BVB Nouă şedinţă de scăderi, pe o lichiditate de nouă milioane de euro

Ştefania Ciocîrlan
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 22 august 2011

Nouă şedinţă de scăderi, pe o lichiditate de nouă milioane de euro

Şedinţa de vineri a adus noi scăderi pentru acţiunile companiilor cotate la Bursa de Valori Bucureşti.

Indicele BET-C, care urmăreşte evoluţia tuturor acţiunilor listate, a scăzut cu 2,37%, la 2.730,20 puncte, iar indicele BET-NG (al companiilor din sectorul de energie şi utilităţi) s-a depreciat cu 2,09%, ajungând la 624,69 puncte.

Indicele BET, care reflectă evoluţia celor mai lichide zece companii listate, a scăzut cu 2,27%, ajungând la 4.487,56 puncte, în timp ce indicele BET - FI, care arată evoluţia acţiunilor celor cinci societăţi de investiţii financiare şi ale "Fondului Proprietatea", a coborât cu 1,72% la 17.390,04 puncte. Valoarea tranzacţiilor încheiate vineri a fost de 38,41 milioane de lei (9 milioane euro).

Cotaţia "Fondului Proprietatea" a consemnat, vineri, o depreciere de 3,87%, la 0,442 lei/titlu, pe fondul unui rulaj de 15,26 milioane de lei. Vineri, au fost schimbate 34,6 milioa-ne de titluri FP, la preţuri cuprinse între 0,4360 lei şi 0,4499 lei/acţiune.

Conducerea Fondului a anunţat, joi, că FP a cerut convocarea de Adunări Generale Extraordinare la "Hidroelectrica" şi "Nuclearelectrica", pentru aprobarea listării celor două companii la Bursa de Valori Bucureşti.

FP este acţionar minoritar la cele două companii, deţinând 10% din "Nuclearelectrica" şi 20% din "Hidroelectrica", potrivit informaţiilor de pe site-ul Fondului.

Acţiunile SIF5 "Oltenia" au generat cea mai mare lichiditate de la BVB, după titlurile FP. Cele 3,75 milioane acţiuni SIF5 tranzacţionate, vineri, au avut preţuri cuprinse între 0,95 de lei şi 0,99 lei/titlu. Cotaţia SIF5 a scăzut cu 0,1%.

Săptămâna trecută, conducerea SIF5 "Oltenia" a convocat Adunarea Generală a Acţionarilor pe 22 septembrie, cerând mandat ca să negocieze mai multe modalităţi de lichidizare a deţinerii la BCR, în afară de listarea băncii.

Convocarea AGOA s-a făcut la solicitarea unor acţionari care deţin împreună peste 5% din acţiunile SIF5. Pe Ordinea de zi au fost trecute şi propunerile acţionarilor pentru lichidizarea BCR, respectiv mandatarea administratorilor SIF-ului să solicite BCR iniţierea procedurilor pentru listarea băncii la Bursa de Valori Bucureşti, să ceară convocarea de AGA la BCR având pe ordinea de zi listarea băncii la Bursa de Valori Bucureşti şi să voteze pentru cotarea Băncii Comerciale Române.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb