BVB Ovidiu Dumitrescu, Tradeville:"Indicii, în teritoriu negativ, pe fondul valului de scăderi externe"

ANDREI STAN
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 25 februarie 2016

Principalii indici ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de miercuri depreciindu-se, în contextul în care a fost înregistrată o lichiditate mai mare decât în ziua precedentă, de 33,28 milioane de lei (7,43 milioane de euro).

Ovidiu Dumitrescu, CFA, director general adjunct în cadrul Tradeville, ne-a declarat: "Toţi indicii BVB au încheiat ziua în teritoriu negativ, pe fondul unui val de scăderi ce a început ieri (marţi, n.r.) şi a continuat şi în prima jumătate a sesiunii nord-americane de azi (miercuri, n.r.). Indicele BET a pierdut 1,76% faţă de şedinţa anterioară, în timp ce restul indicilor au variat între -0,26% (BET-XT) şi -2,09% (ROTX). Valoarea totală a tranzacţiilor cu acţiuni de pe piaţa reglementată a fost de 6,99 milioane euro, peste media de 6,32 milioane euro înregistrată de la începutul anului".

În ceea ce priveşte evoluţia titlurilor pe Bursă, domnul Dumitrescu a precizat: "Cel mai mare avans pe segmentul principal l-au înregistrat acţiunile Electroputere S.A. (EPT) cu +8,23% pe fondul unor volume mici, dar semnificativ peste media ultimei jumătăţi de an, în timp ce din cadrul indicelui BET preţul titlurilor Nuclearelectrica (SNN) a avut cea mai bună evoluţie (-0,73%), în condiţiile în care volumele tranzacţionate au fost sub media ultimelor 6 luni. Cea mai mare scădere pe piaţa reglementată au înregistrat-o astăzi (miercuri, n.r.) acţiunile Zentiva S.A. (SCD) cu -4,17%, pe fondul unui volum mic de tranzacţionare. Din cadrul indicelui BET cea mai mare scădere a zilei au marcat-o titlurile Banca Transilvania (TLV, -2,56%), volumele fiind mult sub media ultimelor 6 luni".

Pe piaţa "regular", topul lichidităţii a fost condus de acţiunile "Banca Transilvania", simbol pe care au fost realizate tranzacţii în valoare de 6,77 milioane de lei. Cotaţia TLV a coborât, preţul de închidere fiind de 2,28 lei/unitate.

Titlurile "Transgaz" (TGN) au scăzut cu 1,51%, la 261 lei/unitate, în urma unui rulaj de 6,68 milioane de lei.

Tot ieri, au fost schimbate acţiuni "Transelectrica" (TEL) de 1,4 milioane de lei, preţul de închidere fiind de 28,5 lei/unitate, în depreciere cu 1,04%.

Locul al patrulea în topul lichidităţii a revenit titlurilor "SIF Transilvania" (SIF3), cu un rulaj de 1,3 milioane de lei. Cotaţia SIF3 a coborât cu 0,19%, ultimul preţ fiind de 0,263 lei/unitate.

Pe piaţa "deal" au fost consemnate, în total, trei tranzacţii. Două dintre acestea, însumând 8,98 milioane lei, au fost realizate cu titluri "Transgaz". Cele 34.235 acţiuni TGN tranzacţionate ieri reprezintă 0,29% din companie.

De asemenea, a fost înregistrat un transfer cu titluri "Electrica" (EL), de 0,68 milioane de lei. Cotaţia EL a coborât cu 1,17%, la preţul de 11,8 lei/acţiune.

Indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a scăzut cu 1,68%, iar indicele BET-FI, al SIF-urilor plus Fondul Proprietatea, s-a depreciat cu 0,26%.

Indicele extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a scăzut cu 1,46%, iar indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a coborât cu 1,18%.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Oarece prost nu-si da seama de smecheria pusa la ale de bvb, nici nu-ti trebuie prea multa inteligenta, actiunile BVB, o zi urca, adoua zi sigur coboara, asta in functie de *smecheriile puse la cakle de escrocii BVB, cum pot fi ... declarati aranjori de jocuri falsificate ??? pe BVB.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb