BVB Investitorii au vîndut masiv acţiunile SNP "Petrom"

Rodica Orjanu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 21 ianuarie 2004

Investitorii au fost mai liniştiţi în şedinţa bursieră de ieri, valoarea transferurilor fiind de 45,03 miliarde de lei, în scădere faţă de cea consemnată luni. Indicele BET s-a apreciat ieri pînă la un nou maxim istoric. Tot la un nou maxim istoric a ajuns şi indicele BET-FI, care s-a apreciat cu 1,7% faţă de luni.

Cursul acţiunilor "Azomureş" s-a apreciat ieri cu încă 4,6%, ultima tranzacţie fiind realizată la 3.400 lei/acţiune. Unii brokeri apreciază că acţiunile AZO se numără printre puţinele care par subevaluate în comparaţie cu rezultatele raportate de companie pentru primele nouă luni ale anului trecut.

Acţiunile SIF s-au menţinut în atenţia investitorilor şi ieri. Valoarea transferurilor raportate s-a ridicat la 21,7 miliarde de lei, ceea ce reprezintă aproape jumătate din totalul Bursei. Rezultatele surprinzătoare pre-zen-tate de SIF "Moldova" pentru 2003 au dus la noi creşteri ale cotaţiilor, cu 4,5% faţă de luni. După reintroducerea la tranzac-ţionare a acţiunilor SIF "Transilvania", cursul titlurilor a crescut pînă la 4.800 lei/ac-ţiune, acesta fiind un nou maxim istoric.

"Banca Română pentru Dezvoltare"

După aprecierea cotaţiilor ac-ţiunilor BRD în şedinţa de luni, ieri a fost consemnată o corecţie uşoară a preţului. Nu-mărul cum-părătorilor aces-tora a scă-zut simţitor în şedinţa de ieri, dar cel al vînzătorilor s-a menţinut redus, au susţinut brokerii. Drept dovadă, valoarea transferurilor în-cheiate ieri cu acţiunile BRD a fost de numai 1,8 miliarde de lei, în condiţiile în care au fost transferate doar 84.602 de titluri. Ultima tranzacţie cu ac-ţiunile BRD a fost realizată ieri la 21.700 lei/acţiune, cu 1,4% sub preţul de luni.

"Banca Transilvania" Cluj Napoca

Lichiditatea acţiunilor TLV a fost mai scăzută ieri comparativ cu cea de luni. Pe fondul unui număr mai mare de ordine de vînzare, cursul a scăzut pînă la 5.050 lei/acţiune. În partea a doua a şedinţei, cotaţia acţiunilor TLV a revenit la nivelul de luni, de 5.100 lei/acţiune. Brokerii cred că preţul acţiunilor TLV se va stabiliza la 5.000 lei/ac-ţiune în perioada urmă-toa-re.

"Impact" Bucureşti

Pe fondul unui volum ridicat de tranzacţionare, cursul acţiunilor "Impact" a scăzut ieri pînă la 5.100 lei/acţiune. Brokerii consideră că scăderea cotaţiei acţiunilor "Impact" a fost ieri doar o corecţie normală după aprecierea continuă în acest an. Ei cred că, în şedinţa de astăzi, preţul acţiunilor constructoru-lui bucureştean va stagna. Ei nu exclud, însă, posibilitatea unei noi creşteri uşoare a cursului, avînd în vedere că interesul investitorilor pentru acţiunile "Impact" se va menţine ridicat, ca urmare a anun-ţului conducerii privind continuarea strategiei de majorare a capitalului social în acest an.

SNP "Petrom" Bucureşti

Informaţiile nefavorabile cu privire la privatizarea SNP au adus ieri mai mulţi vînzători pentru acestea. Pe fondul unui număr mai mare de vînzători, cursul acţiunilor SNP a scăzut la 1.400 lei/acţiune. Pînă la finalul şedinţei, preţul acţiunilor SNP a recuperat din scădere, ultima tranzacţie fiind realizată la 1.420 lei/acţiune, cu 0,7% sub cursul de luni.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb