BVB / OVIDIU DUMITRESCU, TRADEVILLE: "Indicii au scăzut, pe fondul unei evoluţii negative a marilor pieţe externe"

ALEXANDRU COSTEA
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 23 septembrie 2015

"Indicii au scăzut, pe fondul unei evoluţii negative a marilor pieţe externe"

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de ieri în scădere, "pe fondul unei evoluţii negative a pieţelor din Europa de Vest şi din prima parte a şedinţei Nord-Americane, cel mai probabil cauzate de comentariile unor oficiali Fed privind ridicarea ratei dobânzii de referinţă pentru dolarul SUA", ne-a spus Ovidiu Dumitrescu, director general adjunct în cadrul agenţiei de brokeraj Tradeville.

Indicele BET a pierdut 1,37% faţă de şedinţa anterioară, în timp ce restul indicilor au variat între -0,77% (BET-BK) şi -1,49% (ROTX).

Valoarea totală a tranzacţiilor cu acţiuni de pe piaţa reglementată a fost de aproape 5,1 milioane euro, "semnificativ sub media de 7,35 milioane euro înregistrată de la începutul anului şi ceva mai puţin decât în ziua anterioară", potrivit domnului Dumitrescu.

Acesta atrage atenţia că cel mai mare avans pe segmentul principal l-au înregistrat acţiunile Electroputere S.A. (EPT) cu +9,56% "pe fondul unui volum deosebit de mic, în timp ce din cadrul indicelui BET preţul titlurilor BVB a avut cea mai bună evoluţie (0%), în condiţiile în care valorile tranzacţionate au fost unele sub media ultimei jumătăţi de an".

Cea mai mare scădere au înregistrat-o ieri acţiunile Mecanica Fină S.A. (MECE), cu -13,65% "pe fondul unor volume relativ mari comparativ cu ultimele două luni", potrivit directorului general adjunct din Tradeville.

Din cadrul indicelui BET cea mai mare scădere a zilei au marcat-o titlurile Electrica (EL) (-2,62%), volumele fiind însă sub media ultimelor şase luni.

Topul lichidităţii a fost condus de acţiunile BRD, simbol pe care au fost realizate tranzacţii în valoare de aproape 5,02 milioane de lei. Cotaţia BRD a scăzut cu 0,36%, la 10,96 lei/unitate.

Tot ieri, au fost schimbate acţiuni Fondul Proprietatea (FP) de 4,09 milioane de lei, preţul de închidere fiind de 0,782 lei/unitate, după o depreciere de 1,76%.

Titlurile Banca Transilvania (TLV) au consemnat transferuri de 3,91 milioane lei. Preţul de închidere a fost de 2,395 lei/unitate, după o scădere de 2,24%.

Pe piaţa "deal" a fost consemnată o tranzacţie cu acţiuni EL în valoare de 447.006 lei. Cotaţia EL a ajuns la 11,88 lei/titlu.

Indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a coborât cu 1,29%.

Indicele BET-FI, al SIF-urilor plus Fondul Proprietatea, a scăzut cu 1,03%.

Indicele extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, s-a depreciat cu 1,19%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb