BVB Ovidiu Dumitrescu, Tradeville: "Indicii, în teritoriu pozitiv, pe fondul unei evoluţii bune pe pieţele vestice"

ANDREI STAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 3 martie 2016

Principalii indici ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de miercuri în urcare, în contextul în care a fost înregistrată o lichiditate mai mare decât în ziua precedentă, de 33,58 milioane de lei (7,53 milioane de euro).

Ovidiu Dumitrescu, CFA, director general adjunct în cadrul Tradeville, ne-a declarat: "Toţi indicii Bursei de Valori Bucureşti au încheiat ziua în teritoriu pozitiv, pe fondul unei evoluţii pozitive pe pieţele vestice, care a început ieri (marţi, n.r.) şi a continuat şi azi (miercuri, n.r.), mai ales în prima jumătate a sesiunii nord-americane. Indicele BET a câştigat 0,48% faţă de şedinţa anterioară, în timp ce restul indicilor au variat între +0,43% (BET-Plus) şi +2,09% (BET-NG). Valoarea totală a tranzacţiilor cu acţiuni de pe piaţa reglementată a fost de 6,99 milioane euro, peste media de 6,22 milioane euro înregistrată de la începutul anului".

În ceea ce priveşte evoluţia titlurilor pe Bursă, domnul Dumitrescu a precizat: "Cel mai mare avans pe segmentul principal l-au înregistrat acţiunile Sinteza S.A. (STZ) cu +10,34% pe fondul unor volume mici, inclusiv relativ la media ultimei jumătăţi de an, în timp ce din cadrul indicelui BET preţul titlurilor BRD - GSG (BRD) a avut cea mai bună evoluţie (+1,98%), în condiţiile în care volumele tranzacţionate au fost semnificativ peste media ultimelor 6 luni. Cea mai mare scădere pe piaţa reglementată au înregistrat-o acţiunile Petrolexportimport S.A. (PEI) cu -9%, pe fondul unui volum deosebit de mic de tranzacţionare. Din cadrul indicelui BET, cea mai mare scădere a zilei (de miercuri, n.r.) au marcat-o titlurile OMV - Petrom (SNP, -1,03%), volumele fiind notabil peste media ultimelor 6 luni".

Pe piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile "Romgaz" (SNG), simbol pe care au fost realizate tranzacţii în valoare de 7,18 milioane de lei. Cotaţia SNG a urcat cu 1,13%, preţul de închidere fiind de 26,9 lei/unitate.

Titlurile "Electrica" (EL) au crescut cu 1,82%, la 12,3 lei/unitate, în urma unui rulaj de 5,6 milioane de lei.

Pe piaţa "deal" au fost consemnate două tranzacţii. Una dintre acestea, de 0,46 milioane lei, a fost realizată cu titluri "SIF Oltenia" (SIF5), la preţul de 1,55 lei/unitate, în urcare cu 0,26%.

De asemenea, a fost înregistrat un transfer cu titluri "SIF Banat-Crişana" (SIF1), de 0,45 milioane de lei. Cotaţia SIF1 a crescut cu 1,47%, la preţul de 1,514 lei/acţiune.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb