Surse: "UniCredit" va prezenta un nou plan strategic la finele lunii viitoare

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 21 septembrie 2016

Surse: "UniCredit" va prezenta un nou plan strategic la finele lunii viitoare

"UniCredit" SpA, cea mai mare bancă din Italia, este aşteptată să prezinte noul său plan strategic şi de majorare a capitalului la sfârşitul lunii noiembrie, conform unor surse apropiate situaţiei, citate de Reuters.

Directorul executiv al băncii, Jean Pierre Mustier, numit în funcţie în iulie, a lansat o revizuire strategică ce presupune posibile înstrăinări de active şi alte modalităţi de consolidare a bilanţului contabil, inclusiv o eventuală majorare de capital.

Pe de altă parte, unele surse spun că băncile de investiţii "JP Morgan" şi "Morgan Stanley" au primit şapte-opt oferte neangajante de la grupuri financiare majore din Europa şi Italia pentru divizia "Unicredit" de administrare a activelor, "Pioneer", evaluată la 3 miliarde de dolari.

Consorţiul italian pare să includă compania "Poste Italiane", "Anima" - societate din care "Poste" deţine 10,3%, şi creditorul CDP, conform surselor.

Dacă va avea loc afacerea, "Poste" ar deveni al treilea jucător major de pe piaţa italiană a managementului de active, după "Assicurazioni Generali" şi "Eurizon", cu un portofoliu în administrare de circa 280 de miliarde de euro. Potrivit surselor, "Poste" oferă 1,5 miliarde de euro pentru 50% din "Pioneer".

Sursele afirmă că şi asiguratorul "Generali" ar fi interesat de afacerea cu "UniCredit".

Data limită pentru depunerea ofertelor pentru "Pioneer" a fost 19 septembrie, dar este posibil ca "Unicredit" să extindă termenul.

Printre companiile străine interesate de "Pioneer" se numără, potrivit surselor, grupul francez "Amundi", gigantul asigurator AXA, tot din Franţa, şi conglomeratul australian "Macquarie".

Amintim că, în luna iulie, "UniCredit" a pus punct negocierilor cu "Santander" SA din Spania, cea mai mare bancă din zona euro, privind potenţiala fuziune a diviziilor lor de gestionare a activelor, din cauza obstacolelor de reglementare. O fuziune între diviziile de gestionare a activelor ale "UniCredit" şi "Santander" ar fi creat unul din liderii europeni în domeniu, care ar fi administrat fonduri de aproximativ 400 de miliarde de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb