BVB Marcel Murgoci, Estinvest Focşani: "Piaţa a fost dominată vineri de schimburile pe Fondul Proprietatea şi OMV Petrom"

LAURA BOICO
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 17 octombrie 2016

Marcel Murgoci, Estinvest Focşani: "Piaţa a fost dominată vineri de schimburile pe Fondul Proprietatea şi OMV Petrom"

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de vineri în urcare, în contextul în care a fost înregistrat un volum de tranzacţionare de 25,46 milioane de lei (5,65 milioane euro), mai mare decât joi (4,67 milioane euro).

Domnul Marcel Murgoci, director operaţiuni la Estinvest Focşani, ne-a declarat: "Volumul de tranzacţionare de astăzi (vineri, n.r.), de aproximativ 5 milioane de euro, se situează uşor peste media curentă a acestui an. Piaţa a fost dominată de schimburile cu titluri OMV Petrom şi Fondul Proprietatea, ca urmare a închiderii ofertei publice de vânzare a acţiunilor deţinute de FP la SNP. S-au apreciat atât acţiunile FP, cât şi cele ale SNP în timpul şedinţei, deşi la finalul acesteia titlurile FP au început să scadă.(...) În rest, s-au înregistrat volume modeste - doar pe titlurile Electrica au fost schimburi mai intense. În principiu, piaţa a fost dominată de schimburile pe aceşti doi emitenţi: FP şi SNP".

Aşadar, pe piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile "Fondul Proprietatea" (FP), simbol pe care au fost realizate tranzacţii în valoare de 7,3 milioane de lei. Cotaţia FP a coborât cu 0,25%, preţul de închidere fiind de 0,805 lei/unitate.

Tot vineri, au fost schimbate acţiuni "OMV Petrom" (SNP) de 7,03 milioane de lei, preţul de închidere fiind de 0,23 lei/unitate, în urcare cu 1,77%.

Locul al treilea în topul lichidităţii a revenit titlurilor "Banca Transilvania" (TLV), cu un rulaj de 3,2 milioane de lei. Cotaţia TLV s-a apreciat cu 0,83%, ultimul preţ fiind de 2,43 lei/unitate.

Locul al patrulea revenea titlurilor societăţii "Electrica", în creştere cu 0,89%, la 13,54 lei/unitate, cu un rulaj de 2,97 milioane de lei.

Pe piaţa "deal" nu au fost înregistrate tranzacţii.

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece acţiuni, a crescut cu 0,56%, iar indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a sporit cu 0,54%.

Indicele BET-FI, al SIF-urilor plus Fondul Proprietatea, s-a apreciat cu 0,17%.

Indicele extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a urcat cu 0,55%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a crescut cu 0,54%.

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb