BVB  Nicu Grigoraş, Intercapital:"Tendinţa generală a pieţei interne,una descendentă"

ANDREI STAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 21 octombrie 2015

Nicu Grigoraş, Intercapital:"Tendinţa generală a pieţei interne,una descendentă"

Scădere de 3,12% a acţiunilor Romgaz, după anunţul FP privind intenţia de vânzare a unui pachet de 3,8%

Principalii indici ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de ieri depreciindu-se, pe fondul unei lichidităţi crescute faţă de ziua anterioară, de 28,3 milioane de lei (6,4 milioane de euro).

Nicu Grigoraş, director departament tranzacţionare şi front office al Intercapital Invest, ne-a declarat: "Lichiditatea şedinţei curente (de ieri, n.r.) a fost una bună, peste media ultimelor şedinţe de tranzacţionare, în piaţă realizându-se tranzacţii de peste 28 milioane de lei. Peste 60% din schimburile de astăzi (ieri, n.r.) s-au realizat pe titlurile Romgaz (SNG). Dintre companiile lichide ale pieţei (cele din componenta indicelui BET şi BET-FI), titlurile Romgaz (SNG) au corectat cel mai mult în şedinţa de astăzi (ieri, n.r.), aproximativ 3,12%. Atât lichiditatea crescută, cât şi corecţia însemnată a titlurilor SNG pot fi puse pe seama intenţiei Fondului Proprietatea (FP), unul dintre cei mari acţionari SNG, de a vinde un pachet de până la 3,8% din acţiunile Romgaz (SNG). Cel mai probabil, după finalul şedinţei de tranzacţionare de astăzi sau în şedinţele următoare va fi publicat şi preţul la care această tranzacţie s-a realizat. Tendinţa generală a pieţei interne a fost astăzi (ieri, n.r.) una descendentă, majoritatea companiilor listate încheind şedinţa cu scăderi destul de considerabile, deşi debutul pieţelor americane a fost unul pozitiv, iar scăderile pieţelor europene destul de reduse".

Aşadar, topul lichidităţii a fost condus de acţiunile "Romgaz" (SNG), simbol pe care au fost realizate tranzacţii în valoare de 15,5 milioane de lei. Cotaţia SNG a scăzut la 29,5 lei/unitate.

Titlurile "Fondul Proprietatea" (FP) s-au depreciat cu 0,25%, la 0,787 lei/unitate, în urma unui rulaj de 2,44 milioane de lei.

Tot ieri, au fost schimbate acţiuni "Banca Transilvania" (TLV) de 1,98 milioane de lei, preţul de închidere fiind de 2,375 lei/unitate, în scădere cu 0,63%.

Locul al patrulea în topul lichidităţii a revenit titlurilor "Nuclearelectrica" (SNN), cu un rulaj de 1,06 milioane de lei. Cotaţia SNN a coborât cu 1,31%, ultimul preţ fiind de 6,8 lei/unitate.

Pe piaţa "deal" au fost consemnate două tranzacţii. Una dintre aceastea a fost realizată acţiuni "VES" (VESY) în valoare de 0,5 milioane de lei, la un preţ de 0,047 lei/unitate, în urcare cu 8,29% faţă de referinţă. A mai fost înregistrat un transfer cu titluri TLV, în valoare de 0,3 milioane de lei, în scădere cu 0,21%, la preţul de 2,385 lei/acţiune.

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece acţiuni, a scăzut cu 0,88%, iar BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a coborât cu 0,87%.

Indicele BET-FI, al SIF-urilor plus Fondul Proprietatea, s-a depreciat cu 0,97%.

Indicele extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a scăzut cu 0,99%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, s-a depreciat cu 0,96%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb