BVB Marcel Murgoci, Estinvest Focşani: "O şedinţă de bun augur, mult mai bună decât marţi"

JOSE FIERRO
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 5 ianuarie 2017

Titlurile "Fondul Proprietatea", cele mai lichide

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de ieri în urcare, în contextul în care a fost înregistrat un volum de tranzacţionare de 40,07 milioane de lei (8,86 milioane euro), mai mare decât marţi (7,03 milioane euro).

Domnul Marcel Murgoci, director operaţiuni la Estinvest Focşani, ne-a declarat: "Şedinţa de astăzi (n.r. - ieri) de la BVB a fost una destul de «rodnică » din punctul de vedere al lichidităţii, peste 8 milioane de euro în acest moment (n.r - ieri, în jurul orei 17:45), pe fondul creşterii indicilor bursieri cu peste jumătate de procent. BET-FI a crescut cu peste un procent şi jumătate şi a depăşit 30.500 de puncte, iar BET a depăşit 7.200 de puncte. Tot din punctul de vedere al lichidităţii, emitentul cel mai tranzacţionat a fost «Fondul Proprietatea» (FP), cu o valoare a schimburilor de peste 11 milioane de lei, după care, la mare distanţă, «Romgaz» (SNG), undeva la 4,7 milioane, în condiţiile în care pieţele externe au evoluat mixt. Piaţa americană este uşor pe plus, iar piaţa germană este uşor pe minus (n.r - ieri, în jurul orei 17:45). Deci, piaţa românească a evoluat un pic diferit faţă de pieţele străine, de pieţele europene, în primul rând. Per ansamblu, a rezultat o şedinţă de bun augur la început de an, mult mai bună faţă de ziua de ieri (n.r. - marţi)."

Aşadar, pe piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile FP, simbol pe care au fost realizate tranzacţii în valoare de 11,72 milioane de lei. Cotaţia FP a urcat cu 1,88%, preţul de închidere fiind de 0,815 lei/unitate.

Titlurile SNG au crescut cu 0,99%, la 25,45 lei/unitate, în urma unui rulaj de 4,87 milioane de lei.

Tot ieri, au fost schimbate acţiuni "OMV Petrom" (SNP) de 4,14 milioane de lei, preţul de închidere fiind de 0,2805 lei/unitate, în apreciere cu 1,08%.

Locul al patrulea în topul lichidităţii a revenit titlurilor "BRD - Groupe Societe Generale" (BRD), cu un rulaj de 3,4 milioane de lei. Cotaţia BRD s-a depreciat cu 1,37%, ultimul preţ fiind de 11,52 lei/unitate.

Pe piaţa "deal" au fost înregistrate, în total, trei tranzacţii.

Două dintre acestea, însumând de 1,11 milioane lei, au fost realizate cu titluri SNP la preţul unitar de 0,28 lei, în urcare cu 0,9%.

De asemenea, a fost încheiată o tranzacţie "deal" cu titluri "Medlife" (M), în valoare de 0,65 milioane de lei, în scădere cu 0,38%, la preţul 26,3 lei/acţiune.

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece acţiuni, a crescut cu 0,71%, iar indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a sporit cu 0,76%.

Indicele BET-FI, al SIF-urilor plus Fondul Proprietatea, s-a apreciat cu 1,71%.

Indicele extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a urcat cu 0,84%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a crescut cu 1,02%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb