BURSELE DIN LUME Avans pe pieţe, în aşteptarea deciziei de politică monetară a Fed

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional #Jurnal Bursier / 21 septembrie 2016

Avans pe pieţe, în aşteptarea deciziei de politică monetară a Fed

Bursele europene s-au înscris pe un curs ascendent ieri, investitorii speculând că Federal Reserve din SUA (Fed -banca centrală) va decide, în reuniunea de politică monetară începută ieri, să păstreze dobânda cheie.

Titlurile companiei germane "Bayer" AG, cu operaţiuni în sectorul farmaceutic, s-au apreciat cu 2,2%, la 93,10 euro. Societatea şi-a majorat estimările de vânzări pentru portofoliul său de medicamente noi.

În acelaşi domeniu, acţiunile "GlaxoSmithKline" Plc din Marea Britanie s-au apreciat cu 0,3%, la 1.650 pence, iar cele ale "AstraZeneca" Plc - cu 1,6%, la 5.162 pence.

Titlurile "Kingfisher" Plc, cel mai mare lanţ de magazine de bricolaj din Europa, au pierdut 1,7%, ajungând la 370,30 pence, deşi compania britanică a raportat vânzări peste estimările analiştilor.

Acţiunile "ArcelorMittal", cel mai mare grup siderurgic din lume, au scăzut cu 2,3%, la 4,97 euro. Al doilea şi al şaselea mare producător de oţel din China, "Baoshan", respectiv "Wuhan Steel", ar putea fuziona, creând o companie care va rivaliza cu "ArcelorMittal", conform Bloomberg.

Titlurile companiei auto franceze "Renault" SA au coborât cu 0,03%, la 70,99 euro. Alianţa "Renault - Nissan" a anunţat, ieri, achiziţia dezvoltatorului de software "Sylpheo" din Franţa, ca parte a planului de expansiune în domeniul conectivităţii vehiculelor.

Acţiunile companiei aeriene "Air France-KLM" au consemnat un declin de 1,9%, la 4,70 euro. Operatorul de transport se aşteaptă la un nou declin al numărului de rezervări în următoarele luni, din cauza recentelor atacuri teroriste şi a grevelor angajaţilor, potrivit directorului "Air France", Jean-Marc Janaillac.

La ora 16.50 (ora României), indicele FTSE 100 al pieţei din Londra a crescut cu 0,7%, la 6.860,84 puncte, CAC 40 al celei din Paris - cu 0,3%, la 4.407,22.

În SUA, acţiunile au consemnat creşteri uşoare ieri, în deschidere, în aşteptarea reuniunii Fed.

Titlurile "Alphabet" Inc., compania care deţine "Google" Inc., s-au apreciat cu 0,8%, la 772 dolari. "Google" va organiza un eveniment de lansare a noilor sale dispozitive mobile în 4 octombrie, în San Francisco, unde va prezenta noile smartphone-uri şi gadget-uri pentru locuinţe, precum şi update-urile pentru produse, potrivit Bloomberg.

La ora 09.56, indicele Dow Jones Industrial Average a urcat cu 0,5%, la 18.210,84 puncte, Nasdaq Composite - tot cu 0,5%, la 5.259,97.

În Asia, acţiunile au crescut ieri, investitorii aşteptând deciziile de politică monetară ale Federal Reserve şi Bank of Japan.

Titlurile companiei japoneze de telefonie KDDI Corp. au urcat cu 1,7%, la 3.067 yeni. Potrivit "Nomura Holdings" Inc., cererea solidă pentru telefoanele iPhone 7 va susţine profitul operatorului telecom.

Acţiunile "International Container Terminal Services" Inc. din Filipine au câştigat 5,5%, ajungând la 82 pesos filipinezi. Cel mai mare operator portuar din Filipine a informat că profitul său va fi impulsionat, în următorii cinci ani, de noile terminale din Australia, Congo, Columbia şi Irak.

Titlurile "Galaxy Entertainment Group" Ltd., operator de cazinouri, au scăzut cu 2,2% pe piaţa din Hong Kong, la 29,25 dolari HK. "Sanford C. Bernstein & Co." estimează că veniturile din jocurile de noroc din Macao sunt mai slabe decât aşteptările, luna aceasta.

Indicele Nikkei 225 al Bursei din Tokyo a scăzut cu 0,2%, la 16.492,15 puncte, Hang Seng al pieţei din Hong Kong - cu 0,1%, la 23.530,86.

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb