BVB Persoana fizică Ionel Bocioc deţine 5,1% din acţiunile "Zimtub"

Raluca Ungureanu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Jurnal Bursier / 6 august 2004

Pe parcursul şedinţei bursiere de ieri au fost efectuate tranzacţii în valoare de 60,6 miliarde de lei, aproximativ acelaşi cu nivelul înregistrat cu o zi înainte. Cea mai importantă contribuţie la realizarea totalului bursier au avut-o transferurile cu titluri SIF care au însumat 27,7 miliarde de lei. Cei trei indici bursieri au înregistrat evoluţii contradictorii, pe fondul deprecierii cursurilor la aproape jumătate din simbolurile tranzacţionate. Astfel, BET şi BET-C s-au apreciat uşor cu 0,4% (12,98 puncte) şi respectiv 0,52% (10,96 puncte), în timp ce BET-FI a scăzut cu 0.25% (40,26 puncte.

În cadrul şedinţei bursiere de ieri, persoana fizică Ionel Bocioc a raportat că deţine 5,1% din capitalul social al "Zimtub" Zimnicea. Cursul acestor acţiuni a înregistrat, pe parcursul sesiunilor bursiere de marţi şi miercuri, creşteri semnificative generate de presiunea mare la cumpărare.

"Zimtub" Zimnicea

Preţul acţiunilor ZIM s-a înscris pe un trend descrescător pe parcursul şedinţei bursiere de ieri, pe fondul unui volum de tranzacţionare de trei ori mai mic decît în sesiunea precedentă. Au fost transferate 9.201 acţiuni, în valoare totală de 198,8 milioane de lei. Ultima tranzacţie a fost perfectată la cursul de 20.100 lei/titlu, cu 14% mai mic decît preţul de închidere de miercuri. Brokerii precizează că majoritatea tranzacţiilor au fost perfectate la cursul de 23.000 de lei/acţiune, scăderea acestuia avînd loc în ultimele minute ale şedinţei bursiere.

"Şantierul Naval Orşova"

Cursul acţiunilor SNO a înregistrat ieri o creştere de 2,6%, pe fondul unei lichidităţi scăzute. Numărul titlurilor transferate a fost de 3.500, iar valoarea tranzacţiile perfectate cu acestea s-a ridicat la 207 milioane de lei. Preţul la care a fost perfectată ultima tranzacţie a fost cu 500 de lei mai mare decît cursul de deschidere de ieri. Brokerii sînt de părere că preţul acestor acţiuni s-a apreciat, ca urmare a rezultatelor înregistrate de către societate în primul semestru al anului curent, în creştere semnificativă faţă de anul anterior.

SNP "Petrom"

Preţul titlurilor SNP a înregistrat ieri o volatilitate ridicată, pe fondul unui volum mediu de tranzacţionare. Au fost transferate 1,1 milioane de acţiuni, valoarea tranzacţiilor perfectate cu acestea ridicîndu-se la 2,8 miliarde de lei. Preţul a înregistrat ieri un minim de 2.390 lei/acţiune şi un maxim de 2.440 lei/acţiune. Ultima tranzacţie a fost perfectată la cursul de 2.410 lei/titlu, cu 0,4% mai mare decît preţul de închidere de miercuri. În partea a doua a şedinţei a fost transferat un pachet de 82.500 de acţiuni (cel mai mare pachet tranzacţionat ieri) la preţul de 2.420 lei/acţiune.

"Banca Română pentru Dezvoltare"

Acţiunile BRD au înregistrat în cadrul şedinţei bursiere de ieri un volum mediu de tranzacţionare, pe fondul aprecierii uşoare a cursului. Acesta, a atins în partea a doua a şedinţei un maxim de 27.500 lei/acţiune, nivel la care s-a menţinut pînă aproape de finele şedinţei, cînd a început să scadă uşor. Astfel, ultima tranzacţie a fost perfectată la cursul de 27.200 lei/titlu, cu 1,9% mai mare decît preţul de închidere de miercuri.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb