BVB Indicii, în creştere, pe un rulaj de 6,34 milioane euro

ALEXANDRA CISMARU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 24 aprilie 2017

Indicii, în creştere, pe un rulaj de 6,34 milioane euro

Titlurile "Electrica", cele mai lichide

Opt dintre indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de vineri în apreciere, în contextul în care a fost înregistrat un volum de tranzacţionare de 28,8 milioane de lei (6,34 milioane euro), mai mare decât joi (2,95 milioane euro).

Domnul Gabriel Rotaru, trader în cadrul "Intercapital Invest", ne-a transmis: "Într-o săptămână dominată mai mult de corecţii şi volume reduse, şedinţa de vineri aduce o revenire pe plus a cotaţiilor la bursă, dar şi o uşoară redresare a rulajelor pieţei principale. Ca urmare, indicele BET contorizează încă o zi verde, menţinându-se în acest fel peste pragul de 8.200 de puncte. Nu a fost o şedinţa volatilă, însă ar fi de menţionat aprecirea titlurilor Electrica (EL), într-atât cât să înregistreze un nou maxim istoric prin atingerea nivelului de 14,5 lei/acţiune. Totodată, această apreciere a avut loc ca urmare a unui rulaj în valoare de 8,7 milioane de lei, plasând emitentul pe primul loc în topul lichidităţii. În rest, a fost o zi de tatonare la bursă, blue chip-urile încadrându-se în fluctuaţii normale".

Pe piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile EL, simbol pe care au fost realizate tranzacţii în creştere cu 0,69%.

Acţiunile "Romgaz" (SNG) au stagnat la 30,6 lei/unitate, în urma unui rulaj de 3,9 milioane de lei.

Tot ieri, au fost schimbate titluri "Transgaz" (TGN) de 3,1 milioane de lei, preţul de închidere fiind de 379 lei/unitate, în apreciere cu 0,53%.

Locul al patrulea în topul lichidităţii a revenit acţiunilor "Banca Transilvania" (TLV), cu un rulaj de 2,6 milioane de lei. Cotaţia TLV a crescut cu 0,37%, la preţul de 2,72 lei/unitate.

Pe piaţa "deal" a fost înregistrată o singură tranzacţie, cu titluri "OMV Petrom" (SNP), la preţul unitar de 0,321 lei, cotaţia emitentului coborând cu 0,62% .

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide douăsprezece acţiuni, a crescut cu 0,28%, iar indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 34 de acţiuni de la BVB, a înregistrat un avans de 0,24%.

Indicele BET-FI, al SIF-urilor plus Fondul Proprietatea, s-a depreciat cu 0,06%.

Indicele extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a urcat cu 0,20%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a înregistrat un avans de 0,14%.

Topul celor mai mari creşteri

1. "Conted" (CNTE): +3,54%

2. "Turbomecanica" (TBM): +2,58%

3. "Biofarm" (BIO): +1,74%

4. "Mecanica Ceahlau" (MECF): +1,67%

5. "Aerostar" (ARS): +1,48%

Topul celor mai mari scăderi

1. "Uamt" (UAM): -9,18%

2. "Ves" (VESY): -6,67%

3. "Alro" (ALR): -6,25%

4. "New Europe Property Investments Plc. - Isle of Man" (NEP): -4,18%

5. "Romcarbon" (ROCE): -3,59%

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb