BVB Marcel Murgoci, Estinvest FocşAni: "«Fondul Proprietatea», «Banca Transilvania» şi BRD rămân în atenţia investitorilor"

GEORGE FORCOŞ
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 21 septembrie 2016

Marcel Murgoci, Estinvest FocşAni: "«Fondul Proprietatea», «Banca Transilvania» şi BRD rămân în atenţia investitorilor"

Indicii în creştere, pe fondul unei lichidităţi de 6,7 milioane de euro

Principalii indici ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de ieri în urcare, în contextul în care a fost înregistrat un volum de tranzacţionare de 29,8 milioane de lei (6,7 milioane euro), mai mic decât luni (8,3 milioane euro).

Domnul Marcel Murgoci, director operaţiuni la Estinvest Focşani, ne-a declarat: "Ieri piaţa a fost în creştere încă de la bun început, o creştere uşoară e adevărat. Atât indicele BET cît şi indicele BET-FI au avut o apreciere uşor moderată, BET-ul cu 17 puncte, BET-FI cu aproape 100 de puncte, ceea ce se traduce în aproape un sfert de punct procentual creştere. În privinţa evoluţiei activităţilor, valoarea tranzacţiilor este de peste 6 milioane de euro, în condiţiile în care au fost trei "deal"-uri: două pe «BRD - Groupe Societe Generale» (BRD), de aproximativ 4,7 milioane lei, şi unul pe «Fondul Proprietatea» (FP) de 2,4 milioane de lei. «Fondul Proprietatea», «Banca Transilvania» (TLV) şi BRD rămân în atenţia investitorilor."

Pe piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile FP, simbol pe care au fost realizate tranzacţii în valoare de 6,1 milioane de lei. Cotaţia FP a urcat cu 0,5%, preţul de închidere fiind de 0,799 lei/unitate.

Titlurile "Banca Transilvania" (TLV) au coborât cu 0,42%, la 2,36 lei/unitate, în urma unui rulaj de 5,7 milioane de lei.

Tot ieri, au fost schimbate acţiuni "BRD - Groupe Societe Generale" (BRD) de 3,6 milioane de lei, preţul de închidere fiind de 11,08 lei/unitate, în scădere cu 1,07%.

Locul al patrulea în topul lichidităţii a revenit titlurilor " Erste Group Bank" (EBS), cu un rulaj de 1 milioa-ne de lei. Cotaţia EBS s-a apreciat cu 0,43%, ultimul preţ fiind de 115,5 lei/unitate.

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece acţiuni, a crescut cu 0,15%, iar indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a sporit cu 0,13%.

Indicele BET-FI, al SIF-urilor plus Fondul Proprietatea, s-a apreciat cu 0,31%.

Indicele extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a urcat cu 0,16%, aceeaşi evoluţie fiind consemnată şi pentru indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Bla-bla-bla...

    Ce s-ar face piata de capital din Romania fara ,,guru'' din Focsani? 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb