BVB Lostun, "Vienna Investment Trust": "Investitorii se aşteaptă la o corecţie pe pieţele externe"

Ştefania Ciocîrlan
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 7 decembrie 2010

Lostun, "Vienna Investment Trust": "Investitorii se aşteaptă la o corecţie pe pieţele externe"

Indicii Bursei de Valori Bucureşti au înregistrat, ieri, scăderi uşoare, după aprecierile modeste de săptămâna trecută. Cel mai mult, cu 1,77%, la 20.876,68 puncte, s-a depreciat indicele BET-FI, al celor cinci societăţi de investiţii financiare, în timp ce indicele compozit al pieţei, BET-C, a pierdut 0,34%, coborând la 3.034,00 puncte.

"Investitorii se aşteaptă la o corecţie pe pieţele externe, motiv pentru care stau pregătiţi", este de părere Andi Lostun, trader la casa de brokeraj "Vienna Investment Trust".

Indicele BET, al celor mai lichide zece titluri de la BVB, s-a depreciat, ieri, cu 1,11%, ajungând la 5.099,41puncte, iar indicele BET-NG, al celor mai tranzacţionate companii energetice, a pierdut 0,46%, coborând la 741,98 puncte. Valoarea tranzacţiilor de la BVB a fost, ieri, de 12,35 milioane de lei (2,86 milioane de euro).

Acţiunile societăţii de investiţii financiare "Oltenia" (SIF5) au fost cele mai tranzacţionate în şedinţa bursieră de ieri, generând o lichiditate de 4,55 milioane de lei. Cele 3,64 milioane de acţiuni SIF5 tranzacţionate ieri au avut preţurile cuprinse între 1,22 de lei şi 1,3 lei/acţiune. Cotaţia de referinţă s-a depreciat cu 3,13%, la 1,24 de lei/acţiune.

"În prima parte a şedinţei un inves­titor a vândut o cantitate destul de mare de acţiuni SIF5, raportată la volumul tranzacţionat. Probabil că cineva a avut nevoie urgentă de bani şi a decis să îşi reducă expunerea fără să se mai uite la preţ" a mai spus traderul de la "Vienna Investment".

SIF5 a obţinut, în primele nouă luni ale anului curent, un profit de circa 73,23 milioane de lei, potrivit informaţiilor raportate Bursei de Valori Bucureşti (BVB). În perioada analizată, SIF5 a avut venituri din activitatea curentă în valoare totală de peste 143,63 milioane de lei, cu 43% mai mici faţă de cele înregis­trate în perioada similară a anului precedent.

Pe segmenrtul ATS, au fost tranzacţionate doar două acţiuni "Daimler", în valoare de circa o sută de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb