Înalta Curte retrimite dosarul lui Gelu Diaconu la DNA

A.S.
Ziarul BURSA #Anticorupţie / 13 octombrie 2016

Înalta Curte retrimite dosarul lui Gelu Diaconu la DNA

Fostul şef al ANAF Gelu Diaconu a câştigat în prima etapă la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în procesul cu Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), într-un dosar în care este acuzat de abuz în serviciu, potrivit minutei şedinţei ICCJ.

De asemenea, ICCJ a decis ridicarea sechestrul asigurător instituit pentru producerea prejudiciului de 3.860.800 lei, decizia fiind definitivă.

Domnul Diaconu ne-a mărturisit: "Am declarat public în repetate ocazii - implicarea mea în acest dosar este fie o consecinţă a unei crase incompetenţe, fie materializarea unei rele intenţii din partea unor angajaţi ai DNA şi nu numai! Din respect faţă de justiţia din ţara mea, mă abţin, în această fază procesuală de la alte comentarii. Astfel de dosare fabricate fac un imens rău prestigiului justiţiei. Din fericire la nivelul ICCJ şi al altor instanţe există mulţi judecători care îşi respectă profesia. Lucrurile nu vor rămâne aşa!"

Fostul premier Victor Ponta a anunţat pe Facebook, citând minuta şedinţei, că dosarul în cauză a fost retrimis la DNA şi că magistraţii au decis că ordonanţele dispuse de procurori sunt nule.

La cinci zile de la motivarea deciziei ICCJ, procurorul DNA trebuie să decidă dacă va ataca decizia ICCJ sau dacă procurorul va lua dosarul înapoi pentru completări.

Ministrul Finanţelor Publice, Anca Dragu, a cerut, la începutul acestui an, demisia preşedintelui ANAF, Gelu Ştefan Diaconu, şi a vicepreşedintelui ANAF, Mihai Gogancea-Vătăşoiu, după ce aceştia au fost puşi sub acuzare de către DNA în dosarul deputaţilor Mădălin Voicu şi Nicolae Păun.

După plecarea din fruntea ANAF, domnul Gelu Diaconu a încercat să-şi explice nevinovăţia atât pe blog, cât şi pe Facebook.

Într-un interviu acordat ziarului BURSA, domnul Diaconu a spus: "Din prima zi când am luat la cunoştinţă din acest dosar mi-am asumat lupta cu reaua-credinţă a DNA-ului chiar dacă unii m-au sfătuit să fiu foarte atent pentru că, chiar dacă am 100% dreptate, cătuşele sunt la ei şi le pot folosi după bunul plac!"

Fostul şef al ANAF ne-a precizat că, după finalizarea dosarului în instanţa de judecată, va face publice toate informaţiile pe care le deţine pe subiect, inclusiv despre cum se duc bătăliile la vârful puterii şi cum sunt sacrificaţi fără scrupule anumite personaje.

Gelu Diaconu a catalogat acuzaţiile procurorilor DNA ca fiind aberaţii în stare pură: "Rechizitoriul, în partea «dedicată» mie, este o înşiruire de enunţuri şi afirmaţii bazate pe răstălmăcirea probelor (adrese, circulare, etc.), pe trecerea sub tăcere a altora extrem de relevante în cauză, pe interpretarea originală, ca să nu mă exprim altfel, a legislaţiei şi a conţinutului celor două circulare, foarte clare de altfel. Dar, ceea ce este şi mai grav, reaua-credinţă se împleteşte «armonios» cu lipsa cunoştinţelor de bază în materie de administrare fiscală a procurorului şi «specialiştilor» DNA. Vă declar cu toată răspunderea, rar mi-a fost dat să întâlnesc, în cei peste 30 de ani de activitate, un act oficial (cu care, totuşi, este distrus un om în spaţiul public) atât de lipsit de substanţă şi atât de tendenţios".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb