDMR, PMP etc. sunt strâns unite în acest scop şi au votat, la unison, în Parlament o legislaţie care să le avantajeze. Aceste partide au acces prin primării şi prin tot felul de servicii descentralizate la bazele cu datele personale ale populaţiei, iar cele 200.000 de semnături sunt extrem de uşor de strâns. În acest moment, în multe localităţi din România, dacă treci pe la primărie să-ţi iei ajutorul social sau vreo adeverinţă eşti automat pus să semnezi pe listele de susţinere ale PSD, PNL, PMP, UDMR şi ALDE.

Cât ne costă foştii lideri europeni

Remuneraţiile speciale la care au dreptul foştii comisari europeni pentru ca tranziţia spre următoarea fază din viaţa lor profesională să le fie mai uşoară revin în atenţie, în contextul în care, conform unor documente la care a avut acces Euronews, acestea ajung la milioane de euro. Deşi comisarii europeni câştigă aproape 250.000 de euro pe an, aceştia primesc după ce pleacă din funcţie între 40% şi 65% din salariul lunar de la Comisia Europeană pe o perioadă care se poate întinde până la doi ani, în funcţie de cât de mult timp şi-au petrecut în slujba forului european. Totodată, există temeri că unii dintre cei care au acceptat joburi în sectorul privat după ce au plecat din cadrul Uniunii ar putea folosi informaţii obţinute cât au fost în slujba forului european în folosul instituţiei care i-a angajat.

Concursul directorilor de şcoli

Aproape 9.000 de profesori, învăţători şi educatori au susţinut miercuri proba scrisă a concursului pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct în unităţile de învăţământ preuniversitar. Concursul a stârnit aprinse dezbateri în ultimele zile, mulţi profesori, susţinuţi de politicieni, fiind nemulţumiţi de organizare şi de metodologie. În Capitală, s-au înscris 439 de candidaţi pentru funcţia de director, în contextul în care sunt 423 de posturi disponibile, iar 173 de profesori s-au înscris pentru funcţia de director adjunct şi sunt 216 posturi disponibile. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Marian Banu a precizat că în cazul a 10% din unităţile de învăţământ nicio persoană nu şi-a depus candidatura.

Avertisment şoc pentru românii care au centrale termice de apartament

Centralele de apartament nu sunt o soluţie viabilă pe termen lung din cauza noxelor pe care acestea le emit şi a preţului gazului care ar putea să crească în viitor, potrivit lui Cristian Pârvan, preşedintele Patronatului Investitorilor Autohtoni (PIAROM) care spune că numărul de persoane care folosesc centrale individuale de apartament a crescut exponenţial în ultima perioadă, în detrimentul folosirii încălzirii centralizate, pentru că statul, respectiv autorităţile locale, nu asigură căldură atunci când populaţia are nevoie.

Cardul de sănătate, blocat pentru a treia zi consecutiv

Sistemul informatic al cardului de sănătate a fost indisponibil, miercuri, pentru a treia zi consecutiv, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate precizând că, în acest timp, furnizorii de servicii medicale aflaţi în contract cu casele de asigurări de sănătate pot acorda asiguraţilor servicii offline. La rândul lui, ministrul Vlad Voiculescu susţine că va găsi alte soluţii în cazul în care sistemul nu va putea fi reparat.

Ce spun liderii PSD despre apariţia lui Ponta pe corturile PRU

Partidul România Unită (PRU), unde şi-au găsit adăpost mai mulţi foşti membri PSD, îl prezintă pe Victor Ponta drept propunerea lor de premier la alegerile parlamentare. Campania stradală a PRU îl are în centru pe Victor Ponta, a cărui imagine se află pe toate corturile electorale ale partidului proclamat naţionalist. "El trebuie să clarifice fără dubiu că nu susţine alt partid. Este un lucru cinstit, firesc pe care trebuie îl facă orice membru PSD, care se implică în campania electorală", a spus Liviu Dragnea. Fostul premier al PSD, Victor Ponta, nu pare însă că are o problemă cu faptul că PRU îi flutură numele pe post de prim-ministru. "PRU s-a inspirat de la PNL. PNL-ul nu are program, dar îl vrea pe Cioloş premier ", a mai arătat Dragnea.

Investitorii din Qatar vizează preluarea controlului Deutsche Bank

Erorile de strategie, amenzile uriaşe şi atacurile din partea speculatorilor au împins Deutsche Bank într-o criză majoră. Profitând de această situaţie, investitorii din Qatar, care deţin deja 10% din cea mai mare bancă din Germania, au în vedere preluarea controlului. Conform unor surse apropiate situaţiei, citate de "Spiegel", familia regală din Qatar analizează majorarea participaţiei la Deutsche Bank până la 25%. Deşi acţiunile Deutsche Bank au scăzut semnificativ în acest an, dar şi în anii precedenţi, iar investitorii qatarezi au suportat pierderi însemnate, şeicul Hamad Bin Jassim Bin Jabor Al-Thani este dispus să investească, printr-o infuzie de capital, însă numai cu condiţia să aibă un cuvânt greu de spus în deciziile de afaceri ale Deutsche Bank.

Guvernul va plăti 10 milioane de euro pentru Cuminţenia Pământului

Campania pentru Cuminţenia Pământului nu va fi prelungită de Guvern, aşa cum anunţat iniţial, ci Executivul va suporta diferenţa de 10 milioane de euro pentru a cumpăra opera lui Brâncuşi. "Ca urmare a solidarizării extraordinare a peste 100.000 de români într-un timp foarte scurt (4 luni şi jumătate) pentru păstrarea Cuminţeniei Pământului în circuitul public, Ministerul Culturii anunţă constituirea Fondului Brâncuşi, care va avea ca scop achiziţionarea operelor de artă contemporană şi a celor care aparţin tezaurului patrimoniului cultural naţional ", se arată într-un comunicat al Ministerului Culturii.

Măcel la Alep. Boris Johnson: Rusia riscă să devină un stat "paria"

Aviaţia militară rusă şi-a reluat atacurile asupra cartierelor controlate de rebeli în Alep, în nordul Siriei, activiştii deplângând că au loc cele mai intense bombardamente din ultimele zile, soldate cu cel puţin 25 de morţi, inclusiv copii. În acest context, ministrul britanic de Externe Boris Johnson avertizează Rusia că riscă să devină un stat "paria". Bombardamentele au loc după o reducere temporară a atacurilor, decretată de Guvernul sirian, parţial pentru a le permite civililor să plece din zonele controlate de rebeli în estul oraşului. Zona a fost vizată de raiduri aeriene intense de când un armistiţiu negociat de Statele Unite şi de Rusia s-a prăbuşit, luna trecută. Eforturile diplomatice de a ajunge la un nou armistiţiu au eşuat până în prezent. ONU a avertizat că estul Alepului, unde trăiesc circa 275.000 de oameni, ar putea fi distrus în totalitate în două luni.

BANCHERUL

Judecătoriile primesc zilnic peste 30 de dosare pentru darea in plata

La judecătoriile din toată tara se înregistrează zilnic in jur de 30 de dosare care au ca obiect legea 77/2016 privind darea in plată a locuinţelor cumpărate cu un credit de la banca, in vederea anulării tuturor datoriilor, lege contestată de bănci la Curtea Constituţională, care se va pronunţa in acest caz peste două săptămâni. Numărul total de dosare înregistrate la toate instanţele de judecată din tară având ca obiect legea dării in plată a ajuns la aproape 4.200 de cazuri, dintre care peste 500 au fost înaintate la Curtea Constituţională, conform datelor culese de Bancherul.ro de pe portalul instanţelor de judecată (portal.just.ro) si de pe site-ul ccr.ro

CURENTUL

Ministrul Culturii a înşelat donatorii pentru Cuminţenie: nu mai returnează banii aşa cum s-a angajat

"În situaţia în care, din orice motiv, până la data de 30 septembrie 2016, suma nu este completă, banii donaţi în conturile Ministerului Culturii se restituie donatorilor. Condiţiile, procedura şi termenele pentru restituirea sumelor se vor stabili până cel mai târziu la data de 31 decembrie 2016." anunţa Ministerul Culturii pe pagina brancusiealmeu.ro Ieri, Ministerul Culturii anunţă constituirea Fondului Brâncuşi şi faptul că diferenţa de la suma strânsă din donaţii până la suma necesară va fi plătită de la buget. Aşadar nu se mai înapoiază banii aşa cum s-a promis. Cu Raluca Prună la Justiţie şi Corina Şuteu la Cultură a avut mână extraordinar de proastă Dacian Cioloş.

Ministrul Sănătăţii lansează o aplicaţie prin SMS pentru feedback de la pacienţii care au fost în spital

"Avem deja o aplicaţie care e în formulă beta în acest moment. (...) Ce vă pot promite este că, până la finalul mandatului meu, vom avea o aplicaţie de feedback pentru pacienţi. Acest mecanism este feedback prin SMS, aşa încât orice pacient după ce a fost în spital va fi întrebat cum s-a simţit în acel spital. Va primi o serie de întrebări relevante la care va putea răspunde şi autorităţile statului vor trebuie să acţioneze în consecinţă. Este esenţial să punem din nou pacientul în centrul sistemului şi, dacă pacientul spune că ceva nu este în regulă şi pacientul nu e singur în acest demers şi sunt mai mulţi care spun asta, atunci lucrurile cu siguranţă trebuie verificate şi dacă lucrurile nu stau aşa cum trebuie să stea trebuie să existe consecinţe", a afirmat Voiculescu, miercuri, la Europa FM.

CURIERUL NATIONAL

Rabla pentru persoane fizice, suplimentat

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) a dispus realocarea a 12 milioane lei de la persoanele juridice către cele fizice, ca urmare a numărului record de cereri depuse de potenţialii beneficiari. Instituţia consideră că astfel a fost creată posibilitatea introducerii unui număr de 1.846 de noi rezervări destinate persoanelor fizice. Astfel, suma destinată finanţării este de 145 mil. lei, din care 130 mil. lei pentru persoane fizice şi 15 mil. lei pentru persoane juridice

ISIS a început să atace cu drone

Luptătorii Statului Islamic (ISIS) au utilizat pentru prima oară o dronă echipată cu explozibil ca să atace şi membrii forţelor speciale franceze şi luptătorii kurzi din nordul Irakului. Doi soldaţi de elită dintr-o unitate de comando a Franţei au fost grav răniţi în urma atacului, care a avut loc în apropiere de oraşul Erbil pe 2 octombrie, în timp ce doi luptători Peshmerga kurzi au fost ucişi, potrivit cotidianului Le Monde. Cei doi luptători francezi au fost repatriaţi imediat şi internaţi pentru tratament.

Ministrul de Interne participă azi la Consiliul JAI

Ministrul Afacerilor Interne, Ioan-Dragoş Tudorache, participă astăzi la reuniunea Consiliului Justiţie şi Afaceri Interne, care va avea loc la Luxemburg, în cadrul căreia se vor discuta teme precum implementarea Regulamentului privind noua Agenţie FRONTEX - Agenţia Europeană pentru Poliţia de Frontieră şi Garda de Coastă, măsurile din domeniul tehnologiei informaţiei legate de gestionarea frontierelor, stadiul îndeplinirii obiectivelor în domeniul migraţiei şi al relocărilor, precum şi reforma sistemului european comun de azil.

Dekalb România: În acest an vom avea rezultate-record în agricultură

Agricultura va înregistra, în acest an, cele mai bune rezultate din ultimul deceniu, respectiv un business total de 24,5 miliarde lei, ca urmare a vremii favorabile, a investiţiilor din domeniu, relansării consumului şi a evoluţiei preţurilor, estimează experţii de la Dekalb România, citaţi de KeysFin. Potrivit acestora, în prezent, România a ajuns cel mai mare exportator de grâu din UE. Fermierii români au exportat 1,2 milioane de tone de grâu către clienţi extra-comunitari în iulie şi august, primele două luni ale sezonului comercial curent din agricultură.

Ruşii se pregătesc să-şi trimită bombardierele în Pacific

Ministerul rus al apărării a anunţat înfiinţarea unei noi unităţi de bombardiere grele denumită Tyazheloy Bombardirovochnoy Aviatsionnoy Divizii (TBAD). Staţionată în Orientul Îndepărtat, rolul unităţii este de a patrula în Oceanul Pacific şi, în special, în zonele din apropierea Japoniei, Hawaii şi Guam. Noua unitate va avea două baze pe aeroporturile Belaya, în regiunea Irkutsk şi Ukrainka, în regiunea Amur. Oficialii ruşi susţin că această unitate va fi formată din "zeci de bombardiere" strategice Tu-95MS (Cod NATO "Bear") şi Tu-22M3 (Cod NATO "Backfire"). Structural, noua unitate se va forma pe scheletul unui grup aerian care a fost desfiinţat de ruşi în 2008.

EVENIMENTUL ZILEI

În timp ce în Japonia trenurile "zboară" cu peste 600 de km/h, la noi, meseria de acar e încă de bază

Mulţi dintre noi am circulat cu trenul. Cel puţin o dată, măcar la mare. Aţi observat că unii angajaţi ai CFR, când trenul staţionează în gări, verifică roţile prin lovituri de ciocan. Dar pe cei care fluieră, ţin în mână câte un steguleţ şi schimbă macazul, îi ştiţi? Sunt acarii. Mioara Niţă practică această meserie de 34 de ani.

Dacian Cioloş a pus bazele unei noi Afaceri de corupţie din postdecembrism: ANRP-ul operelor de artă!

Aşadar, Guvernul Dacian Cioloş s-a dat de gol. Cuminţenia pămîntului va fi plătită aproape în întregime (10 milioane de euro!) de la Buget. Din taxele şi impozitele noastre. Aşa ne spune în cele din urmă o Ordonanţă de urgenţă aprobată de Guvern miercuri, 12 octombrie 2016. Dar nu numai atît. Prin aceeaşi Ordonanţă de urgenţă, Dacian Cioloş pune bazele unei noi Mari Afaceri de Corupţie: ANRP-ul operelor de artă. Potrivit purtătorului de cuvînt al Guvernului, nu numai că Guvernul dă de la Buget 10 milioane de euro pentru o achiziţie dubioasă, dar mai mult se creează premisele legale pentru ca Statul român să dea alte şi alte sume înfricoşătoare pentru achiziţii la fel de dubioase.

Antreprenor sibian: Terenurile şi chiriile din România sunt la fel de scumpe ca în Germania, dar băncile dau bani mai ieftini la nemţi

Preţul terenurilor şi chiriile spaţiilor comerciale din România sunt similare cu cele din Germania, însă diferenţa majoră dintre cele două pieţe imobiliare este costul finanţării, la jumătate în Germania comparativ cu România, a declarat antreprenorul sibian Klaus Reisenauer, care investeşte în proprietăţi în ambele state. "Tocmai am refinanţat un credit în Germania la o dobândă de 1,3-1,4% pe zece ani. În România, dobânzile sunt la 3,5-4%. Aceasta e diferenţa majoră între cele două pieţe imobiliare. Preţul terenurilor şi chiriile spaţiilor comerciale sunt similare, doar costul de construcţie este puţin mai mare în Germania", a declarat Klaus Reisenauer care a dezvoltat o serie de hipermarketuri pentru Kaufland în România.

Urmează O NOUĂ PRĂBUŞIRE a petrolului!

Preţul petrolului a atins maximul ultimului an luni, după ce Vladimir Putin a declarat că Rusia era gata să semneze cu OPEC un acord de limitare a producţiei. Preţurile au scăzut apoi marţi, după ce Agenţia Internaţională pentru Energie a raportat că aprovizionarea cu petrol la nivel mondial a crescut luna trecuta, iar scepticismul a cuprins din nou perspectiva privind semnarea un acord de tăiere a producţiei - sau cât de eficientă ar fi creşterea preţurilor, scrie The Fiscal Times. Julian Jessop, economist-şef la Capital Economics într-o notă adresată clienţilor scrie că echipa sa se aşteaptă ca preţurile petrolului să alunece şi să termine anul în jurul valorii de 45 de dolari barilul înainte de a recupera şi urca spre 60 de dolari până la sfârşitul anului 2017.

Minune de Sf. Parascheva 2016. Elevii din Iaşi nu fac vineri ore

Vineri, cu ocazia Sfintei Parascheva şi a Sărbătorilor Iaşului, Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi acordă unităţilor şcolare posibilitatea de a considera ziua de vineri o zi destinată activităţilor extracurriculare, culturale, spirituale sau umanitare, de voluntariat, cu precizarea că orele de curs vor fi recuperate ulterior, în baza unui calendar agreat de fiecare şcoală.

JURNALUL NATIONAL

Ploile TORENŢIALE fac ravagii

Furtunile, ploile şi inundaţiile au provocat probleme în întreaga ţară. Circulaţia trenurilor este, în acest moment, paralizată în Galaţi, după ce apa a inundat macazul. În Capitală şi în mai multe oraşe din ţară copacii au căzut peste maşini, acoperişurile au fost smulse de vânt iar şoferii au fost nevoiţi să îşi abandoneze maşinile în mijlocul lacurilor formate sub anumite poduri. Circulaţia afost oprită pe două drumuri naţionale şi traficul îngreunat pe mai multe rute din ţară ca urmare a precipitaţiilor abundente.

Băsescu: "La Kovesi funcţionează răutatea feminină"

Traian Băsescu a comentat, miercuri, la România TV, cererea şefei DNA de începere a urmăririi penale faţă de Elena Udrea pentru două infracţiuni de instigare la luare de mită privind campania electorală pentru alegerile prezidenţiale din 2009. Fostul preşedinte Traian Băsescu consideră că noua cerere de urmărire penală faţă de Elena Udrea, făcută de şefa DNA Laura Codruţa Kovesi, este o "răutate feminină". "La Kovesi este o chestiune femeiască. Funcţionează răutatea feminină. Ce face Kovesi depăşeşte limita oricărui bun simţ juridic", a spus Traian Băsescu.

La eoliene vântul suflă a pagubă

Industria eoliană din România a înregistrat în ultimii doi ani pierderi de aproape un miliard de euro, sectorul energiei regenerabile se află în blocaj financiar, iar producătorii susţin că vor da faliment, dacă nu primesc ajutor de la stat. Astfel, din cauza preţului foarte mic, bazat pe o supra-producţie de energie, la care se adaugă eliminarea subvenţiilor generoase, producătorii nu-şi mai pot recupera acum investiţiile. De altfel, tocmai subvenţiile statului, suportate de populaţie prin factura de electricitate, au creat acel boom al energiei eoliene de acum câţiva ani.

Poliţa PAD, mai scumpă

Valoarea actuală a primei pentru asigurarea obligatorie a locuinţei (PAD) este foarte scăzută, motiv pentru care s-a creat un grup de lucru la nivelul PAID-UNSAR-ASF pentru a creşte capacitatea de reasigurare la un nivel mai mare, a declarat Francois Coste, preşedintele Consiliului de Administraţie al Pool-ului de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID). Printre măsurile propuse este şi introducerea unei franşize în cazul riscului de cutremur. Pe de altă parte, obligativitatea încheierii poliţei PAD ar putea fi restrânsă numai pentru imobilele cu destinaţie de locuinţe care sunt în mod efectiv utilizate în acest scop, nu şi pentru imobilele utilizate integral în scop comercial.

NATIONAL

"Santa Klaus", cadou de Craciun pentru sefii Serviciilor!

La SPP principalii colaboratori ai longevivului director Lucian Pahontu se pregatesc deja sa paraseasca sistemul, unul cate unul, in perioada imediat urmatoare. Lucian Pahontu ar putea petrece Sarbatorile de Iarna in liniste, departe de tumultul acelor zile pentru cei care trebuie sa asigure protectia demnitarilor. De altfel, se poate vorbi chiar de un nou val de "pensii de onoare", deschis recent de catre generalul Ilie Botos, una dintre figurile cele mai marcante ale sistemului. Dupa alegerile parlamentare din 11 decembrie, situatia de la SPP s-ar putea repeta, "copy-paste", si la Serviciul de Telecomunicatii Speciale condus, nici el probabil nu mai stie de cand, de catre generalul Marcel Opris, odata incheiata si misiunea organizarii in bune conditii a acestor alegeri.

Uniunea Salvati Romania. De Nicusor Dan

Ar fi avut mari sanse sa devina simpatic. Nu oricum si din orice, ci numai pentru faptul ca dadea de pamant cu cativa smecheri imobiliari din Bucuresti. Romanul se pregatea sa strige "iata omul!". Noroc ca s-a oprit la timp. A zis ca salveaza Bucurestiul, dar lumea i-a demonstrat ca targul de la Vitan si Sala Palatului nu vor sa fie salvate. Cel putin de el. Acum, asa cum ii sade bine romanului care lasa cuiul batut pe jumatate si pleaca la meci, vrea sa salveze si Romania. Tot fara sa o intrebe. S-o salvam, Nicusoare, s-o salvam. De tine.

Aeroportul Otopeni, pus la picioarele lui Ion Tiriac!

Dupa cum "National" dezvaluia in urma cu ceva vreme, extinderea Aeroportului Otopeni a fost blocata, ani de zile, de catre magnatul Ion Tiriac. Cel care, dupa ce a desfiintat cu sudalmi la greu instalarea guvernului tehnocrat la Palatul Victoria, a ajuns acum unul dintre cei mai mari sustinatori ai Cabinetului Ciolos. Actualii guvernanti i-au pus cu totul Aeroportul Otopeni la picioare. Sub "girul" vicepremierului Costin Borc, actuala conducere a Ministerului Transporturilor si mai ales "gasca vesela" a lui Pestesan, Tara si Jidav de la sefia aeroportului au aranjat cartile astfel incat constructia noului terminal 3 sa se faca aproape exclusiv pe terenurile detinute de Tiriac in zona. Si pe niste despagubiri uriase, bineinteles...

PUTEREA

Moldovenii îl vor pe rusofilul Dodon, nu un preşedinte unionist

Cu mai puţin de trei săptămâni înainte de alegerile prezidenţiale din Republica Moldova sondajele arată că niciunul dintre candidaţi nu va obţine victoria din primul tur, iar ca favorit este dat un politician pro rus. Potrivit Radio Chişinău, Igor Dodon, candidat din partea Partidului Socialiştilor la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova la scrutinul din 30 octombrie, este dat favorit în primul tur în două sondaje de opinie difuzate miercuri, transmite Agerpres. Conform unui sondaj de opinie prezentat de Centrul de Cercetări Sociologice, Dodon ar acumula 28,5% în primul tur al alegerilor prezidenţiale, fiind urmat de Maia Sandu cu 16%. Pe de altă parte, un sondaj difuzat miercuri de compania Intellect Group arată că pentru Igor Dodon ar vota 33,5% din cetăţenii cu drept de vot, acesta fiind urmat de Marian Lupu - 12,7%.

Negoiţă angajează la Sectorul 3 un SRL cu datorii şi pierderi

Robert Negoiţă, mută "panseluţele", adică o parte din întreţinerea spaţiilor verzi, de la ADPB SA, firmă care a prestat acest serviciu în ultimii 10 ani, al cărei proprietar este Consiliul Local Sector 3, la ADMINISTRARE ACTIVE S.R.L. Această din urmă firmă aparţine tot primăriei, dar are datorii de peste 48 de milioane în 2015, realizate cu doar 4 angajaţi. Foarte interesant este că şeful CA şi administratorul ADMINISTRARE ACTIVE S.R.L este Ionuţ Ciprian Grosu, angajat şi la RING Media Group, firmă controlată de familia Negoiţă. Grosu a fost şi consilier politic în cadrul biroului Parlamentar al deputatului Robert Negoiţă, precum şi consilier de campanie la alegerile parlamentare din 2008.

Pregătiri de război la Moscova?

Un recent ordin trimis de "ţarul de la Kremlin" tuturor oficialilor ruşi, de toate rangurile, este interpretat atât de unii analişti politici de la Moscova, cât şi dintre cei occidentali, ca un nou indiciu că Vladimir Putin se pregăteşte de război. De data asta, nu e vorba de ceva care are legătură cu înarmarea, ci cu copiii celor "cu funcţii" care studiază în străinătate. Preşedintele Federaţiei Ruse le-a ordonat oficialilor ruşi să-şi cheme copiii de urgenţă acasă.

ROMANIA LIBERA

Yemen: Un distrugător american a fost ţinta unui atac cu rachete în Marea Roşie

Un distrugător al Forţelor Navale americane a fost vizat miercuri de un nou atac cu rachete lansat din zone din Yemen aflate sub control insurgent, fiind al doilea incident de acest fel din ultimele patru zile, informează site-ul agenţiei Reuters, preluat de Mediafax. Nava USS Mason a fost vizată, în timp ce se afla în Marea Roşie, de rachete lansate din sud-vestul Yemenului, din regiuni aflate sub controlul rebelilor huthi, susţinuţi de Iran. Rachetele nu au atins distrugătorul american. Atât distrugătorul USS Mason, cât şi nava-amfibie USS Ponce au rispostat atacului, lansând dintr-o zonă situată în Marea Roşie, la nord de Strâmtoarea Bab al-Mandab, rachete spre sud-vestul Yemenului.

24.000 de tone de apă caldă se pierd zilnic în Bucureşti

Cu RADET şi Elcen în insolvenţă, bucureştenii nu vor tremura poate de frig în această iarnă pentru că se apropie alegerile, iar datoriile existente vor fi din nou rostogolite. Sistemul după care e gândită termoficarea în Capitală produce pierderi uriaşe, au declarat, pentru "România liberă", surse din domeniu. Singura care a acoperit o parte dintre acestea e Primăria Capitalei. Din 657 de milioane de lei, conform deconturilor, s-au plătit 451 de milioane de lei subvenţie, a declarat primarul general Gabriela Firea, conform Agerpres. În rest, abur pe toate fronturile. Se vehiculează un munte de cifre. Primăria Generală a co-mandat un audit la RADET, dar oricum administratorul judiciar al regiei insolvente, respectiv avocatul Gheorghe Piperea, a anunţat că va intra în scriptele entităţii.

ZIARUL FINANCIAR

Michael Schmidt, Automobile Bavaria, vrea să ridice de la zero un lanţ de hoteluri

Michael Schmidt, omul de afaceri care controlează grupul Automobile Bava­ria, vrea să deschidă o nouă linie de business şi să investească într-un lanţ hotelier la nivel naţional şi să intre pe piaţa auto "de volum", adăugând un nou brand alături de BMW, Rolls-Royce, MAN şi Neoplan. El mizează pe diversificarea portofoliului din România, iar pe lângă automobilele BMW şi camioanele MAN are în plan intrarea pe seg­mentul mărcilor de volum şi vrea să cum­pere un dealer din Baia Mare. Miza o reprezintă di­ver­sificarea portofoliului pentru a nu depinde de un singur segment al pieţei auto.

Elveţia şi Japonia promit să îngroape şi mai adânc dobânzile

Două dintre cele mai importante bănci centrale din lume, cea a Elveţiei şi cea a Japoniei, au făcut clar că pot coborî dobânzile şi mai jos sub zero dacă este nevoie, în timp ce din Danemarca, ţara care experimentează de cel mai mult timp cu dobânzile negative, vin veşti că această politică nu doar că nu a reuşit să împingă în sus preţurile, aşa cum ar fi trebuit, dar n-a reuşit nici să stimuleze investiţiile. Analiştii cred că anemia economiei daneze va persista ani de zile de-acum încolo. În Danemarca, ţară care experimentează cu dobânzile negative din 2012, mediul cu dobânzi ultra mici a coincis cu cea mai lungă perioadă de inflaţie slabă de după Marea Depresiune economică, potrivit unei analize a Danske Bank.

ANAF scoate la vânzare zeci de kilograme de bijuterii din aur şi argint la pret de chilipir

ANAF a scos la vânzare aproape 7 kilograme de aur şi 40 de kilograme de argint. Fiscul are în stocuri bijuterii de sute de mii de euro care au fost confiscate de la interlopi şi traficanţi. Este vorba despre bijuterii confisate de cei de la Fisc. Acestea se vând pe loturi, un lot are 1,2 kg de aur şi 26 de kg de argint. Nu poate cumpără însă oricine aceste bijuterii. Mai întâi trebuie să vă înscrieţi la Registratură la ANAF şi Agenţia Naţională pentru Protecţia Consumatorului este cea care stabileşte cine poate să cumpere şi mai ales preţul la care poate să vândă ANAF aceste bijuterii. Multe dintre aceste au fost confiscate de la interlopi, dar au fost obţinute şi de statul român în urma intrării în posesia unor moşteniri nerevendicate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Conferinţa BURSA “CSR şi sustenabilitate”
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9747
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6036
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3117
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9767
Gram de aur (XAU)Gram de aur407.0257

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ccib.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
fleetconference.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb