BVB Nicio companie din BET nu a închis şedinţa în creştere

Vlad Dobrea
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 7 decembrie 2018

Nicio companie din BET nu a închis şedinţa în creştere

Toţi indicii au închis în teritoriul negativ

Rulajul înregistrat în şedinţa de tranzacţionare de ieri a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a fost de 41,64 milioane de lei, puţin peste valoarea medie a acestui an, de 40,98 milioane de lei, în contextul în care prin piaţa "deal" nu au fost înregistrate tranzacţii.

Brokerii de la Prime Transaction au detaliat, în raportul zilnic al societăţii, evoluţia de ieri a pieţei, astfel: " Scăderi în linie pentru indicii bursieri. Variaţiile au fost cuprinse între -0,67% pentru BET-FI şi -1,33% în cazul BET-NG. Lichiditatea s-a îmbunătăţit comparativ cu şedinţa de ieri (n.r. miercuri), ajungând la aproape 9 milioane de euro, în contextul unui aport semnificativ din partea tranzacţiilor cu acţiuni Banca Transilvnia (TLV). Nicio companie din cadrul indicelui BET nu a închis şedinţa în creştere. Sunt patru societăţi care au închis pe zero şi alte 11 care au scăzut. Cea mai mare scădere a fost cea a titlurilor OMV Petrom (SNP), acestea depreciindu-se cu 3,34%, determinând scăderi de peste un procent indicilor din care face parte".

În piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de TLV, care au înregis­trat transferuri în valoare de 11,67 milioane de lei, ultima cotaţie a emitentului fiind de 2,435 lei/acţiune, în scădere cu 0,61%.

Locul al doilea în acest clasament a fost ocupat de titlurile BRD - Groupe Societe Generale (BRD), care au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul unitar de 14,1 lei/titlu, cu 0,70% sub referinţă, valoarea tranzacţionată cu titlurile societăţii bancare însumând 5,47 milioane de lei. 

Acţiunile Fondul Proprietatea (FP) au terminat ziua bursieră la preţul unitar de 0,95 lei, în depreciere cu 0,42%, pe fondul unei valori transferate de 5,01 milioane de lei. 

Locul al patrulea în acest top a fost ocupat de titlurile Electrica (EL), care au încheiat şedinţa de tranzacţionare la preţul de 11,3 lei/titlu, în stagnare, în contextul unui volum de 4,02 milioane de lei. 

Indicele BET, al celor mai lichide cincisprezece acţiuni ale bursei, cu excepţia SIF-urilor, a înregistrat o scădere de 1,06%, iar indicele BET Plus, al celor mai lichide 40 de acţiuni de la BVB, a avut o depreciere de 0,98%. 

Indicele energetic BET-NG a coborât cu 1,33%, în timp ce indicele BET-XT, ce include în structura sa cele mai tranzacţionate 25 de titluri ale pieţei noastre a avut o scădere de 1,03%.  

        Topul celor mai mari creşteri

      1. "Ves" (VESY): +11,48%

      2. "Ropharma" (RPH): +5,19%

      3. "Prodplast" (PPL): +4,80%

      4. "Artego" (ARTE): +4,27%

      5. "Zentiva" (SCD): +4,00%

      

        Topul celor mai mari scăderi

pard plain      

1. "Turism Felix" (TUFE): -6,00%

  2. "Erste Group Bank" (EBS): -3,88%

    3. "Amonil" (AMO): -3,57%

    4. "Condmag" (COMI): -3,45%

      5. "OMV Petrom" (SNP): -3,34%

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb