BVB Indicii bursieri, în scădere, pe un rulaj de 5,51 milioane euro

ANDREI STAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 2 septembrie 2015

Indicii bursieri, în scădere, pe un rulaj de 5,51 milioane euro

Marcel Murgoci, Estinvest: "Pericolul deprecierilor abrupte nu a trecut încă"

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de ieri în scădere, pe fondul unei lichidităţi crescute faţă de ziua precedentă, de 24,46 milioane de lei (5,51 milioane de euro).

Marcel Murgoci, director operaţiuni la Estinvest Focşani, ne-a declarat: "De-a lungul şedinţei de astăzi (ieri, n.r.) indicii s-au aflat într-o depreciere aproape continuă, generată de scăderi importante pe pieţele externe (atât pe bursele americane, cât şi pe cele europene şi asiatice). Faptul că piaţa se află în teritoriu negativ ne arată că pericolul nu a trecut încă. Deşi deprecierile externe nu au fost la fel de mari ca la începutul săptămânii trecute, nu înseamnă că nu mai suntem cu sabia deasupra capului. Volumul de tranzacţionare a fost unul modest faţă de media zilnică anuală, dar aproape dublu în comparaţie cu şedinţa precedentă, ceea ce înseamnă că unii cumpărători au considerat că piaţa se poate îmbunătăţi în zilele următoare".

Topul lichidităţii a fost condus, ieri, de acţiunile "Banca Transilvania" (TLV), simbol pe care au fost realizate tranzacţii în valoare de 3,09 milioane de lei. Cotaţia TLV a crescut cu 0,79%, la 2,177 lei/unitate.

Titlurile "Fondul Proprietatea" (FP) s-au depreciat cu 0,06%, la 70,7735 lei/unitate, în urma unui rulaj de 2,64 milioane de lei.

Tot ieri, au fost schimbate acţiuni "Romgaz" (SNG) de 1,47 milioane de lei, preţul de închidere fiind de 30,7 lei/unitate, în scădere cu 1,92%.

Locul al patrulea în topul lichidităţii a revenit titlurilor "Transgaz" (TGN), cu un rulaj de 1,28 milioane de lei. Cotaţia TGN a coborât cu 2,06%, ultimul preţ fiind de 261 lei/unitate.

Pe piaţa "deal" a fost realizată o tranzacţie cu acţiuni "Meduman" (MEDU) în valoare de 0,3 milioane de lei, la un preţ de 0,25 lei/unitate.

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece acţiuni, a scăzut cu 0,45%, iar BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a coborât cu 0,49%.

Indicele BET-FI, al SIF-urilor plus Fondul Proprietatea, s-a depreciat cu 0,4%.

Indicele extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a scăzut cu 0,53%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, s-a depreciat şi el cu 0,84%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb