PNL sesizează legea plagiatelor la CCR

Diana Mihu
Ziarul BURSA #Politică / 13 octombrie 2016

PNL sesizează legea plagiatelor la CCR

Actualizare 19:47 Iohannis: "E clar că nu se va opri în acest punct parcursul Legii privind doctoratele"

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat astăzi că este clar că "nu se va opri în acest punct parcursul" proiectului de lege de modificare a OUG privind doctoratele, care a trecut de Senat.

"După părerea mea, este clar că lucrurile nu au cum să rămână aşa. Este o intervenţie care nu rezolvă absolut nimic, ba complică lucrurile şi nu vreau să dau eu soluţia ce trebuie să scrie acolo în legea aceasta, asta chiar este treaba Parlamentului, însă fără o dezbatere şi fără o informare amplă şi fără a ţine cont de toate punctele de vedere lucrurile nu pot merge mai departe şi eu sunt convins că parcursul acestei legi nu se va opri în acest punct", a afirmat şeful statului.

Preşedintele a mai spus că demisia preşedintelui Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU), Viorel Barbu, a fost un gest de protest la modul în care Senatul a modificat legea privind şcolile doctorale.

(S.A.)

-----------

Liberalii contestă la Curtea Constituţională legea care modifică ordonanţa plagiatelor. Legea, votată luni, reducea atribuţiile CNATDCU (Consiliul Naţional pentru Atestarea Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare), transmite Digi24.ro.

Liberalii vor să introducă în Parlament şi un proiect de abrogare a acestei legi care a fost adoptată de Parlament. Proiectul poate fi atacat la CCR, înainte de a merge la promulgare.

Dacă judecătorii CCR le vor da dreptare liberalilor, legea nu va mai merge la promulgare.

Liderul deputaţilor liberali, Eugen Nicolăescu, a susţinut o conferinţă de presă în care a solicitat PSD ca votul final de săptămâna viitoare din Camera Deputaţilor să ţină cont de aşteptările cetăţenilor pentru votarea actelor normative aflate pe Ordinea de zi, şi nu de "interesele sale meschine electorale", potrivit unui comunicat remis redacţiei.

"Votul celor 12 senatori PNL a fost o eroare. Au fost avertizaţi şi atenţionaţi de conducerea partidului în sensul respectării deciziilor politice ale Biroului Politic Naţional al PNL". (Decizia BPN a fost de a susţine punctul de vedere exprimat de preşedinte în cererea de reexaminare, respectiv de a vota împotriva raportului comisiei)", conform aceleiaşi surse.

În comunicat se mai transmite: "PNL a sesizat astăzi Curtea Constituţională asupra legii care modifică OUG 4/2016, pe considerente care ţin de nerespectarea bicameralismului: s-au introdus la Senat peste 20 de amendamente care au schimbat complet legea, fără să mai trecă prin Camera Deputaţilor; supunerea la vot a unei forme înşelătoare nerespectând decizia CCR, adică s-a supus la vot legea, şi nu forma reexaminată".

El a mai spus că, în cazul în care nu vor avea câştig de cauză la Curtea Constituţională, senatorii PNL vor iniţia, în procedura de urgenţa, un proiect de lege care să corecteze forma ieşita din Senat, în sensul înglobării tuturor observaţiilor preşedintelui Iohannis în cererea de reexaminare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb