ZIARUL BURSA

21 septembrie 2016
Ediţia din 15.08.2024

Remarcabila schimbare de discurs printre membrii conducerii BNR

MAKEBănci-Asigurări / 21 septembrie 2016

Daniel Dăianu şi-a publicat ieri opiniile despre greşelile din ultima perioadă a băncilor noastre, în raporturile lor cu clienţii - o remarcabilă schimbare de discurs faţă de cel cu care ne obişnuiseră membrii conducerii Băncii Naţionale a României dealungul procesului de adoptare a Legii dării în plată şi după aceea, schimbare remarcabilă chiar dacă Dăianu precizează (pe site-ul Ziare.com, care i-a difuzat textul şi care, cu amabilitate, ne-a permis să-l reproducem) că opiniile lui nu angajează Consiliul de Administraţie al BNR.

"BURSA" a relatat faptul, în aceeaşi zi, pe site-ul propriu.

Valery Kuzmin (Sursă foto: Facebook)

AMBASADORUL FEDERAŢIEI RUSE LA BUCUREŞTI: "Rusia a fost întotdeauna împotriva scutului antirachetă de la Deveselu"

G.F.Politică / 21 septembrie 2016

Actualizare 22:20 Valeri Kuzmin: "Pe agenda noastră tema tezaurului se păstrează"

Valeri Kuzmin, ambasadorul Federaţiei Ruse la Bucureşti a declarat astăzi că tema tezaurului românesc se păstrează pe agenda discuţiilor bilaterale, subliniind totodată că această problemă istorică nu trebuie să implice împiedicarea relaţiilor dintre Rusia şi ţara noastră.

Actualizare 22:10 Valeri Kuzmin: "Relaţiile dintre România şi Rusia pot fi şi mai bune"

Ambasadorul Rusiei la Bucureşti, Valeri Kuzmin, a declarat astăzi că unul dintre obiectivele mandatului său este de a determina îmbunătăţirea relaţiilor dintre Rusia şi ţara noastră, în condiţiile în care cele două state au interese care coincid.

-------

Rusia a fost întotdeauna împotriva scutului antirachetă de la Deveselu, în condiţiile în care în lansatoare pot fi puse rachete cu rază medie de acţiune care pot primi încărcătură nucleară, a declarat Valery Kuzmin, ambasadorul Federaţiei Ruse la Bucureşti.

RADET cere intrarea în insolvenţă

RADET cere intrarea în insolvenţă

Stelian BădescuCompanii / 21 septembrie 2016

Actualizare 18:05 Cristian Buşoi: "Intrarea RADET în insolvenţă este o decizie surprinzătoare şi neinspirată"

Intrarea RADET în insolvenţă este o decizie surprinzătoare şi neinspirată, care nu doar că nu rezolvă problema blocajului şi a datoriilor RADET, dar nu face altceva decât să genereze efecte negative în lanţ, a precizat Cristian Buşoi, preşedinte PNL Bucureşti.

Actualizare 18:00 Ministrul Energiei: "Salut insolvenţa RADET; înseamnă plata facturilor la zi"

Actualizare 16:25 Gabriela Firea: "Doar prin insolvenţa RADET bucureştenii vor avea apă caldă şi căldură garantate"

-------

Compania RADET a cerut intrarea în insolvenţă. Măsura a fost votată astăzi în Consiliul General al Municipiului Bucureşti, transmite Digi24.

Dacă băncile vor câştiga, tot ar pierde

Dacă băncile vor câştiga, tot ar pierde

DANIEL DĂIANU, membru în CA al BNRBănci-Asigurări / 21 septembrie 2016

Folosesc o propoziţie gen oximoron în mod deliberat.

Ce vreau să spun este că băncile greşesc dacă ameninţă, fie şi voalat, statul român cu judecata; mă refer la intenţia unor bănci de a duce în instanţe internaţionale litigiul izvorât din Legea dării în plată.

BURSA 21.03.2016 Cu sau fără adoptarea legii dării în plată

MAKEEditorial / 21 septembrie 2016

MAKE

Legiferarea dării în plată urmează o determinare politică îndeajuns de uimitoare pentru adversităţile tradiţionale dintre partidele parlamentare şi după cum o afirmă atât susţinătorii ei, cât şi unii dintre oponenţi, pare că numai unele aspecte ale legii mai sunt de hotărât, dar nu şi adoptarea sa.

"Avem nevoie de legi bune, nu de un război al românilor împotriva românilor"

AVOCATUL GABRIEL BIRIŞ, FOST SECRETAR DE STAT ÎN MFP: "Avem nevoie de legi bune, nu de un război al românilor împotriva românilor"

A consemnat EMILIA OLESCUMacroeconomie / 21 septembrie 2016

Proiectul pentru modificarea Codului Fiscal publicat recent, pe surse, care a condus la izbucnirea unui scandal în Ministerul Finanţelor Publice (MFP) şi chiar la nivelul Guvernului şi care s-a soldat cu demisia lui Gabriel Biriş din funcţia de secretar de stat în MFP a fost redactat chiar de avocatul Biriş, după cum acesta ne-a spus, într-un amplu interviu.

Mic dicţionar (român-român) de termeni de pâră şi diversiune

MIHAI ANTONESCUMacroeconomie / 21 septembrie 2016

La noi se spune că un nebun aruncă o piatră în lac şi 1000 de înţelepţi n-o pot scoate. Valabilitatea gnomică a proverbului iese atât de des la suprafaţă încât putem spune că pluteşte de-a dreptul, că nu trebuie pescuită, din când în când, din abisurile oceanului cu pilde, şi că n-avem decât să ne obişnuim cu monotonia prezenţei sale constante.

Gabriel Oprea

GABRIEL OPREA, DESPRE CAZUL POLIŢISTULUI GIGINĂ: "Din păcate, la datorie, se mai întâmplă şi tragedii"

Andrei StanAnticorupţie / 21 septembrie 2016

Actualizare 15:22 Ovidiu Raeţchi: "Gabriel Oprea să confirme că nu va candida la alegerile parlamentare în încercarea de a-şi prelungi imunitatea"

Vicepreşedintele PNL Bucureşti, Ovidiu Raeţchi, i-a solicitat senatorului Gabriel Oprea să garanteze că nu va candida la alegerile parlamentare de pe 11 decembrie cu scopul de a-şi menţine imunitatea parlamentară, potrivit unui comunicat de presă trimis redacţiei.

Actualizare 14:59 Gabriel Oprea: "Peste doar câteva luni, aşa-zisa imunitate nu va mai exista, iar cazul îşi va urma cursul normal în justiţie"

Actualizare 12:46 Kovesi, despre votul în cazul Oprea: "Este un vot politic care blochează justiţia"

Actualizare 08:21 Dragnea, despre decizia din Senat în cazul Oprea: "Eu aş fi votat pentru cererea venită de la DNA"

Actualizare 08:11 Ministrul Justiţiei, despre votul în cazul Oprea: "Problema este că aplicăm în mod discriminatoriu legislaţia"

"Dosarele Revoluţiei şi Mineriadelor reprezintă o restanţă majoră a justiţiei"

IOHANNIS: "Dosarele Revoluţiei şi Mineriadelor reprezintă o restanţă majoră a justiţiei"

M.I.Politică / 21 septembrie 2016

Actualizare 15:53 Augustin Lazăr: "Dosarul Mineriadei, finalizat spre sfârşitul anului; cel al Revoluţiei, în prima jumătate din 2017"

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, şi-a exprimat, astăzi, optimismul că până spre sfârşitul lui 2016 va fi finalizat dosarul Mineriadei, urmând să ajungă în acelaşi stadiu în prima jumătate a anului următor şi Dosarul Revoluţiei, potrivit unor surse din presă.

-------

Preşedintele Klaus Iohannis i-a primit astăzi, la Palatul Cotroceni, pe reprezentanţii Asociaţiei 21 Decembrie 1989, el afirmând, cu această ocazie, că Justiţiei îi revine responsabilitatea de a stabili adevărul în dosarele privind Revoluţia din 1989 şi Mineriadă şi arătându-şi convingerea că Ministerul Public va întreprinde toate demersurile în vederea soluţionării acestor cauze, potrivit unui comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

ASF va stabili în 30 de zile tarifele maxime ale RCA

ASF va stabili în 30 de zile tarifele maxime ale RCA

A.G.Bănci-Asigurări / 21 septembrie 2016

Actualizare 11:17 Transportatorii: "Tarifele RCA pentru persoanele fizice ar trebui să scadă la circa 400 lei/an pe autovehicul"

Tarifele RCA pentru persoane fizice ar trebui să scadă la aproximativ 400 lei/an pentru un autovehicul, au transmis patronatele din transporturile rutiere (UNTRR, APTE 2002, FORT şi APULUM), într-un comunicat de presă.

-----------

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) va stabili, în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a OUG privind RCA, tarifele maxime de primă pe categorii de vehicule ce urmează a se aplica de către societăţile de asigurare care practică RCA, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei.

Angeloni, BCE: Cerinţele de capital majorate pentru unele bănci

Angeloni, BCE: Cerinţele de capital majorate pentru unele bănci

V.R.Jurnal de criză / 21 septembrie 2016

Banca Centrală Europeană (BCE) va majora cerinţele de capital individuale pentru unele instituţii de credit la momentul la care va publica noile praguri, la începutul anului viitor, potrivit lui Ignazio Angeloni, responsabil cu supravegherea în cadrul BCE, citat de cotidianul italian Corriere della Sera.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

Dragnea vrea eliminarea tuturor imunităţilor

Politică / 21 septembrie 2016

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, ieri, referindu-se la votul senatorilor în cazul Gabriel Oprea, dar şi la alte asemenea situaţii, că "presiunea" pusă pe parlamentari este "inimaginabilă" şi îi pune pe aceştia să...

Cine a furat alegerile din America

Cornel CodiţăEditorial / 21 septembrie 2016

Cornel Codiţă

Alegerile pentru Casa Albă au intrat în linie dreaptă. Cu toate acestea, aproape fiecare mişcare în parte, precum şi parcursul de ansamblu, ale acestui îndelungat proces, nu contenesc să uimească. "Vechile" şi frumoasele alegeri...

MACRO NEWSLETTER 21 septembrie 2016

MACRO NEWSLETTER 21 septembrie 2016

Internaţional / 21 septembrie 2016

Preţurile de consum din SUA şi-au accelerat creşterea anuală în august 2016, până la 1,1%, de la 0,9% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare peste aşteptări, de 0,2%, după o stagnare în luna anterioară.

De ce îţi vor cardul marii comercianţi?

De ce îţi vor cardul marii comercianţi?

CRISTIAN DOGARUBănci-Asigurări / 21 septembrie 2016 /

Recent, cel mai mare retailer din comerţul online lansa o campanie (de fapt era vorba de o re-lansare) denumită "Plata cu 1 click", prin care toţi cei care îşi înregistrau un card bancar în momentul efectuării unei comenzi primeau un...

SIBEX Derivatele, din nou ignorate

S.N. Piaţa de Capital / 21 septembrie 2016

După ce luni volumul tranzacţiilor cu derivate s-a cifrat la numai 13 contracte, cel mai slab nivel din luna în curs (n.a. - alături de şedinţa din 5.09), starea de apatie părea să se menţină şi marţi.

Fête de la Gastronomie

Fête de la Gastronomie

. Comunicate de presă / 21 septembrie 2016

Invitatul special al celei de-a treia ediţii a Fête de la Gastronomie/ Sărbătoarea gastronomiei va fi patiserul Yazid Ichemrahen, Campion mondial în patiserie şi îngheţată.

The remarkable shift in discourse change among the NBR members

MAKE (translated by Cosmin Ghidoveanu)English Section / 21 septembrie 2016

Daniel Dăianu yesterday published his opinions about the mistakes that Romanian banks have made lately, in their relations with their customers - a remarkable change in discourse compared to the one that we had become accustomed from the members...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo