BVB Marcel Murgoci, Estinvest Focşani: "Săptămâna a fost marcată de plasamentul privat cu acţiuni SNG iniţiat de FP"

ANDREI STAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 25 aprilie 2016

Marcel Murgoci, Estinvest Focşani: "Săptămâna a fost marcată de plasamentul privat cu acţiuni SNG iniţiat de FP"

Principalii indici ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de vineri în urcare, în contextul în care a fost înregistrat un volum de tranzacţionare de 34 milioane de lei (7,6 milioane de euro).

Domnul Marcel Murgoci, director operaţiuni la Estinvest Focşani, ne-a declarat: "Lichiditatea înregistrată pe BVB astăzi (vineri, n.r.) s-a situat peste media acestui an, un rol important avându-l şi acţiunile Romgaz (SNG). Remarcăm, astfel, o continuare a creşterii tranzacţionării titlurilor Romgaz după şedinţa de ieri (joi, n.r.), în condiţiile aprecierii uşoare a indicilor bursieri. Per ansamblu, a rezultat o şedinţă mai degrabă de aşteptare a Adunărilor Generale ale diferiţilor emitenţi care vor avea loc săptămâna viitoare (săptămâna aceasta, n.r.) şi în care se va decide dacă se vor acorda dividende.(...) Săptămâna a fost marcată, în primul rând, de plasamentul privat cu acţiuni Romgaz iniţiat (joi, n.r.) de Fondul Proprietatea, eveniment care a produs o volatilitate crescută pe acest emitent (Romgaz, n.r.), precum şi suficientă lichiditate în piaţă".

Aşadar, pe piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile SNG, simbol pe care au fost realizate tranzacţii în valoare de 10,93 milioane de lei. Cotaţia SNG a stagnat, preţul de închidere fiind de 24,6 lei/unitate.

Titlurile "Banca Transilvania" (TLV) s-au apreciat cu 0,38%, la 2,65 lei/unitate, în urma unui rulaj de 3,85 milioane de lei.

Tot vineri, au fost schimbate acţiuni "Electrica" (EL) de 3,38 milioane de lei, preţul de închidere fiind de 12,28 lei/unitate, în urcare cu 0,49%.

Locul al patrulea în topul lichidităţii a revenit titlurilor "Fondul Proprietatea" (FP), cu un rulaj de 3,02 milioane de lei. Cotaţia FP a crescut cu 0,66%, ultimul preţ fiind de 0,759 lei/unitate.

Pe piaţa "deal" au fost consemnate, în total, cinci tranzacţii. Două dintre acestea, însumând 1,9 milioane lei, au fost realizate cu titluri "Transgaz" (TGN), la preţul de 272 lei/unitate, în depreciere cu 1,45%.

De asemenea, a fost înregistrat un transfer cu titluri SNG, de 1,21 milioane de lei, în scădere cu 1,63%, la preţul unitar 24,2 lei.

A mai fost încheiată o tranzacţie «deal», de 0,97 milioane de lei, cu acţiuni EL, la preţul de 12,2 lei/unitate, în depreciere cu 0,16%.

Nu în ultimul rând, au fost schimbate titluri "BRD - Groupe Societe Generale" (BRD), în valoare de 0,5 milioane lei, la preţul unitar de 10 lei.

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece acţiuni, a crescut cu 0,19%, iar indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a sporit cu 0,23%.

Indicele BET-FI, al SIF-urilor plus Fondul Proprietatea, s-a apreciat cu 0,43%.

Indicele extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a urcat cu 0,2%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a crescut cu 0,27%.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Nu-i pot numi altfel decat *psihopati* pe smecherii care sau aruncat *in eter* cu critici aspre spre romanii care isi investesc banii la banci cu dobanzi minimale, uitand insa ca, aceia care s-ar aventura pe BVB dupa sfaturile acelor *psihopati lacomi de bani*, i-ar pierde definitiv ... privind ca *narozii la punga golita de smecheri*. Tranzactionarea BVB nu mai are nici o logica decat pe acea a *spalarii de bani, lacomiei feroce de bani a rechinilor care nu mai au nici un fel de scrupule, identic cu, cei care au vizionat documentarele imbogatirii familiilor de bancheri americani la inceput de secol XX cand nu mai conta prin ce mijloace *o fac**, asa cum functioneaza ... tranzactionarea in sine, si asa cum sunt facute miscarile pe BVB *mai ales scaderea drastica a valorii actiunilor, amaratii care s-ar aventura ... si-ar pierde rapid economiile, lucru de care i i-ar pasa NIMANUI.. Daca vreti atragerea pe BVB si a micilor actionari, pai ... TERMINATI cu miscarile mai degraba tip *escrocherie de tranzactionare* de pe BVB, altfel, prostii doar isi vor pierde banii ...si vor fi putini.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb