BVB Lichiditate de peste 60 milioane de euro pe bursa locală

Andrei Stan
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 23 noiembrie 2016

Lichiditate de peste 60 milioane de euro pe bursa locală

Piaţa, dominată de tranzacţia "deal" cu 104 milioane de titluri "Banca Transilvania"

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a fost dominată, în şedinţa de ieri, de încheierea unei tranzacţii de tip "deal" de 246,2 milioane lei cu acţiuni "Banca Transilvania" (TLV), reprezentând aproape 91% din rulajul total (271,3 milioane lei).

Transferul a fost încheiat la preţul unitar de 2,355 lei, fiind tranzacţionat un pachet de 104,5 milioane de acţiuni (6,75% din societate).

Pe piaţa "deal" au mai fost înregistrate încă trei tranzacţii.

Două dintre acestea, însumând 2,9 milioane lei, au fost realizate cu acţiuni "Transelectrica" (TEL), la preţul unitar de 29 lei, în scădere cu 0,34%.

De asemenea, a fost încheiată o tranzacţie "deal" cu titluri "BRK Financial Group" (BRK), de 1,57 milioane de lei, în creştere cu 11,11%, la preţul 0,8 lei/acţiune.

Opt dintre indicii ai BVB au încheiat şedinţa de ieri în urcare, în contextul în care volumul total de tranzacţionare (60,15 milioane euro) a fost mult mai mare decât luni (4,06 milioane euro).

"Şedinţa de azi (ieri, n.r.) a fost marcată de tranzacţia «deal» cu 104 milioane acţiuni TLV (...) ce reprezintă 2,87% din capitalul băncii (...). La începutul lunii trecute, mai exact pe 5 octombrie, au mai fost două «deal»-uri prin care s-au transferat în total 86,5 milioane acţiuni, la un preţ cu 2% mai mare decât cel de acum. În rest, piaţa a crescut uşor astăzi (ieri, n.r.) pe o volatilitate redusă, iar indicii au marcat creşteri de până 0,17% în cazul BET şi BETPlus", arată brokerii de la Prime Transaction.

Pe piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus, de asemenea, de acţiunile TLV, simbol pe care au fost realizate tranzacţii în valoare de 6,74 milioane de lei. Cotaţia TLV a urcat cu 0,42%, preţul de închidere fiind de 2,365 lei/unitate.

Titlurile "Fondul Proprietatea" (FP) au crescut cu 0,13%, la 0,794 lei/unitate, în urma unui rulaj de 2,55 milioane de lei.

Tot ieri, au fost schimbate acţiuni "Transgaz" (TGN) de 1,9 milioane de lei, preţul de închidere fiind de 299 lei/unitate, în scădere cu 0,33%.

Locul al patrulea în topul lichidităţii a revenit titlurilor "BRD - Grupe Societe Generale" (BRD), cu un rulaj de 0,94 milioane de lei. Cotaţia BRD a stagnat, ultimul preţ fiind de 11 lei/unitate.

Indicele BET-FI, al SIF-urilor plus Fondul Proprietatea, s-a apreciat cu 0,06%.

Indicele extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a urcat cu 0,13%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a stagnat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb