BVB Obligaţiunile BRD au fost transferate la un preţ cu 3% peste valoarea nominală

Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 19 august 2004

Valoarea tranzacţiilor perfectate pe parcursul sesiunii bursiere de ieri s-a ridicat la 61,781 miliarde de lei, în scădere faţă de şedinţa anterioară, din care 275 milioane de lei sînt aferenţi transferului unui număr de 10 obligaţiuni BRD. Acestea au fost tranzacţionate la un preţ mai mare cu 3% decît valoarea nominală (25 milioane de lei).

"Oltchim" Rîmnicu Vîlcea

Cursul acţiunilor OLT s-a înscris pe parcursul şedinţei bursiere de ieri pe un trend ascendent, pe fondul unei lichidităţi ridicate. Preţul a crescut pînă la un maxim de 1.600 lei/titlu, după care, în ultima parte a sesiunii a avut loc o uşoară corecţie negativă a acestuia. Astfel, ultima tranzacţie a fost perfectată la cursul de 1.560 lei/titlu, cu 9,1% mai mare decît preţul de închidere de marţi. Alin Brendea, director de tranzacţionare la "Prime Transaction" Bucureşti consideră că la baza creşterii de ieri a cursului titlurilor OLT stau rezultatele semestriale bune înregistrate de societate în primul semestru de activitate din anul în curs.

SIF "Oltenia"

Pe parcursul şedinţei bursiere de ieri, preţul titlurilor SIF5 s-a înscris pe un uşor trend crescător pe fondul unui volum ridicat de tranzacţionare. Preţul de închidere a fost de 7.650 lei/titlu (maximul zilei), fiind cu 1,3% mai mare decît cursul la care a fost perfectată ultima tranzacţie marţi. Brokerii precizează că în cadrul sesiunii de ieri, numărul ordinelor de cumpărare a fost mult mai mare decît cel al ordinelor de vînzare, fapt ce a condus la creşterea preţului.

"Impact" Bucureşti

După mai multe şedinţe de scădere, preţul acţiunilor IMP a înregistrat ieri o apreciere de 2,6%, pe fondul creşterii volumului de tranzacţionare. Cursul a atins un maxim de 4.780 lei şi un minim de 4.650 lei/acţiune. Brokerii consideră că aprecierea de ieri a preţului reprezintă o corecţie a unor scăderi prea mari. La jumătatea sesiunii au fost trensferate două pachete de 100.500 şi respectiv 61.000 de acţiuni, ambele la cursul de 4.700 lei/titlu. Acestea au fost cele mai mari pachete de acţiuni IMP transferate ieri.

"Azomureş" Tîrgu Mureş

Ivestitorii au manifestat ieri un interes ridicat pentru acţiunile AZO, fapt ce a condus la aprecierea cu 3% a preţului de tranzacţionare al acestora. Lichiditatea a înregistrat o creştere de 77% faţă de şedinţa anterioară, numărul titlurilor transferate fiind de 443.087. În partea a doua a sesiunii bursiere a fost transferat un pachet de 149.500 acţiuni (cel mai mare pachet transferat ieri), la cursul de 3.460 lei/titlu. Celelalte pachete tranzacţionate au numărat cel mult 30.000 de acţiuni.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb