BVB Indicii au revenit pe minus, pe fondul unui rulaj de 3,07 milioane de euro

ANDREI STAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 10 martie 2016

Marcel Murgoci, Estinvest Focşani: "O şedinţă destul de săracă în tranzacţii"

Şapte dintre principalii indici ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de miercuri depreciindu-se, în contextul în care a fost înregistrat un volum de tranzacţionare mai mic decât în ziua precedentă, de 13,7 milioane de lei (3,07 milioane de euro).

Domnul Marcel Murgoci, director operaţiuni la Estinvest Focşani, ne-a declarat: "Piaţa a fost astăzi (miercuri, n.r.) destul de slabă şi a suferit destul de mult din punctul de vedere al lichidităţii, volumul tranzacţiilor neatingând nici măcar jumătate din valoarea de ieri (marţi, n.r.). Indicii au revenit pe minus, iar BET-FI a făcut contradicţie, rezultând, astfel, un scenariu opus celui din şedinţa anterioară.(...) Per ansamblu, am avut de-a face cu o şedinţă destul de săracă în transferuri, investitorii luând, practic, o pauză de la tranzacţionare. Această evoluţie survine în contextul în care şi pe bursele externe numărul tranzacţiilor a scăzut, deşi piaţa a avut un trend pozitiv".

Pe piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile "Banca Transilvania" (TLV), simbol pe care au fost realizate tranzacţii în valoare de 1,97 milioane de lei. Cotaţia TLV a coborât cu 0,2%, preţul de închidere fiind de 2,45 lei/unitate.

Titlurile "Romgaz" (SNG) au scăzut cu 0,56%, la 26,75 lei/unitate, în urma unui rulaj de 1,7 milioane de lei.

Tot ieri, au fost schimbate acţiuni "SIF Transilvania" (SIF3) de 1,37 milioane de lei, preţul de închidere fiind de 0,281 lei/unitate, în urcare cu 2,55%.

Locul al patrulea în topul lichidităţii a revenit titlurilor "OMV Petrom" (SNP), cu un rulaj de 1,23 milioane de lei. Cotaţia SNP s-a depreciat cu 0,96%, ultimul preţ fiind de 0,2585 lei/unitate.

Pe piaţa "deal" au fost consemnate două tranzacţii. Una dintre acestea, de 1,03 milioane lei, a fost realizată cu titluri SNP, la preţul de 0,259 lei/unitate, în scădere cu 0,77%.

De asemenea, a fost înregistrat un transfer cu titluri "BRD - Groupe Société Générale" (BRD), de 0,52 milioane de lei. Cotaţia BRD a coborât cu 0,94%, tranzacţia fiind încheiată la preţul de 10,5 lei/acţiune.

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece acţiuni, a scăzut cu 0,53%, iar indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a coborât cu 0,46%.

Indicele BET-FI, al SIF-urilor plus Fondul Proprietatea, s-a apreciat cu 0,65%.

Indicele extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a scăzut cu 0,28%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a urcat cu 0,08%.

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb