Oasis demarează construcţia unui parc de retail la Oradea

LARISA BĂNICĂ
Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 13 octombrie 2016

Oasis demarează construcţia unui parc de retail la Oradea

Investiţie de 12 milioane de euro pentru o suprafaţă de 10 mii de metri pătraţi

Oasis Retail & Development Consulting, dezvoltator pe piaţa centrelor comerciale din ţara noastră, va investi 12 milioane de euro în proiectul Prima Shops din Oradea, un parc de retail, cu o suprafaţă de zece mii de metri pătraţi, potrivit lui Klaus Reisenauer, acţionar în cadrul Oasis, care a precizat într-o conferinţă de presă: "Poziţionată în centrul oraşului, noua galerie comercială va fi ridicată pe bulevardul Decebal lângă cel mai bine dezvoltat cartier, Rogerius. Proiectul Prima Shops Oradea targetează o zonă principală de 60.000 de locuitori, în timp ce zona secundară, situată la mai puţin de zece minute de mers cu maşina, depăşeşte 150.000 de persoane. În imediata vecinătate este deschis de doi ani un hipermarket Kaufland cu o suprafaţă de 5.500 mp, astfel încât noua dezvoltare va completa oferta pentru clientela deja formată aici".

Potrivit domniei sale, Oradea a fost ales pentru dezvoltarea proiectului Prima Shops, ţinând cont de nivelul ratei şomajului, respectiv 3,6%, unul dintre cele mai mici din ţară, de venitul pe cap de locuitor, care este peste media naţională, precum şi de faptul că aici este un important centru universitar, cu 3.000 de absolvenţi anual: "Dezvoltarea oraşului Oradea în ultimii ani a fost spectaculoasă. Viziunea pe termen lung a conducerii oraşului a dat roade, astfel că parcurile industriale create au atras atât locuri de muncă, cât şi noi investiţii. Toate aceste elemente indică un apetit bun pentru consum şi o cerere de spaţii moderne de comerţ".

Finanţarea proiectului se va face din surse proprii, termenul de finalizare al primei faze fiind prevăzut pentru luna martie 2017, iar faza a doua (încă 5.000 mp) va fi livrată în ultimul trimestru al anului 2017. Ideea creării unui parc de retail, nu a unui mall, vine datorită costurilor mai mici, conform lui Klaus Reisenauer, care a continuat: "Considerăm că în Oradea sunt mall-uri şi cel mai fezabil este acest retail. Plecăm şi de la ipoteza că sunt costuri mai reduse faţă de un mall, iar chiria este mai mică pentru viitorii chiriaşi".

Domnia sa a mai adăugat că procesul de închiriere a început deja, agentul desemnat pentru noua galerie comercială fiind compania Colliers International: "Ne dorim să aducem un mix interesant pentru piaţa din Oradea, respectiv: modă, frumuseţe, articole de încălţăminte şi articole sportive, librărie şi papetărie, electronice şi electrocasnice, precum şi produse destinate copiilor. În urma discuţiilor cu potenţialli chiriaşi, suntem convinşi că vom avea un grad de închiriere de 100% la deschidere şi sperăm să aducem şi branduri noi în Oradea".

Referitor la piaţa de retail din ţara noastră, domnul Reisenauer a apreciat-o ca având un potenţial destul de mare: "Piaţa de consum din România, ca volum, este la fel ca cea din Cehia sau Ungaria, din punct de vedere al dezvoltării şi al ascensiunii. În continuare, dacă cifrele economice sunt pozitive, va creşte şi piaţa şi este nevoie de noi proiecte".

Oasis Retail & Development Consulting este un dezvoltator cu o experienţă de 14 ani pe piaţa centrelor comerciale din România, având la activ peste 70 de proiecte finalizate pe o suprafaţă de 1,5 milioane de mp de teren. Acţionarii companiei, Klaus Reisenauer şi Kurt Wagner au o experienţă de 20 de ani în domeniu, fiind implicaţi în dezvoltarea de retail atât pe piaţa locală, cât şi în Europa Centrală şi de Est (Austria, Ungaria, Cehia şi Slovacia). Compania dezvoltă proiecte sub brandurile Prima Shops şi Family Center.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb