BVB Indicii, în creştere, pe fondul unei lichidităţi de 4,39 milioane euro

LAURA BOICO
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 14 noiembrie 2016

Indicii, în creştere, pe fondul unei lichidităţi de 4,39 milioane euro

Titlurile "Romgaz", cele mai lichide

Şapte dintre indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de vineri în apreciere, în contextul în care a fost înregistrat un volum de tranzacţionare de 19,83 milioane de lei (4,39 milioane euro), mai mic decât joi (9,4 milioane euro).

"Indicele SIF-urilor şi FP a fost ajutat de titlurile SIF Banat Crişana (SIF1), +1,17% şi SIF Muntenia (SIF4), +2,26%, în timp ce indicele sectorului energetic a fost tras în jos de acţiunile OMV Petrom (SNP), -1,10%. Celelalte acţiuni Blue Chip au avut evoluţii calme, cu variaţii de preţ sub 1%. Nici lichiditatea nu a ajuns la un nivel acceptabil, coborând până la 4,4 milioane de euro, dintre care 4 milioane pe piaţa de acţiuni şi 400 mii pe cea de certificate", precizează raportul zilnic realizat de firma de brokeraj Prime Transaction.

Pe piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile "Romgaz" (SNG), simbol pe care au fost realizate tranzacţii în valoare de 6,86 milioane de lei. Cotaţia SNG a urcat cu 0,42%, preţul de închidere fiind de 24,15 lei/unitate.

Titlurile "OMV Petrom" (SNP) au scăzut cu 1,1% la 0,2255 lei/unitate, în urma unui rulaj de 2,4 milioane de lei.

Totodată, au fost schimbate acţiuni "Banca Transilvania" (TLV) de 2,35 milioane de lei, preţul de închidere fiind de 2,345 lei/unitate, în creştere cu 0,64%.

Locul al patrulea în topul lichidităţii a revenit titlurilor "Fondul Proprietatea" (FP), cu un rulaj de 1,34 milioane de lei, ultimul preţ fiind de 0,793 lei/unitate, în stagnare.

Pe piaţa "deal" nu au fost înregis-trate tranzacţii.

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece acţiuni, a cres-cut cu 0,06%, indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a urcat cu 0,06%, iar indicele BET-FI, al SIF-urilor plus Fondul Proprietatea, s-a apreciat cu 0,45%.

Indicele extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a sporit cu 0,11%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a urcat cu 0,22%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb