BVB Indicii bursieri, din nou în scădere, pe un rulaj de 5,21 milioane de euro

ANDREI STAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 11 septembrie 2015

Principalii indici ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de ieri în depreciere, pe fondul unei lichidităţi scăzute faţă de ziua precedentă, de 23,04 milioane de lei (5,21 milioane de euro).

Marcel Murgoci, director operaţiuni la Estinvest Focşani, ne-a declarat: "Volumul de tranzacţionare de astăzi (ieri, n.r.) de la BVB, de 5,21 milioane de euro, a survenit pe fondul scăderii generalizate a indicilor bursieri (în medie cu jumătate de procent) şi poate fi considerat unul mic în raport cu media zilnică anuală. Începutul şedinţei a fost greoi, dar pe măsura cristalizării unei tendinţe pe bursele externe (americane şi europene), indicii au evoluat negativ şi pe piaţa autohtonă. Investitorii nu au fost foarte hotărâţi în privinţa trendului, de unde a rezultat şi volumul modest de transferuri".

Topul lichidităţii a fost condus, ieri, de acţiunile "Fondul Proprietatea" (FP), simbol pe care au fost realizate tranzacţii în valoare de 7,4 milioane de lei. Cotaţia FP a scăzut cu 0,68%, la 0,799 lei/unitate.

Titlurile "Romgaz" (SNG) s-au apreciat cu 0,03%, la 31 lei/unitate, în urma unui rulaj de 3,72 milioane de lei.

Tot ieri, au fost schimbate acţiuni "BRD - Groupe Société Générale" (BRD) de 2,86 milioane de lei, preţul de închidere fiind de 11 lei/unitate, în stagnare.

Locul al patrulea în topul lichidităţii a revenit titlurilor "Banca Transilvania" (TLV), cu un rulaj de 1,86 milioane de lei. Cotaţia TLV a scăzut cu 0,42%, ultimul preţ fiind de 2,35 lei/unitate.

Şedinţa de ieri nu a consemnat nicio tranzacţie de tip "deal".

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece acţiuni, s-a depreciat cu 0,51%, iar BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a coborât tot cu 0,51%.

Indicele BET-FI, al SIF-urilor plus Fondul Proprietatea, a scăzut cu 0,25%.

Indicele extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, s-a depreciat cu 0,45%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a coborât şi el cu 0,4%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb