BVB  Marcel Murgoci, Estinvest Focşani: "Creşterile indicilor s-au consolidat, ceea ce poate arăta că optimismul investitorilor a revenit"

ANDREI STAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 7 martie 2016

Principalii indici ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de vineri în scădere, în contextul în care a fost înregistrat un volum de tranzacţionare de 27,9 milioane de lei (6,24 milioane de euro).

Domnul Marcel Murgoci, director operaţiuni la Estinvest Focşani, ne-a declarat: "Lichiditatea şedinţei de astăzi (vineri, n.r.) a fost una mai bună decât ieri (joi, n.r.), situându-se în apropierea mediei de tranzacţionare de 7 milioane de euro înregistrate de la începutul anului. La nivelul indicilor, piaţa a fost uşor scăzătoare, dar, pe fondul evoluţiilor externe, aceasta a început să îşi revină timid, mai ales după debutul şedinţei de tranzacţionare nord-americane.(...) În ceea ce priveşte emitenţii, se remarcă evoluţia bună a titlurilor Băncii Transilvania. Din momentul publicării rezultatelor pozitive, trendul acţiunilor Băncii Transilvania este unul crescător, această traiectorie fiind confirmată şi în şedinţa de astăzi (vineri, n.r.)".

În ceea ce priveşte evoluţia Bursei autohtone la nivelul întregii săptămâni trecute, domnul Murgoci a precizat: "Săptămâna nu a fost una grozavă din punctul de vedere al lichidităţii înregistrate, dar, în ceea ce priveşte evoluţia indicilor şi a cotaţiilor, a fost una pozitivă, bazată şi pe aprecierea indicilor externi. Per ansamblu, creşterile indicilor s-au consolidat faţă de săptămâna trecută (22-26 februarie, n.r.), ceea ce poate indica faptul că optimismul investitorilor a revenit".

Aşadar, pe piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile "Banca Transilvania" (TLV), simbol pe care au fost realizate tranzacţii în valoare de 10,05 milioane de lei. Cotaţia TLV a crescut cu 0,21%, ultimul preţ fiind de 2,425 lei/unitate.

Titlurile "Fondul Proprietatea" (FP) s-au depreciat cu 0,65%, la 0,762 lei/unitate, în urma unui rulaj de 6,75 milioane de lei.

Tot vineri, au fost schimbate acţiuni "Romgaz" (SNG) de 2 milioane de lei, preţul de închidere fiind de 26,95 lei/unitate, în urcare cu 0,37%.

Locul al patrulea în topul lichidităţii a revenit titlurilor "BRD - Groupe Société Générale" (BRD), cu un rulaj de 1,34 milioane de lei. Cotaţia BRD a crescut cu 0,19%, ultimul preţ fiind de 10,3 lei/unitate.

Pe piaţa "deal" au fost consemnate două tranzacţii. Una dintre acestea, de 0,54 milioane lei, a fost realizată cu titluri BRD.

De asemenea, a fost înregistrat un transfer cu titluri "Transgaz" (TGN), de 0,52 milioane de lei, la preţul de 264 lei/acţiune, în depreciere cu 0,75%.

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece acţiuni, a scăzut cu 0,11%, iar indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a coborât cu 0,1%.

Indicele BET-FI, al SIF-urilor plus Fondul Proprietatea, s-a depreciat cu 0,32%.

Indicele extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a scăzut cu 0,1%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a coborât cu 0,13%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb