Criza alimentară se resimte şi în secolul XXI

O.D.
Ziarul BURSA #Companii / 21 septembrie 2016

Criza alimentară se resimte şi în secolul XXI

Securitatea alimentară a sute de milioane de oameni reprezintă o provocare pentru liderii lumii. Pe harta cu zonele unde sunt probleme alimentare apar tot mai multe "puncte roşii". Dacă până acum lipsa alimentelor de bază se făcea resimţită mai ales în Africa şi unele zone din Asia, mai nou şi în Europa şi America au apărut astfel de probleme.

Ban Ki-moon, secretarul general al ONU, a cerut o sporire a eforturilor pentru a se asigura securitatea alimentară pentru milioane de refugiaţi: "Hrana este o chestiune de viaţă şi de moarte, mai ales pentru oamenii care fug din ţările lor". Ban Ki-moon a remarcat eforturile comunităţilor gazdă de a satisface nevoile alimentare ale refugiaţilor, spunând că această solidaritate nu numai că salvează vieţi, ci ajută refugiaţii şi comunităţile gazdă pe termen lung. În acest context, Japonia a anunţat că va oferi 2,8 miliarde de dolari pentru o perioadă de trei ani începând din 2016 pentru a ajuta ţările şi comunităţile care găzduiesc un număr mare de refugiaţi. Anunţul a fost făcut de premierul japonez, Shinzo Abe, banii urmând să fie destinaţi ajutoarelor umanitare pentru refugiaţi şi migranţi .

Pe de altă parte, conform Agerpres, guvernatorul statului Miranda din Venezuela, Henrique Capriles, lider al opoziţiei, a decretat starea de urgenţă alimentară din cauza "lipsei de hrană" pentru şcoli: "Decretăm urgenţa alimentară în statul nostru. Ne aflăm în faţa unei probleme provocate de lipsă de hrană, nu există suficientă hrană pentru locuitorii acestei ţări". Starea de urgenţă alimentară permite deblocarea de resurse pentru a furniza alimente şcolilor, căminelor de bătrâni, persoanelor cu handicap. Opoziţia venezueleană solicită organizarea unui referendum pentru revocarea din funcţie a preşedintelui Nicolas Maduro, care consideră că ţara sa este victima unui "complot economic al imperialismului mondial". Venezuela are în prezent cea mai mare rată a inflaţiei la nivel mondial, estimată de FMI la 720% pentru anul în curs, şi se confruntă cu o gravă criză a alimentelor şi medicamentelor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9768
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7609
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2692
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8894
Gram de aur (XAU)Gram de aur422.4014

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb