BVB / NICU GRIGORAŞ, INTERCAPITAL: "Investitorii, din nou în starea de aşteptare, din cauza corecţiilor din pieţele europene"

ELENA DEACU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 27 iulie 2015

"Investitorii, din nou în starea de aşteptare, din cauza corecţiilor din pieţele europene"

Pe fundalul accentuării scăderilor pe pieţele europene, în a doua parte a şedinţei bursiere de vineri, lichiditatea pieţei locale a revenit la un nivel extrem de scăzut, de doar 24,87 milioane de lei, ne-a declarat Nicu Grigoraş, director Departament Tranzacţionare şi Front Office SSIF Intercapital Invest.

Potrivit domniei sale, investitorii au reintrat în starea de aşteptare datorită corecţiilor din pieţele europene, pieţe care au corectat în ultima şedinţă de tranzacţionare a săptămânii în medie cu 1%.

Oficialul Intercapital Invest ne-a mai spus că indicii calculaţi de BVB au închis în teritoriu pozitiv, însă aprecierile au fost nesemnificative şi lipsite de confirmarea volumelor de tranzacţionare.

Totalul tranzacţiilor de la BVB s-a ridicat, vineri, la 24,87 milioane de lei (5, 62 milioane de euro). Schimburile cu acţiuni au însumat 23,18 milioane lei (5,24 milioane de euro), în timp ce pe segmentul de certificate au fost făcute tranzacţii de peste 1,62 milioane lei (366 mii euro).

Cele mai tranzacţionate titluri de pe BVB au fost vineri cele ale Fondului Proprietatea (FP), valoarea schimburilor ridicându-se la 6,35 milioane lei. Acţiunile FP au închis şedinţa în stagnare, la 0,82 lei pe titlu.

De asemenea, şi acţiunile Electrica (EL) au fost tranzacţionate intens, schimburile însumând 3,22 milioane lei. Totodată, titlurile EL au fost schimbate şi printr-o tranzacţie de tip "deal", în valoare de 2,52 milioane lei. Cotaţia Electrica a crescut uşor, la finalul şedinţei, cu 0,08%, la 12,6 lei pe titlu.

Valori mari au avut şi tranzacţiile cu acţiuni Banca Transilvania (TLV), acestea totalizând 2,28 milioane lei. Cotaţia TLV a urcat cu 0,04% la 2,36 lei.

Un schimb "deal" a mai fost realizat şi cu acţiuni SNGN Romgaz (SNG), pentru 1,02 milioane lei, titlurile SNG închizând şedinţa în scădere cu 0,35%, la 33,88 lei.

Indicele de referinţă BET al BVB, care arată evoluţia celor mai lichide 10 acţiuni, a închis în urcare uşoară de 0,07%, iar indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a crescut cu 0,10%.

Indicele BET-FI al SIF-urilor s-a apreciat cu 0,25%, indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, s-a majorat cu 0,12%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a urcat cu 0,16%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb