BVB Ovidiu Dumitrescu, Tradeville: "Indicii, în scădere, pe fondul unor evoluţii negative din pieţele vest-europene"

ANDREI STAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 15 septembrie 2016

Ovidiu Dumitrescu, Tradeville: "Indicii, în scădere, pe fondul unor evoluţii negative din pieţele vest-europene"

Lichiditatea a rămas la un nivel modest, de doar două milioane de euro

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de ieri depreciindu-se, în contextul în care a fost înregistrat un volum de tranzacţionare de 9,3 milioane de lei (2,09 milioane euro), mai mic decât marţi (3,55 milioane euro).

Domnul Ovidiu Dumitrescu, director general adjunct în cadrul Tradeville, ne-a declarat: "Toţi indicii Bursei de Valori Bucureşti au încheiat ziua în teritoriu negativ, pe fondul unor evoluţii negative din pieţele vest-europene. Indicele BET a pierdut 0,12% faţă de şedinţa anterioară, în timp ce restul indicilor au variat între -0,44% (ROTX) şi -0,1% (BET-Plus). Valoarea totală a tranzacţiilor cu acţiuni de pe piaţa reglementată a fost de 1,63 milioane de euro, mult sub media de 7,03 milioane euro înregistrată de la începutul anului. Cel mai mare avans pe segmentul principal l-au înregistrat acţiunile Artego S.A. (ARTE), cu +8,89%, pe fondul unui volum care a fost peste valoarea medie înregistrată pentru acest titlu în ultima jumătate de an, în timp ce din cadrul indicelui BET preţul titlurilor BRD - Group Societe Generale S.A. (BRD) a avut cea mai bună evoluţie (+0,18%), în condiţiile în care volumele tranzacţionate au fost sub media ultimelor 6 luni. Cea mai mare scădere pe piaţa reglementată au înregistrat-o astăzi (ieri, n.r.) acţiunile Mecanica Fină S.A. (MECE), cu -5,17%, pe fondul unor volume peste media ultimului semestru. Din cadrul indicelui BET, cea mai slabă evoluţie a zilei au marcat-o titlurile Bursa de Valori Bucureşti S.A. (BVB, -0,76%), valorile pe piaţa «regular» fiind semnificativ peste media ultimelor 6 luni pentru acest simbol".

Pe piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile "Banca Transilvania" (TLV), simbol pe care au fost realizate tranzacţii în valoare de 1,74 milioane de lei. Cotaţia TLV a stagnat, preţul de închidere fiind de 2,335 lei/unitate.

Titlurile "OMV Petrom" (SNP) au scăzut cu 0,6%, la 0,2495 lei/unitate, în urma unui rulaj de 1,43 milioane de lei.

Tot ieri, au fost schimbate acţiuni BRD de 0,7 milioane de lei, preţul de închidere fiind de 11,26 lei/unitate.

Locul al patrulea în topul lichidităţii a revenit titlurilor "Transgaz" (TGN), cu un rulaj de 0,63 milioane de lei. Cotaţia TGN s-a depreciat cu 0,33%, ultimul preţ fiind de 300 lei/unitate.

Pe piaţa "deal" nu s-au înregistrat tranzacţii.

Indicele BET-FI, al SIF-urilor plus Fondul Proprietatea, s-a depreciat cu 0,3%, indicele extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a coborât cu 0,17%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a scăzut cu 0,38%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb