BVB Marcel Murgoci: "Piaţa, sub imperiul publicării rezultatelor financiare"

ANDREI STAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 13 noiembrie 2015

Marcel Murgoci: "Piaţa, sub imperiul publicării rezultatelor financiare"

Principalii indici ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de ieri în urcare, pe fondul unei lichidităţi de 49,7 milioane de lei (11,2 milioane de euro).

Marcel Murgoci, director operaţiuni la Estinvest Focşani, ne-a declarat: "Din punct de vedere al lichidităţii, astăzi (ieri, n.r.) s-a înregistrat o piaţă mult mai bună decât în zilele anterioare. Deşi evoluţia indicilor părea negativă la început, piaţa s-a animat spre sfârşitul şedinţei, făcând notă discordantă cu ceea ce se întâmpla pe pieţele externe, unde indicii scădeau. Afişarea rezultatelor financiare ale diverşilor emitenţi pare să anime piaţa din punct de vedere al lichidităţii, mai ales că rezultatele anunţate au fost, în mare parte, în conformitate cu aşteptările analiştilor. Probabil că piaţa va sta şi în zilele următoare sub imperiul publicării rezultatelor financiare şi al impactului acestora asupra cotaţiilor".

Topul lichidităţii a fost condus de acţiunile "Banca Transilvania" (TLV), simbol pe care au fost realizate tranzacţii în valoare de 22,85 milioane de lei. Cotaţia TLV a urcat cu 0,19% la 2,64 lei/unitate.

Titlurile "Fondul Proprietatea" (FP) s-au depreciat cu 0,84%, la 0,825 lei/unitate, în urma unui rulaj de 7,02 milioane de lei.

Tot ieri, au fost schimbate acţiuni "BRD - Groupe Société Générale" (BRD) de 4,4 milioane de lei, preţul de închidere fiind de 12,2 lei/unitate, în creştere cu 0,83%.

Locul al patrulea în topul lichidităţii a revenit titlurilor "Romgaz" (SNG), cu un rulaj de 3,57 milioane de lei. Cotaţia SNG s-a apreciat cu 0,34%, ultimul preţ fiind de 29,1 lei/unitate.

Pe piaţa "deal" au fost consemnate, în total, trei tranzacţii. Două dintre acestea, care au însumat 1,02 milioane de lei, au fost realizate cu acţiuni BRD. A mai fost înregistrat un transfer cu titluri TLV, în valoare de 0,92 milioane de lei.

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece acţiuni, a crescut cu 0,25%, iar BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a urcat cu 0,29%.

Indicele BET-FI, al SIF-urilor plus Fondul Proprietatea, s-a apreciat cu 0,12%.

Indicele extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a sporit cu 0,38%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a crescut cu 0,39%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb